Reklama

Reklama

Do hlubin 3D

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární / IMAX
USA / Japonsko / Francie / Kanada, 1994, 35 min

Obsahy(1)

...len niekoľko sto metrov od pobrežia sa na hladine rysuje obrovský temný hnedý tieň. Keď prenikneme pod hladinu, narazíme na masu podmorských rastlín, ktoré sa rytmicky pohupujú tam a späť, unášané vlnami. Medzi nimi voľne plávajú pestrofarebné ryby. Lúče slnka prenikajú klenbou prepletených stoniek na hladine a dodávajú tomuto tieňovému kráľovstvu vzhľad katedrály. Toto je podmorský prales...

V tomto filme sa diváci spolu s tvorcami vyberú na fascinujúcu trojdimenzionálnu expedíciu do tajuplného sveta pod morskou hladinou pri pobreží Kalifornie. Vďaka 3D technológii spoločnosti IMAX má divák pocit akoby bol priamo na dne mora a z bezprostrednej blízkosti sa oboznamuje s pestrým kaleidoskopom obyvateľov morských hlbín východného Pacifiku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

golfista 

všechny recenze uživatele

První setkání s 3D je úchvatné. Velké plátno a pocit vyjímečnosti samozřejmě ovlivní hodnocení celku u něhož byla napoprvé (alespoň pro mě) forma důležitější obsahu. Zatím nemám srovnání, takže uvidíme, jestli další filmy budou obsahově zajímavější. Ale když se k vám žralok blíží a otočí se až půl metru před obličejem, to vážně stojí za to :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zopár pekných a zopár tuctových podmorských záberov. Ospravedlňuje snad niekoho použitie 3D technológie za natočenie dokumentu o ničom? ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Hodnocení se pochopitelně nevztahuje k obsahové části (která popravdě není žádným ternem), ale k mému přijemnému rozčarování z použité technologie :-). ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem něco viděl v 3D a byl jsem nadšen - pravda je, že nebýt to ve 3D, tak jde v podstatě dost slabý dokument, který by se spíše hodil do TV. Jelikož to trvá jen 35 minut, je to příjemný zážitek (spíše technologický než filmový), ale podruhé bych na to nešel. A hudba se mi dost líbila. ()

Dr.film odpad!

všechny recenze uživatele

Asi ten nejhorší podmořský dokument. Několik oranžových rybiček, lezoucí kraby a podobné kraviny. Na samotném konci žralok (jediný záběr co za něco stojí). Nebýt technologie 3D díky ní se to stává celé alespoň trošičku zajímavé, tak se zvedám ze židle a odcházím. Hovadina protkaná absolutní nudou, dobré možná tak do televize v dopoledních časech. Tudíž obsah hodnotím nekompromisním odpadem a trojrozměrnost za ****. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem byla se školou asi v devítce. Tehdy jsem 3D brala jako bombu, jako něco, co tu ještě nebylo, ale dnes mi to přijde zajímavé, ne dechberoucí... Prostě technika jde dopředu. No, docela se mi film líbil, byla to zkrátka novinka. Space Station se mi ale líbilo víc a také to ve mně zaechalo hlubší zážitek. 3D efekt sice dělá svoje, ale neudělá vše! V budoucnu bych asi ráda viděla spíše nějaký normální film ve 3D, ne jen dokumenty. Zvláště nějaké pěkné fantasy by se takto hezky vyjímalo. ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

Dle meho nazoru pekna nuda... Nic neobsahujici dokument na ktery stoji za to jit jen kuli IMAXu... A to vazne jdete radsi na vesmir... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Paradne HD zabery na divoky a fascinujuci podmorsky svet. V 3D to urcite bola este vacsia parada. Ja som mal tu moznost vidiet iba 2D. Bohuzial tym padom ale odpada primarny ciel tohoto kratkeho filmu, pretoze na dokument je prilis kratky a malo informativny. Nieco ako prvy diel serialu. Pri tych roznych neuveritelnych priserach by som privital dlhsiu stopaz a viac detailnych info. 7/10 ()

Reklama

Reklama