Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Díky Bohu, za takovou skvělou Barbru Streisand, která na postu režie předvedla opět strhující výkon, kterým mě naprosto dostala. Nejen, že je skvělá zpěvačka a herečka, ale jako režisérka je naprosto úžasná. Z celého srdce doufám, že se dočkám dalšího filmu, který bude režírovat právě ona. Barbra a Jeff zahráli skvělou dvojici a v pozadí stál mladý Pierce Brosnan. Vtipná, inteligentní romantická komedie, která stojí za podívání. ()

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Velmi podivný příběh a podivuhodný pohled na lásku a pospolitost.Celou dobu jsem čekal,kdy se ta paličatost a snad touha po frigiditě (až mi to chvílema dost lezlo na nervy) v mysli Gregoryho Larkina (mimochodem bravurně zahraná role od Jeffa) změní v přirozenost a jsem rád,že se tomu tak stalo až na konci (tak, jak to v žánru romantiky bývá).Nejvíce jsem se pobavil u scény,kdy mělo dojít k jejich prvnímu milování.Od filmu jsem se nedokázal odtrhnout a stejně tak jako se mnohdy kniha čte jedním dechem,film jsem shlédl jedním pohledem. Ještě mne zaujalo,že když se Jeff dívá na TV,cca na dvě vteřiny se v jakési televizní reklamě objeví Milla Jovovich. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O vztazích můžu říct hlavně to, že kdyby nebyly, byl by lidský život o mnoho snazší, ubylo by sebevražd, vražd a vlastně i válek. Jenže jeden z nejhorších lidských vynálezů tu je a lidé se tak od té doby stále snaží přijít na to, jak je zvládnout a jak vybalancovat kompromis mezi mužským egem a ženskostí. Ne vždy se to daří. A pokud člověk zhořkne Gregory Larkin, pak se těžko nějaké navazují. Jeho plán vlastně není špatný. Rozhodně má pravdu, že vášeň a sex může za hodně problémů a mj. i za nevěry. Jenže sňatek z rozumu také není asi nejlepší nápad. Otázkou tak zůstává, proč prostě nezůstali přáteli bez svatby a společného bydlení. Jak už to tak v amerických blbinách bývá, museli se do sebe zákonitě zamilovat, aby film mohl skončit happy endem. Jeff Bridges je zábavný, Barbra Streisand působí stejně krásně a roztomile jako v jejím prvním filmu Funny Girl. A rozhodně bych v tomto snímku netipoval, že překročila padesátku. ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Miluji B.S. To jako úvod k hodnocení filmu, který je mou srdeční záležitostí (ostatně jako drtivá většina jejich snímků). Milé, vtipné, chytré,kultivované, evidentně inspirované vlastními pocity Barbry. Její humor charisma , gesta.... Příběh pro ty, kteří věří, že zamilovaná žena dokáže vše. Nezbytný happy end, při kterém se vždy přistihnu, že mám pusu od ucha k uchu a zase chuť žít. Nádherná hudba. Skvělé obsazení. Bridges jako mírně potrhlý profesor k sežrání, Bacallová jako matka naprosto dokonalá. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Uprostřed malinko utahané, ale pořád neskutečně příjemné a zábavné. Chybky by se samozřejmě našly. Přerod "zanedbávané" hlavní hrdinky v sexbombu v průběhu pár týdnů mě docela pobavil ;-) Ale jinak se jedná o fajnovou romantiku, která není vůbec hloupá a problematizuje téma lásky celkem neokoukaně. A Barbra je navíc kost! 8/10! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Lauren Bacall získala za svůj výkon ve snímku Zlatý Glóbus, Screen Actors Guild Award, San Diego Film Critics Society Award a Satellite Award pro nejlepší herečku ve vedlejší. Ve stejné kategorii byla nominována také na cenu BAFTA, avšak na tu již nedosáhla. (Terva)
  • Jméno "Rose" je během filmu řečeno 118krát. (viperblade)

Reklama

Reklama