Film docení až příští generace. Sonda do života dvou mladých zedníků, co při své těžké práci nemají moc příležitostí něco pěkného zažít... OTŘESNÝ TEXT O FILMU, KTERÝ MUSEL NAPSAT NĚKDO, KDO FILMU NECHTĚL POROZUMĚT.(17.5.2011)

• honajz

Škoda, že když tak výsostný herec, jakým Josef Dvořák je, dostal velkou roli, tak takhle blbou. Socialističtí stavbaři sídlišť, se srdcem na pravém místě, kteří se nenechají okrádat, resp. republiku, a sem tam si vyhodí z kopýtka. Když přijde mladej, je potřeba ho zaučit. Ale mladej naletí. No což, život jd dál. Spousta nevyužitého potenciálu, a vlastně jsem se jen ujistil, že Janěková se před kamerou ráda svlíkala už v mládí.(6.4.2011)

Hartlovi ti ťulpasové šli vždycky dobře a Dvořák mě svým výkonem mile překvapil. Tenhle snímek není sice žádná pecka, ale ani úplná prohra. Ani špatný ani dobrý film, takže Lvi salónů. 60% hvězdiček(10.9.2010)

"Tu příčku si dělal ty? Máš to zvingle. Dobrý, ale nesmí se do toho bouchnout."(10.11.2010)

Film o vesnických losrech s J.Dvořákem a J.Hartlem v roli stavbařů bydlících v maringotce v Praze. 50% Námět je fajn-scénář ,dialogy , režie herecké výkony tristní...(18.3.2009)

• J R C Pecuchet

Asi nejlepší scéna z celého filmu byla, když Josef Dvořák povídá Janu Hartlovi : Tu příčku jsi dělal ty ? Máš to z vinglu !(19.2.2011)

• Tiiso

Hlavní dějová linie příběhu se sestává z poznávání nejen městského života, jednoho vesnického stavbaře (Hartl), který se aspoň z počátku nechá vést starším zkušenějším kolegou, kterého dobře ztvárnil Jozef Dvořák. Ten ho učí jak získat nejlépe ženské srdce. Bydlí v maringotce na staveništích obrovských panelových sídlišť. V příběhu se dá vidět, co tehdy (1978) bylo všední a běžné – rozestavěné stavby, pražské šantány atd. Sledujeme vývoj kamarádů, jejich sny i jejich rozkoly. Dojde i na Brigádu socialistické práce. Snímek drží pohromadě výkon Dvořáka a celkem obstojné dialogy. Samotný příběh dozajista ne. Není vyjímečný, není natolik silný, aby hleděl přes ubíhající roky k nám, do současnosti. Zápletka je průměrná. Technické zpracování odpovídající zmíněnému roku, to znamená dosti špatné. Kamera podprůměrná, doprovodná hudba taktéž. Díky výkonům Dvořáka a Hartla a určité kvalitě dialogů, dostal snímek ode mě dvě hvězdičky.(20.2.2011)

Ospalý staromládežnický film. Původně jsem myslel, že je ten film podhodnocenej, ale bohužel není. I přes vtipnou první půlku to zkazila nudná druhá. Dvořák předvedl celkem ucházející výkon, který bych od něj na tuto postavu nečekal. 50 %.(20.2.2011)