Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantika s Barbrou Streisand funguje ako zaľúbenosť do radlice na sneh. Oba objekty majú čím odhŕňať. Ale priznávam, že na 54 Barbra nevyzerala. Celkové "anti-sex" vlákno bolo aj nejaké divné. Chlapík verí, že mu sex zničil život, tak sa ožení so ženou, ktorá ho sexuálne vôbec nepriťahuje. Obaja tak nakoniec pôsobili silne asexuálne. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Pár věcí mi v průběhu sledování tohoto filmu trochu haprovalo - Neponižovala se Rose příliš, když přistoupila za daných okolností na sňatek, ač sama to poměrně záhy evidentně cítila a chtěla celé jinak? Neměl Gregory ze svého "předsevzetí" ustoupit a Rose odprosit na kolenou mnohem dříve - vzhledem k tomu, jak popisoval v závěru "vývoj" svých pocitů? Vážně měla Rose zapotřebí podlehnout nějakým zažitým všeobecným představám o ženách a tak trochu ze sebe pak dělat někoho, kým asi úplně nebyla?... Celkové dojmy jsou ale více než dobré. Příjemné herecké výkony, chemie mezi ústřední dvojicí, námět, atmosféra... Vlastně mi to celé postupně do sebe hezky zapadlo, co mi tam haprovalo, haprovat přestalo nebo už jsem to aspoň necítila v takové míře jako ze začátku. A vyzdvihla bych ten nádherný romantický závěr, určitě jeden z nejpovedenějších, jaké jsem v rámci žánru viděla. Takováto neohrabaná a přesto dokonalá vyznání a to vše okolo, to je přesně to, co (nejen) my holky chceme zažít:) Nebo alespoň vidět v povedeném filmu. 80 %. ()

Reklama

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který neurazí, ať si ho pustíte v jakoukoli roční dobu v jakoukoli hodinu v jakémkoli rozpoložení. Barbra Streisand si potřetí sedla na režisérské křeslo a i tentokrát z toho byl moc pěkný film. Největší devizou tohohle filmu je výborný humor (chlámal jsem se každou chvíli) a herci. Barbra si vedla skvěle nejen jako režisérka, ale také jako ošklivé káčátko (její zaujetí při proslovu ke studentům o lásce a chtíči bralo dech) toužící po lásce. Výborný byl také neuvěřitelně charismatický Jeff Bridges a legendární herečka Lauren Bacall, kterou jsem moc rád zase jednou zahlédl v nějakém filmu. Šťopinkou je pak hezká hudba a píseň "I Finally Found Someone". Příjemná romantika, která patří mezi ty, které jednou za čas člověka zahřejí u srdíčka. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po toľkých rokoch som už takmer zabudla, prečo sa mi kedysi tento film tak páčil. Dnes som si to však všetko pripomenula. Hovorí sa, že človeku sa dozrievaním mení aj jeho filmový vkus, dovolím si tvrdiť, že tento film sa zmien vkusu obávať nemusí. Je stále "príšene" romantický a krásny. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Miluji B.S. To jako úvod k hodnocení filmu, který je mou srdeční záležitostí (ostatně jako drtivá většina jejich snímků). Milé, vtipné, chytré,kultivované, evidentně inspirované vlastními pocity Barbry. Její humor charisma , gesta.... Příběh pro ty, kteří věří, že zamilovaná žena dokáže vše. Nezbytný happy end, při kterém se vždy přistihnu, že mám pusu od ucha k uchu a zase chuť žít. Nádherná hudba. Skvělé obsazení. Bridges jako mírně potrhlý profesor k sežrání, Bacallová jako matka naprosto dokonalá. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Lauren Bacall získala za svůj výkon ve snímku Zlatý Glóbus, Screen Actors Guild Award, San Diego Film Critics Society Award a Satellite Award pro nejlepší herečku ve vedlejší. Ve stejné kategorii byla nominována také na cenu BAFTA, avšak na tu již nedosáhla. (Terva)
  • Jméno "Rose" je během filmu řečeno 118krát. (viperblade)

Reklama

Reklama