Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animated Self-Portraits je dílem několika animátorů různých národností, z nichž každý přispěl krátkým animovaným příspěvkem. Každá scéna je však tvořena jinou technikou. (Rondon)

Recenze (23)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jak se ze Švankmajerova potměšilého obličeje může stát na chvíli polorozteklé modelínové oživlé stvoření, jež se nám zřejmě snaží sdělit cosi nesdělitelného ukrytého ve svých útrobách. Nudit se rozhodně nebudete. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Originální portrét originální osobnosti. Co víc dodat... pár výstižných sekund, ve kterých se zrcadlí Švankmajerovo umění. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pohratie sa s vlastnou podobizňou typickým švankmajerovským čvachtavým premiešavaním hmoty, pripomínajúcej oživenú hlinu, vo výstižnej skratke. Z nepokojne a rýchlo pohybujúcej sa plastelínovej masy vystupujú základy tvarov či známe časti tela v nových, netradičných usporiadaniach až do finálnej úsmevnej podoby. Celok pripomínal symbol tvorby prebiehajúcej v hlave, i mimo hlavu autora. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbili placatý Estonec a kulatý Japonec. Potom hned ten další Japonec zápasící se svým výtvorem. Jinak nápady. Neznám ovšem tvorbu nikoho ze zůčastněných, krom Švankmajera, na nějž jsem dychtivě čekal. Takže za prvé: hned na začátku mi zkazil hru, jestli ho poznám. A za druhé: vyplázl na mě jazyk. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem bohužel jen portréty Koutského a Barty, ale stálo to zato... a přestože většinu ostatních tvůrců vůbec neznám, zajímaly by mě i ty ostatní... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já byl s touto směsicí tvůrčích prací docela spokojený. Líbila se mi ona rozmanitost i propojení s různými doprovodnými hudebními i zvukovými prvky. Švankmajer tam samozřejmě nesměl chybět, ale popravdě jsem si tentokrát více vychutnal některé jiné autory. Lepší průměr si to ale určitě zaslouží… ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

USA ** | Sally Cruikshank ** David Ehrlich * Candy Kugel ** Maureen Selwood *** Bill Plympton ** ______ Estonsko **** | Mati Kutt **** Priit Parn *** Riho Unt *** Hardi Volmer **** ______ Yugoslávie *** | Borivoj Dovnikovic *** Nikola Majdak *** Josko Marusic *** Dusan Vokotic *** ______ Československo *** | Jiri Barta *** Pavel Koutský *** Jan Švankmajer **** ______ Japonsko *** | Kihachiro Kawamoto **** Renzo Kinoshita *** Osamu Tezuka *** ______ Celkově *** | ... Estonci zvítězili ... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem měl možnost vidět autoportréty českých animátorů Švankmajera, Barty a Koutského a lépe se snad ani vystihnout nemohli. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Díky tomu, že jsem se probíral ve Švankmajerově filmografii, tak jsem objevil i tento kraťas. Shluk mnoha vlastních miniportétů osobností světové animátorské školy v nevyrovnané kvalitě, ale co se dá taky vymyslet do pár vteřin. Pro svoji různorodost je podrobné hodnocení k ničemu. A když neuvidíte nic se nestane... snad jen ze zvědavosti, jak se vidí sami režiséři a jaký mají o sobě obrázek. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Hodnotit podle jednotlivých cvičení, tak vede Estonsko (Guliver, převlékací panáček), Japonsko (sochař), pak ČSR (běžec) a poslední USA a Jugoslávie. Překvapivě se Švankmajer moc nepředvedl. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Ono je velmi těžké hodnotit něco, co trvá jen pár vteřin. Ale Jan Švankmajer je pro mě Pan Někdo, takže i pár vteřinek dokážu ocenit:-) ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Některé portréty byly skvělé, některé byly slabší. I tak mě inspirovaly spoustou nových jmen k bádání po animátorech a výtvarnících. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen původní domácí verzi Krátkého filmu, která ve zdejší databázi chybí. Moje hodnocení a následující údaje se vztahují pouze k ní. -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Jiří Barta, Pavel Koutský, Jan Švankmajer; země původu Československo; rok výroby 1988. ()

Reklama

Reklama