Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, na kterou se vždy ráda podívám. Barbra mě stále překvapuje, je fajn, že si ze sebe umí udělat pořádnou srandu, Jeff Bridges byl správně mimo, jeho mimika je v tomhle filmu trefná a zábavná, paní Lauren Bacall je okouzlující. Nevím která ze dvou tváří lásky byla ta zábavnější, možná ta první, ale kdyby to tak zůstalo- asi by se ten děj neměl kam dál vyvíjet, takže spokojenost. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Co mi vadí na tomto jinak velmi příjemném dílku Barbry Streisand je mnohokrát omletý motiv změny ošklivého káčátka v sexbombu. Když žena exteriér neřeší čtyřicet let, nezačne najednou myslet jako šéfredaktorka Vogue. A je to pak vůbec ještě výhra, když má změna její image vliv na mužovo rozhodování? Je to přece pořád tatáž (hodná a chytrá) osoba. Ale předsevzetí se asi raději poruší s kostí než se strašidlem do zelí. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O vztazích můžu říct hlavně to, že kdyby nebyly, byl by lidský život o mnoho snazší, ubylo by sebevražd, vražd a vlastně i válek. Jenže jeden z nejhorších lidských vynálezů tu je a lidé se tak od té doby stále snaží přijít na to, jak je zvládnout a jak vybalancovat kompromis mezi mužským egem a ženskostí. Ne vždy se to daří. A pokud člověk zhořkne Gregory Larkin, pak se těžko nějaké navazují. Jeho plán vlastně není špatný. Rozhodně má pravdu, že vášeň a sex může za hodně problémů a mj. i za nevěry. Jenže sňatek z rozumu také není asi nejlepší nápad. Otázkou tak zůstává, proč prostě nezůstali přáteli bez svatby a společného bydlení. Jak už to tak v amerických blbinách bývá, museli se do sebe zákonitě zamilovat, aby film mohl skončit happy endem. Jeff Bridges je zábavný, Barbra Streisand působí stejně krásně a roztomile jako v jejím prvním filmu Funny Girl. A rozhodně bych v tomto snímku netipoval, že překročila padesátku. ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který neurazí, ať si ho pustíte v jakoukoli roční dobu v jakoukoli hodinu v jakémkoli rozpoložení. Barbra Streisand si potřetí sedla na režisérské křeslo a i tentokrát z toho byl moc pěkný film. Největší devizou tohohle filmu je výborný humor (chlámal jsem se každou chvíli) a herci. Barbra si vedla skvěle nejen jako režisérka, ale také jako ošklivé káčátko (její zaujetí při proslovu ke studentům o lásce a chtíči bralo dech) toužící po lásce. Výborný byl také neuvěřitelně charismatický Jeff Bridges a legendární herečka Lauren Bacall, kterou jsem moc rád zase jednou zahlédl v nějakém filmu. Šťopinkou je pak hezká hudba a píseň "I Finally Found Someone". Příjemná romantika, která patří mezi ty, které jednou za čas člověka zahřejí u srdíčka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nemáte problém s tým, že Barbra Streisand si ako režisérka namýšľa, že by ju chcel zbaliť niekto ako Jeff Bridges a dáva tak nádej ďalším mnohým, sotva priemerným ženám v kine a pred tv o ich naplnení sna o krásnom princovi, tak vám na filme inak nič výrazne prekážať nebude. Rovnako, ako mne. Ale Streisandku by som asi vážne nikdy nebalil. Videné už dávnejšie, ale na príjemné filmové zážitky sa nezabúda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Všeobecně se předpokládalo a hollywoodské kurzy na vítěze naznačovaly, že Lauren Bacall (Hannah) svou první nominaci v padesátileté kariéře promění v Oscara. Sama vítězná Juliette Binoche na pódiu překvapeně reagovala slovy: „Myslela jsem, že to Lauren dostane a myslím, že by si to zasloužila.“ Podle zasvěcených byl důvodem úspěchu Juliette producent Harvey Weinstein, který v devadesátých letech ovládal zákulisí a „uměl zařídit“ vítězství hereček ze své producentské stáje. (kenny.h)

Reklama

Reklama