Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Desmond žije ve Vancouveru se svou matkou. Ta se sama utápí v problémech a Des, přestože je inteligentní a nadaný, tráví čas se svou "partou" na ulici drobnou kriminální činností. Zároveň sledujeme stejně starého Coreyho, který nezažívá zrovna idylický vztah s nevlastním otcem. Jejich cesty se protnou a oba chlapci navážou osudové přátelství. Mladí delikventi, živení nepochopením a nezájmem okolí, stupňují své malé zločiny a již brzy nebudou moci spoléhat na svou jistotu okamžitého propuštění z důvodu nízkého věku. A když selže snaha Coreyho rodičů i společenského systému o nápravu a rozdělení obou chlapců, drama vrcholí loupeží u pouličního dealera, kterého oberou mimo jiné o pistoli. Rozjíždí se kolotoč nešťastných náhod a špatných rozhodnutí. Tvůrci se snaží odpovědět na otázku, jestli se někdo rodí s přirozeným sklonem ke zločinu.
Snímek obdržel několik cen Gemini/Kanadská verze US Emy/ a mimo jiné i Leo Award pro debutujícího Brendana Fletchera za herecký výkon v hlavní roli. (Zrzunda)

(více)

Recenze (27)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád ostré sociálne drámy, ktoré zachytávajú osudy stratených existencií. Filmy o narkomanoch, alkoholikoch, prostitútkach, násilníkoch, psychopatoch, homosexuáloch a podobnej spodine. Nedávno som dostal typ na kanadský titul "Little Criminals". Je to príbeh mladistvého deliktventa Desmonda, z ktorého vyrastá nebezpečný sociopat. Nemá ešte ani dvanásť rokov a už je z neho neprispôsobivý jedinec, čo odmieta rešpektovať autority a zaradiť sa do spoločnosti. Keď sa zoznámi s rovesníkom Coreym, roztočí sa špirála ich sebedeštrukcie na plné obrátky. Stanú sa z nich "Malí kriminálnici". **** ()

anderson 

všechny recenze uživatele

STV 1 = 16.12.1997, réžia slovenského znenia (STV 199?) = IVAN PALDIA - Mrazivý kanadský televízny film, ktorý by sa zišlo z času na čas pre výstrahu zreprízovať. A výkon Brendana Fletchera v úlohe malého pyromanského sociopata je - ako vraví naša bezuzdná mládež - ultimátny. (22.9.2016) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Kriminalita u mladistvých bola vždy veľkým problémom, ktorý postupom času stále narastá. Ale nemyslím si, že sa s takým niečím už človek rodí, aj keď sa to samozrejme úplne a s istotou vylúčiť nedá. Avšak v tomto smere sa mi omnoho dôležitejšia zdá výchova a vplyv spoločnosti, krásne je to ukázané aj v tomto filme. Obaja grázlici nemajú doma na ružiach ustlané a tak sa ľahšie nechajú zlákať na krivé chodníčky, hlavne keď sa im za to od party dostane uznania. Po dramatickej ani hereckej stránke snímok nemá takmer žiadnu chybu, navyše je všetko zabalené do výborného hudobného podmazu, čo znásobuje už aj tak dosť drsnú a surovú atmosféru. Príbeh pekne postupne graduje až do konca, z ktorého som skoro padol na riť. Niečo tak silné som veru nečakal. Nebyť pár slabších pasáží, ktoré sa mohli kľudne vystrihnúť a nič by sa pritom nestalo, tak idem do plna. 85/100 ()

oLí 

všechny recenze uživatele

viděno několikrát kolem osmého roku, z toho zanechán hodně hluboký dojem a dnes po patnácti letech musím říct, že příliš mnoho z působivosti film neztratil, i když na čistých 5/5 dnes uplně asi ne-e, tak na tv snímek a fakt, že je zaměřen viditelně trocha více na mladistvé, to plný dát musím, více kdyžtak později ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten typ filmu, kde mě jímá děs, že něco takového je možné i ve skutečnosti. Pokud je rodina tak naprosto disfunkční, jak jsem mohla vidět, tak je nad slunce jasnější, že z takového prostředí většinou vychází děti silně psychicky narušené, což byl Desmondův případ. Odrazem jeho duše byly například jeho kresby. Současně s Desmondem jsem sledovala se smutkem i nejednoduchou osobnost Coryho, jejichž přátelství utužovaly větší, či menší průšvihy. V konečném stadiu to muselo dopadnout přesně podle mého očekávání. Silný a drsný snímek s velmi dobrým hereckým výkonem mladého Brendana Fletchera. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Videohra, kterou chlapci hrají, je „Mortal Kombat“. (bestlama)

Reklama

Reklama