Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annabella Lagrangeová vyrůstala jako jedináček v bohaté rodině, která vlastnila sklárnu v severovýchodní Anglii. Když jí bylo sedm a všichni ji zahrnovali péčí a láskou, svět jí připadal skvělý a nádherný. Občas se sice sama sebe ptala, proč ji rodiče nikdy nevezmou za brány okázalého venkovského sídla, ale posléze dospěla k názoru, že jí toto nucené odtržení od okolního prostředí vlastně vůbec nevadí. Rozhodla se, že až dospěje, provdá se za pohledného bratrance Stephena a už nikdy se nebude cítit osamělá.
Jakmile však dosáhne plnoletosti, začne ji otec, který během let prohýřil značnou část rodinného majetku, nutit, aby se provdala za muže, jenž by do zchudlé rodiny přinesl peníze. Annabella se postaví na odpor, neboť ho nemiluje. Rozzuřený otec jí vmete do tváře dosud pečlivě střežené tajemství týkající se jejího narození. Dívka je šokována a její soukromý svět se rázem ocitne v troskách... (text z přebalu knihy) (007hanka)

(více)

Recenze (3)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Neočakávané. Milý, miestami roztomilý film. Myslím, že je to zásluhou postavy Anabely a jej predstaviteľkami, resp. Manuelom. A samozrejme zaujímavým pútavým príbehom. Anabela, dokonca aj mladá herečka pôsobia naraz rovnako krehko i vnútorne silne, čo je vzácna vlastnosť /IMHO/. Pridáva príbehu práve čo je potreba. Sympatie si tiež získa /staršia herečka/ svojou detskou radosťou, očami pripomínajúcimi polmesiačiky ako v japonských anime. :) Čo ma však mierne vyrušovalo bola jej permanentne špinavá tvár a priveľmi strapaté vlasy. Predsa dievča, kt. je „brought up to be a lady“ by nepríjemný špinavý pocit odstánilo.. Rovnako aj stále sa opakujúca hlavná téma hudby s minimálnou variáciou sa po dvoj a polhodine už zunuje. Tiež nemohla som si pomôcť a všimla som si cestné pruhy počas scény odjazdu z trhu. :) V podstate ani nie som schopná vyjadriť zážitok z filmu správnymi slovami. Jednoducho z neho vyžaruje pozitívna energia napriek všetkému. Slnečný film. Po zhliadnutí som sa musela usmievať. Preto som aj prekvapená bola, že tu, na ČSFD ho videlo tak málo ľudí. Možno aj ich, ako aj mňa spočiatku odrádzalo nízke hodnotenie a podivný obrázok na obale propagujúci tento film. A názov Sklená panna na mňa pôsobil trošku rezervovane a vzdialene. Až potom mi došlo, že to nebolo metaforicky myslené. Celkovo, veľmi príjemný zážitok. A.. Mr. Brendan Coyle /Manuel/ je mi ešte viac sympatický ako mi bol po North&South. + má krásny hlas a prízvuk.. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Možná jsem v době sledování tohoto dílka byla už trochu "přesycena" příběhy Catherine Cookson, neb jsem zkoukla snad všechny, co jsou k mání. Nevím. Tenhle příběh mi připadal už poněkud tuctový bez větší jiskry a oba hlavní protagonisté mě typově příliš nezaujali. Filmová adaptace pro mě tak na jedno zkouknutí, podruhé už jsem se docela nudila, i když romány/příběhy od Catherine Cookson miluji. ()

007hanka 

všechny recenze uživatele

Dějově to odpovídá anotaci knižní předlohy, i když si to budu muset přečíst, protože Coylovi jsem s tím jeho rozkošným přízvukem rozuměla každou 2. větu. Stejně jako u ostatních televizních adaptací knih C. Cooksonové si i tady dali tvůrci záležet na dostatečném zvýraznění lesku a bídy třídních rozdílů ve staré dobré Anglii a vůbec to nevypadalo papundeklově. Mimochodem 01Zuzano10: chtěla bych vidět tebe při práci kolem krav, bez zrcadla a hřebenu. ()

Reklama

Reklama