Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

KafuR 

všechny recenze uživatele

Takové útrpné dvouhodinové čekání na Godota. Člověk si ze začátku říká, že karty jsou rozdány poměrně dobře a že by se tak mohly mezi sebou zajímavě promíchat, ale nakonec se z toho nic nestane a zápletka je prakticky nulová, protože celý film popisuje pouze období jednoho (sice ne obyčejného) vztahu a jednu jeho vážnou krizi. Nejspíš nic, co by neznala většina lidí, přestože role bývají v realitě v tomto častěji spíš obrácené. A filmy s jediným poselstvím, a to tím, že láska všechno přemůže, patří spíš do kategorie fantasy, stejně jako ten slaďoučký konec. ()

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Hlavní partnerská dvojice mi místy lezla těžce na nervy, a to dost nehot způsobem. Navíc ta závěrečná scéna tance za tónů opery už byla přes čáru vší přeslazenosti, jakkoli byla kompozičně odůvodněná (zamilovaní lidé slyší Pucciniho). Proč si musí Barbra točit filmy, v nichž si léčí pocity méněcennosti ze svého vzhledu? Ano, vysoce inteligentní ženy touží, zdá se, po archetypální představě pohádkové lásky ještě mnohem víc než holky Bimbo, protože si ji asi více zaslouží. Asi si na podobné téma pustím Bimboland. Je sice cheessy, ale experimentálně přínosnější. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Uprostřed malinko utahané, ale pořád neskutečně příjemné a zábavné. Chybky by se samozřejmě našly. Přerod "zanedbávané" hlavní hrdinky v sexbombu v průběhu pár týdnů mě docela pobavil ;-) Ale jinak se jedná o fajnovou romantiku, která není vůbec hloupá a problematizuje téma lásky celkem neokoukaně. A Barbra je navíc kost! 8/10! ()

Ala007 

všechny recenze uživatele

Film, ke kterému můžete mít spousty výhrad, ale stejně si ho vždycky rádi pustíte znovu, tedy alespoň já ano. I když je to v podstatě pohádka pro starší a pokročilé (za všechny pohádkové prvky filmu stačí zmínit jen romantickou a naprosto nečekanou :-) proměnu Barbry Streisand z ošklivého kačátka v krasavici, za kterou se ohlédnou všichni muži v čele s Piercem Bronsnanem, o Jeffovi Bridgesovi ani nemluvě), najdete v ní inteligentní dialogy, reálné postavy a hlavně sestavu herců, kteří mají obrovské charisma. Nesmrtelná Lauren Bacallová jako matka hlavní hrdinky Rose, tápající Jeff Bridges jako Rosin budoucí manžel a nakonec samotná Barbra Streisand, která nikdy opravdu krásná nebyla, a přesto dokázala ve filmu i v osobním životě uhnat chlapy, které jí ostatní ženy mohly jen závidět. Právě proto, že má velikánské osobní kouzlo, jež se z jejích filmů přenáší i na diváky. A Dvě tváře lásky nejsou v tomto směru vyjímkou. ()

aliki78 

všechny recenze uživatele

Když jsem smutná, tak si pouštím tento film:). Lásku můžete najít v každém věku a z každého káčátka může být pěkná žena, když na sobě zapracuje a hlavně když se na sebe dívá i jiným pohledem. Vždy v něm najdu něco nového čemu se nově zasměju a hlavně mě pohladí na duši. Barbra je zde výborná jako vždy a Jeff Bridgis také. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA). (Arsenal83)
  • Natáčanie priamo na Kolumbijskej univerzite jedného dňa spôsobilo výpadok elektriny v celom areáli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama