Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příjemně osvěžující, mile nenucená, inteligentní komedie s lehce a přirozeně plynoucími dialogy - a s báječnou Barbrou Streisand, která znovu dokazuje, že je herečkou ne dvou, ale mnoha tváří. Ovšem nemohu opomenout ani jejího filmového partnera Jeffa Bridgese, filmovou matku Lauren Bacall ... a vlastně všechny, kteří přispěli k vlídné, úsměvné atmosféře, která ze snímku vyzařuje. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ach jo, že já se zkrátka nedokážu smířit, že dobrá "romantická komedie" neexistuje, protože spojení těch dvou slov je stejně nesmyslné jako třeba výraz "světle černá barva" či "herec Nicolas Cage". Aby to vůbec mělo nějakou zápletku, nechala režisérka hlavního hrdinu vytrvale odmítat sex a navíc o tom vytrvale žvanit. A já se slzou v oku vzpomínal na film, který jsem viděl těsně předtím, a který byl plný indiánské romantiky. Indián tam v podobných situacích rozhodně nežvanil. V rámci předehry vrazil partnerce facku na jednu tvář lásky, pak na druhou, odmítání sexu bylo rázem zapomenuto a vše šlo jak po másle. Ale zpátky k tomuto veledílu. Tak na jednu stranu se tomu hrdinovi nedivím, pouze zoofil či Moravák z Polívkova Dědictví by chtěl mít sex se samicí kahaua nosatého. Tím pádem mě fascinovala závěrečná "proměna" Streissandové. Vše na sobě vylepšila, ovšem na to hlavní zapomněla, takže objektivně zůstala stejně (ne)přitažlivá jako dříve. Mi přišla jak ty velmi tlusté ženské, co si nechávají děsně záležet na namalovaných nehtech. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem chtěl vidět, jaká je Barbra Streisandová režisérka. Pak jsem zjistil, že tam hraje Lauren Bacall a že i po těch desítkách let vypadá na svůj věk sakra dobře (což tedy platí i o Barbře, ale ta je přece jen mladší ročník). A když pak Barbra začala přednášet, byl jsem jasný... do toho klasická hudba, mm... a navíc diegetická, zvláště podkreslení závěrečné scény bylo fascinující:-) ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand je univerzální umělkyní, která plní své sny od doby, kdy prohlásila, že bude známou zpěvačkou. A to jí bylo devět. Od té doby vyrostla, ale část té dětinskosti v ní dřímá dál. A i když není prototypem sexbomby, dokáže jí být s takovou samozřejmostí, že vycíděné dlouhonohé blondýny nemají proti jejímu charismatu naprosto žádnou šanci. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Barbru Streisand mám hodně v oblibě :) Je to taková moje druhá Liza Minnelli :) Těším se na den až budu mít od těhlech dvouch shlédnuté úplně vše :) Že se Streisand ujala této režie byl skvělý nápad :) Šlape to jako hodinky. Zmatený Bridges, kačátko Streisand a neskutečně okouzlující Lauren Bacall :) Sice je celý film skvěle obrácen na ruby podle toho, co udává společnost a co vyznávají ženy a muži, ale právě to je na celém filmu super. Koncept, který si vytvořili budoucí manželé a poté zjistí, že to vlastně nefunguje a buď se bojí (jistě že také) a nebo to nechtějí přiznat, ale city jsou silnější :) Rose a její proměna byla skvělá - jen bych ještě víc přitvrdila a ráda bych viděla třeba jen nástin pár minut cca o 10 let později, abych viděla, jak to s nima bylo dál ;) A celou dobu jsem přemýšlela - kolik vlastně jako Rose má být let...Při závěrečené scéně před domem a hudbou jsem měla opravdu hodně husinu :) A bylo to krááásné :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie priamo na Kolumbijskej univerzite jedného dňa spôsobilo výpadok elektriny v celom areáli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama