Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příjemně osvěžující, mile nenucená, inteligentní komedie s lehce a přirozeně plynoucími dialogy - a s báječnou Barbrou Streisand, která znovu dokazuje, že je herečkou ne dvou, ale mnoha tváří. Ovšem nemohu opomenout ani jejího filmového partnera Jeffa Bridgese, filmovou matku Lauren Bacall ... a vlastně všechny, kteří přispěli k vlídné, úsměvné atmosféře, která ze snímku vyzařuje. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh pro normální holky... Nijak extra pěkná, ale chytrá a vtipná ženská konečně potká chlapa, které nezáleží na tom jak vypadá, což jí ovšem začne vadit... Krásně vystupňované zamilovávání se a uvědomování si... Prostě krása... Jeff Bridges je sympaťák a pro mě jako třešínka na dortu komplikovaná matka... Báječné! ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand je univerzální umělkyní, která plní své sny od doby, kdy prohlásila, že bude známou zpěvačkou. A to jí bylo devět. Od té doby vyrostla, ale část té dětinskosti v ní dřímá dál. A i když není prototypem sexbomby, dokáže jí být s takovou samozřejmostí, že vycíděné dlouhonohé blondýny nemají proti jejímu charismatu naprosto žádnou šanci. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, na kterou se vždy ráda podívám. Barbra mě stále překvapuje, je fajn, že si ze sebe umí udělat pořádnou srandu, Jeff Bridges byl správně mimo, jeho mimika je v tomhle filmu trefná a zábavná, paní Lauren Bacall je okouzlující. Nevím která ze dvou tváří lásky byla ta zábavnější, možná ta první, ale kdyby to tak zůstalo- asi by se ten děj neměl kam dál vyvíjet, takže spokojenost. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama