Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Klasická americká romantická komedie. Má to ale příjemný humor, exkluzivní a atraktivní prostředí. Někdo tímto žánrem opovrhuje, ale mě to ve chvíli sledování sedlo a příjemně jsem se pobavil. Navíc podle mého jde o sympatickou přehlídku hereckých výkonů Jeffa Bridgese, Barbry Streisandové a hlavně Lauren Bacallové, která je výborná herečka. Trochu mi bylo líto Pierce Brosnana, který podobně jako v "Táta v sukni" je odkázán na vedlejší roli svůdce-hezouna, ale myslím že Bondem si to později vynahradil. P.S. Barbra se mi stejně více (tak jako Jeffovi) líbila, když byla za "ošklivé káčátko". ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že muž hľadal vzťah bez sexu, žena zase vzťah so všetkým, čo k nemu patrí. Stretli sa, rozišli a potom zase zišli. Alebo tak nejak. Vcelku chytré dialógy a perly v podobe bonmotov staručkej ale hviezdnej hollywoodskej herečky Lauern Baccalovej v úlohe hrdinkinej matky, sa zachovali v pamäti len ako pocit. Inak je v podstate jedno, ako sa takýto film končí, podstatnou je u nich práve taká ta odzbrojujúca vzťahová vata, ktorá drží diváka v pozornosti, hoci si z nej nejako veľa nezapamätá, má z tých dialógov spomínaný celkom dobrý pocit. Ten ostal aj vo mne, no okrem neho nič viac. Jemný nadpriemer v rámci filmov, ktoré slúžia uchovaniu statusu quo. ()

Reklama

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Velmi podivný příběh a podivuhodný pohled na lásku a pospolitost.Celou dobu jsem čekal,kdy se ta paličatost a snad touha po frigiditě (až mi to chvílema dost lezlo na nervy) v mysli Gregoryho Larkina (mimochodem bravurně zahraná role od Jeffa) změní v přirozenost a jsem rád,že se tomu tak stalo až na konci (tak, jak to v žánru romantiky bývá).Nejvíce jsem se pobavil u scény,kdy mělo dojít k jejich prvnímu milování.Od filmu jsem se nedokázal odtrhnout a stejně tak jako se mnohdy kniha čte jedním dechem,film jsem shlédl jedním pohledem. Ještě mne zaujalo,že když se Jeff dívá na TV,cca na dvě vteřiny se v jakési televizní reklamě objeví Milla Jovovich. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nemáte problém s tým, že Barbra Streisand si ako režisérka namýšľa, že by ju chcel zbaliť niekto ako Jeff Bridges a dáva tak nádej ďalším mnohým, sotva priemerným ženám v kine a pred tv o ich naplnení sna o krásnom princovi, tak vám na filme inak nič výrazne prekážať nebude. Rovnako, ako mne. Ale Streisandku by som asi vážne nikdy nebalil. Videné už dávnejšie, ale na príjemné filmové zážitky sa nezabúda. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ach jo, že já se zkrátka nedokážu smířit, že dobrá "romantická komedie" neexistuje, protože spojení těch dvou slov je stejně nesmyslné jako třeba výraz "světle černá barva" či "herec Nicolas Cage". Aby to vůbec mělo nějakou zápletku, nechala režisérka hlavního hrdinu vytrvale odmítat sex a navíc o tom vytrvale žvanit. A já se slzou v oku vzpomínal na film, který jsem viděl těsně předtím, a který byl plný indiánské romantiky. Indián tam v podobných situacích rozhodně nežvanil. V rámci předehry vrazil partnerce facku na jednu tvář lásky, pak na druhou, odmítání sexu bylo rázem zapomenuto a vše šlo jak po másle. Ale zpátky k tomuto veledílu. Tak na jednu stranu se tomu hrdinovi nedivím, pouze zoofil či Moravák z Polívkova Dědictví by chtěl mít sex se samicí kahaua nosatého. Tím pádem mě fascinovala závěrečná "proměna" Streissandové. Vše na sobě vylepšila, ovšem na to hlavní zapomněla, takže objektivně zůstala stejně (ne)přitažlivá jako dříve. Mi přišla jak ty velmi tlusté ženské, co si nechávají děsně záležet na namalovaných nehtech. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie priamo na Kolumbijskej univerzite jedného dňa spôsobilo výpadok elektriny v celom areáli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama