Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uondanou oslavu Dne nezávislosti v mississippském maloměstě oživí příjezd Johna Buchanana Jr. (Laurence Harvey), který se ze studií medicíny vrací na léto do otcova domu. Pohledný mladík se samozřejmě ihned ocitá v hledáčku místních dívek. Nejvíce pozornosti mu ovšem věnuje reverendova dcera Alma Winemillerová (Geraldine Page), která jsouc do svého souseda roky zamilována, v péči o nemocnou matku pomalu hořkne do staré panny. Prostopášný playboy ale míří příliš vysoko. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se bohužel nepodařilo víc odpoutat od divadelní předlohy. Začátek je herecky toporný, přehrávaný (a to ani nemluvím o dětském intru s Halloweenem), hodně scén se vleče a patos ohýbá postavy až na zem. Vystříhal bych z toho půl hodiny a bylo by to ok. Laurence Harvey je samozřejmě skvělým protagonistou velkoměstského děvkaře, který umí místní venkovské nanynky dostávat do kolen a náležitě si to vychutnává. Geraldine Page jako jeho herecký partner mi ale vůbec neseděla, vypadala hrozně staře a vyjukaně víc než její pošahaná matka. Naopak Pamela Tiffin k nakousnutí. Jižanské dusno tentokrát jen ateliérové, ty exteriéry s umělým stromy a listy vystavěné na jevišti se jim fakt nepovedly. ()

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Summer and Smoke je o nešťastné lásce a destruktivnímu vlivu, který na člověka může mít. Filmů s touto tématikou je daleko méně, než těch kde zamilovaným nepřejí okolnosti, přesto jsou dle mého soudu tyto, kde se lidé spíše míjí a vzdalují, než sbližují daleko působivější. Tennessee Williams se pro jednou vytáhl, a ačkoli se jeho obvyklé motivy nezapřou, uřvanost a hysterii si odpustil, čímž tento film učinil daleko lidštější a přirozenější než většinu svých nejslavnějších her. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

19. Zlatý Glóbus za rok 1961 - cena (1) - *Nejlepší herečka (drama) - Geraldine Page + nominace (2) - Nejlepší hudba - Elmer Bernstein, Objev roku (herečka) - Pamela Tiffin ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama