Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Co mi vadí na tomto jinak velmi příjemném dílku Barbry Streisand je mnohokrát omletý motiv změny ošklivého káčátka v sexbombu. Když žena exteriér neřeší čtyřicet let, nezačne najednou myslet jako šéfredaktorka Vogue. A je to pak vůbec ještě výhra, když má změna její image vliv na mužovo rozhodování? Je to přece pořád tatáž (hodná a chytrá) osoba. Ale předsevzetí se asi raději poruší s kostí než se strašidlem do zelí. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie natočená sice velmi tradičním schématem, takže má sice naivní příběh (jak jinak), ale zase velmi příjemné herecké obsazení, hudbu a vůbec pěknou atmosféru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $41,083,864Tržby Celosvetovo $72,900,000║ tento romantický film má dobrý dej, dobré dialógy aj scény, pobaví ale Streisandová na svoju úlohu vypadá fakt dosť odpudivo /60%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je Jeff Bridges, jeho chvílemi zmatený kukuč byl skutečně zábavný. Jinak klasická romantika nic víc nic míň. Lauren Bacall byla svého času za roli nominovaná za vedlejší roli na Oscara a hodně lidí jí to přálo (asi že byla stará a Oscara ještě neměla), ale na konec vyhrála Juliette Binoche za Anglického pacienta, a té jsem to přál já. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Človek by aj nemal rád Barbru Streisandovú, keby vo všetkom nebola taká dobrá (TAKÍ SME BOLI). A horšie to nie je ani v sviežej romantickej komédii o DVOCH TVÁRACH LÁSKY. Veľkú zásluhu na tom má nielen kamarátska atmosféra a originálny scenár, ale hlavne herecké výkony. Streisandovej, zasa dobrej, kryje chrbát zasa skvelý Jeff Bridges. Vychutnajte si ich zápolenie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Suchopárný profesor matematiky (přirozený Bridges), pro něhož láska musí být rovnicí o dvou známých odmocněná sexem, profesorka literatury s otevřenou myslí, která pro nějaké racionálno a bezkontaktnost nemá v lásce pochopení (zvláštní Streisand, jenž má mezi dvěma krásnýma očima nos na řádkování při sadbě ředkviček), trocha toho Pucciniho při závěrečném muchlování a máme tu s blížícím se koncem stále více tuctovou romantickou komedii středního věku o tom, že krása vnitřní je důležitá, ale bez té vnější si jí málokdo všimne.. Vyhnout se manželskému sexu puštěním Lawrence z Arábie je velice rafinované. „Strč ho tam..!“ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že muž hľadal vzťah bez sexu, žena zase vzťah so všetkým, čo k nemu patrí. Stretli sa, rozišli a potom zase zišli. Alebo tak nejak. Vcelku chytré dialógy a perly v podobe bonmotov staručkej ale hviezdnej hollywoodskej herečky Lauern Baccalovej v úlohe hrdinkinej matky, sa zachovali v pamäti len ako pocit. Inak je v podstate jedno, ako sa takýto film končí, podstatnou je u nich práve taká ta odzbrojujúca vzťahová vata, ktorá drží diváka v pozornosti, hoci si z nej nejako veľa nezapamätá, má z tých dialógov spomínaný celkom dobrý pocit. Ten ostal aj vo mne, no okrem neho nič viac. Jemný nadpriemer v rámci filmov, ktoré slúžia uchovaniu statusu quo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ty nepoužíváš make-up? Proč? Vypadala bych stejně, akorát v barvě. V mojí barvě něco neměli? Družičky nenosí černou. Neměl bych přinést něco pro tvou matku? Jo, dřevěnej kůl a krucifix. A při líbání má znít hudba! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vychovala jsem dvě dcery, pohřbila manžela a vy po mně teď chcete, abych uvařila kafe? K téhle vynikající romantické komedii jsem se dostal jako slepý ke kontaktním čočkám. Jedna přítelkyně mě požádala, jestli bych jí to nemohl sehnat. Po necelém měsíci (ano, jsem až tak rychlý :-)) to měla na DVD a já si řekl, že si to někam odložím, abych se na to později podíval. A dnes jsem si konečně našel dvě hodiny a pustil si tuto komedii. Řeknu vám, tohle bylo hodně příjemné překvapení. Od skvělé Barbry na režisérském postu, až po vynikající Barbru v hlavní roli. Například takový proslov ke třídě o tom, co je láska, mě dostal a měl jsem při něm takový nenucený úsměv na rtech. Když si k tomu připočtete Jeffa Bridgese, který mi ani na okamžik nepřipomněl "Duda Lebowského" a mladého Pierce Brosnana, tak dostanete film, který si určitě ještě pustím. Opravdu inteligentní romantická komedie, k sakru, proč už se takové netočí!? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Reklama na romantiku pěkně postaru. Pravidlo, že v každé druhé romanci hraje důležitou roli nedorozumění, tu platí beze zbytku. Osobní kouzlo postav, laskavý humor i ryzí situační komika a navrch spolehlivá Barbra Streisand před i za kamerou. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasika romantického filmu, musím uznat, skvělé herectví, láska v rozpacích?!! On chce milovat, ona také... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy s obstarožními herci, jakkoli dobře hrajícími nejsou pro mě. A kromě toho v daném žánru už jsem viděl lepší perly než je tahle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nemáte problém s tým, že Barbra Streisand si ako režisérka namýšľa, že by ju chcel zbaliť niekto ako Jeff Bridges a dáva tak nádej ďalším mnohým, sotva priemerným ženám v kine a pred tv o ich naplnení sna o krásnom princovi, tak vám na filme inak nič výrazne prekážať nebude. Rovnako, ako mne. Ale Streisandku by som asi vážne nikdy nebalil. Videné už dávnejšie, ale na príjemné filmové zážitky sa nezabúda. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem chtěl vidět, jaká je Barbra Streisandová režisérka. Pak jsem zjistil, že tam hraje Lauren Bacall a že i po těch desítkách let vypadá na svůj věk sakra dobře (což tedy platí i o Barbře, ale ta je přece jen mladší ročník). A když pak Barbra začala přednášet, byl jsem jasný... do toho klasická hudba, mm... a navíc diegetická, zvláště podkreslení závěrečné scény bylo fascinující:-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

S každou reprízou tenhle film stoupá v mém žebříčku nejlepších romantických komedií.. Streisandová, tak jak ji moc nemusím, i Bridges jsou ve svých rolích excelentní, originální zápletka je plná nejen skvělých dialogů a hlášek, ale také drobných až nenápadných legrácek, a také takových filmových synapsí předávajích pocity a emoce, baví mě každá jedna z postav, včetně řady těch vedlejších, baví mě každá jedna scéna, zkrátka film, který nemá slabé místo.. pro kleopatru: v tomhle filmu přece vůbec nešlo motiv změny ošklivého kačátka v sexbombu... nehledě na to, že byla Rose mnohem sympatičtější ve své původní podobě než po proměně (která byla ostatně několika dialogy shozena i ve filmu samotném) a v tomto ohledu Gregoryho zklamání zcela chápu.. taky jsem chtěl zpátky tu původní Rose.. :-) ()

LaciLC

všechny recenze uživatele

Už tretí režijný počin Barbry Streisandovej a opäť veľmi vydarený filmík. Predošlý Pán prílivu bol tiež jemný romantický slaďák, Dve tváre lásky je veľmi príjemná romantická komédia s dobrými hercami a okúzľujúcou atmosférou. Barbra si fakt zaslúži poklonu, že okrem spievania a hrania jej ide aj réžia. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantika s Barbrou Streisand funguje ako zaľúbenosť do radlice na sneh. Oba objekty majú čím odhŕňať. Ale priznávam, že na 54 Barbra nevyzerala. Celkové "anti-sex" vlákno bolo aj nejaké divné. Chlapík verí, že mu sex zničil život, tak sa ožení so ženou, ktorá ho sexuálne vôbec nepriťahuje. Obaja tak nakoniec pôsobili silne asexuálne. ()

Reklama

Reklama