Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Olivier Stone, Stanley Weiser | Hudba: Stewart Copeland | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: American Entertainment Partners, Amercent Films | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 43,848,100 $ | Ocenenia: Oscar: 1 - Michael Douglas (HR) || Vynikajúci film o svete Wall Streetu, ktorý ponúka omnoho psychologickejšie vypracovaný zážitok, než vizuálne orgastický Vlk z Wall Street. Charlie Sheen v jednej zo svojich životných rolí, s tradične perfektným Douglasom. Film typu garantovaného zážitku. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Očakávala som už dopredu, že ma tento film so svojimi finančnými a burzovými machináciami bude pekelne nudiť, ale to by v ňom nemohol hrať charizmatický a naivný Charlie Sheen a dokonale rafinovaný Michael Douglas, ktorých herectvo som si vychutnávala natoľko, že mi obsahové uzly vôbec neprekážali, hoci som nie všetky pochopila. Wall Street ponúka skvelú možnosť nahliadnuť na dve hodiny do fajnového, no najmä stresového života burzových maklérov, ktorý je v istom zmysle neuveriteľne príťažlivý. Nenudila som sa a mne nedostupný svet finančných žralokov učaroval najmä vďaka vynikajúcemu hereckému castingu a réžii Olivera Stonea. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený film s relativně nesrozumitelnými dialogy. Buď se hlavní aktéři mezi sebou baví burzovní hatmatilkou, nebo neustále používají pořekadla a přísloví. Herecký výkon Michaela douglase je výborný, ale nikoliv však oscarový (dle mého názoru). Charlie Sheen se zde snaží imitovat Toma Cruise. Jeho výkon je dost hrozný. PS: Nic proti Cruisovi - toho já rád. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen se nikdy nemel dostat k drogám. Ten kluk je boží a kdyby takto pokračoval ještě pár let mohl z něj být druhý Michael Douglas, který mu v tomto snímku nastavil laťku neskutečně vysoko. Jestli je na světě herec, co se narodil pro role hajzlů a záporáků, je to právě Michael Douglas. Oprávněný Oscar, který nemohl v roce 1987 ani maličko ohrožen. Oliver Stone v době kdy se ještě nikoho nebál a točil si co chtěl a lidi mu na to chodili po milionech. Jeho režie je svižná a potěší jak film díky ní plyne. Prakticky se Oliver Stone dokázal vyhnout slabším okamžikům a film udržel v rovnováze, což mu jediné prozpívá. Pravděpodobně se na tento snímek už nikdy nepodívám, ale je dobře že vznikl, jeho kvality se nedají popřít. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som sa v jednom z predošlých komentárov priznal, že nechápem zmysel a pravidlá amerického futbalu. U fungovania burzy zmysel ako-tak chápem, pravidlá mi naďalej unikajú. Oliver Stone mi v tomto mojom probléme nepomohol, ale nakoniec on predsa nenakrúcal náučno-populárny film, ale v súlade so svojím celoživotným ľavotočivým presvedčením film z centra špinavých finančných čachrov. Moralitku o tom, ako po raketovom vzostupe prichádza nutný pád. O tom, o koľko je lepšie, ak zamestnancov okrádajú ich vlastní manažéri, než by sa ich firma mala stať subjektom hrátok na burze. Štyri hviezdičky sú najmä za to, že napriek vnucovaniu svojho svetonázoru odviedol Oliver Stone profesionálnu prácu, k čomu mu mimoriadnym spôsobom dopomohol aj Michael Douglas. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)
  • Wall Street byl vůbec prvním filmem, v němž se objevil mobilní telefon. Šlo o Motorolu DynaTAC 8000X, první mobilní telefon, uvedený na trh v roce 1983. (Tommassi3)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama