Reklama

Reklama

Narozen 4. července

  • USA Born on the Fourth of July (více)
Trailer
USA, 1989, 145 min

Režie:

Oliver Stone

Scénář:

Oliver Stone, Ron Kovic

Hudba:

John Williams

Hrají:

Tom Cruise, Willem Dafoe, Kyra Sedgwick, Raymond J. Barry, Jerry Levine, Frank Whaley, Caroline Kava, Ed Lauter, John Getz, Michael Wincott, Stephen Baldwin (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Slavný oscarový snímek Olivera Stonea vypráví příběh vietnamského veterána Rona Kovice. Mladík, který byl zprvu nadšeným vlastencem, se po pekle prožitém ve Vietnamu a zranění, které jej upoutá na vozík, mění v zapáleného bojovníka proti válce. Jeho návrat domů a do normálního života nebude vůbec jednoduchý... Brilantní protiválečné memento! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Jeden z najlepších filmov 80.tych rokov. Oscarov tu malo byť omnoho viac. Minimálne kamera a hudba. Hlavná kategória bola vtedy našlapaná (Moje levá noha, Společnost mrtvých básníků), ale aj tam by som volil tento fantastický film.

Philipos

Philipos (hodnocení, recenze)

skôr som tento film ohodnotil na 4 hviezdičky, ale po druhom zhliadnutí musím dvihnúť na 5 hviezd, najlepší tomov film

btw. prvýkrát sa mi stalo, žeby po mojom hodnotení stúpol rating filmu vyššie, konkrétne zo 79% na 80% :)

inak soundtrack rulez

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

film je zameraný na jeden aspekt, je to urobené na úkor ostatných vecí, takže množstvo scén je akoby nedotiahnutých, ale núti zvedavého diváka oboznámiť sa s problematikou vietnamskej vojny, alebo oboznámeného o tejto vojne ešte raz sa zamyslieť

Carlo525

Carlo525 (hodnocení, recenze)

Velmi dobrý film, jeden z nejlepších, jaké jsem viděl na téma vietnamská válka. Opravdu dobře natočené a zahrané a Tom Cruice byl opravdu přesvědčivý, klobouk dolů.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Oscara nedostal, protože tenkrát zazářil Daniel Day-Lewis (My Left Foot), který zkrátka neměl konkurenci a ostatní nominovaní mohli pouze uznale pokyvovat hlavou. Nebýt jeho tak věřím, že by toho plešouna Cruise opravdu dostal.

Lars

Lars (hodnocení, recenze)

Cruise za tuto roli měl dostat Oscara. Společně s Interview s upírem je toto film, kde Cruise opravdu zaválel.

 (hodnocení, recenze)

...nerad bych se pouštěl do rozebírání rozebraného.Já tento film prostě miluji,jednak kvůli O.Stoneovi, hudbě J.Williamse,výkonu W.Dafoeho ale především kvůli T.Cruisovi.Myslím,že je to jeho nejlepší výkon v kariéře...

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Mezi vrcholné díla Toma Cruise tento film zaručeně patří! Odvedl zde skutečně výtečný výkon.
Nejlepší je také z pohledu tvorby Olivera Stonea. Z filmů o traumatu vietnamské války si drží velmi dobré umístění, a to hned vedle dokonalé Apokalypsy..

ypan

ypan (hodnocení, recenze)

Nejlepší film s Tomem Cruisem .Fakt .Je tu taky někdo stejnýho názoru ?

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama