Reklama

Reklama

Jiný druh lásky

(festivalový název) (hudební videoklip)
  • Velká Británie Hugh Cornwell: Another Kind of Love
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie / Západní Německo, 1988, 4 min

Obsahy(1)

Aj keď meno režiséra evokuje ďalší z jeho krátkych filmov, v skutočnosti ide iba o videoklip pre Hugha Cornwella k rovnomennej piesni. (m4k)

Recenze (36)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkala, bože, proč zrovna takováhle píseň má takovýhle klip? A teď si říkám, a není ten kontrast na tom to nejzábavnější? A jak se tam ten úchyl popově pohybuje... úžasné. Oslizlý popěvek doprovází zuby a jazyky a oči a perverzní orgie divně zamilovaných? Ano. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Švankmajer zde použil postupy známé z jeho předešlých děl, takže v podstatě nic převratného. Pan Cornwell by ale za tu písničku zasloužil křeslo, nejlépe elektrické. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Song je crap, ale výtvarná stránka více než slušná - a o tu tady jde. Bota jako ústa s jazykem se mi obvzlášť líbila. Při sledování mě napadla jedna perverzní myšlenka...Jaké by to asi bylo, kdyby natočil klip k jednomu z Kájových hitů - třeba Lady Carneval? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tohle není klasický Švankmajerovský kraťas, ale videoklip. Bohužel písnička se mi moc nelíbí a pan Švankmajer své zdejší plastelínové orgie mnohokrát překonal. Jedno z jeho slabších děl. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výborně uchopený videoklip, který má jenom jednu vadu. Tou vadou je ale bohužel hudba, která je otřesná a kdyby mi někdo dal na výběr poslechnout si album daného zpěváka, nebo si pustit poslední spektákl Zdeňka Trošky, tak bych se nejspíš rozhodl jen podle toho, co by trvalo kratší dobu. Napád klipu i animaci nicméně považuju za zdařilou a kdyby se nejednalo o klip, považoval bych to za výtečný krátký film. A jelikož je to Švankmajer, tak udělám výjimku a ohodnotím videoklip, anžto je jinak na databázi nesnáším. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě je to klasická švankmajerovina, tedy výborné, zábavné a bláznivé. Ona proklatá hudba doprovázející obraz je ovšem téměř nesnesitelná :). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hugh Cornwell skúsil niečo na spôsob Sledgehammer od Petera Gabriela. Teda podaním videoklipu. Na trikovú stránku veci bola pozvaná kapacita, ktorá mala v Československu iba malú konkurenciu ( snáď iba v staršej generácii pod menami Zeman, či Trnka ). Vzniklo niečo, čo by mal každý priaznivec stop-motion animácie zhliadnuť. Minimálne raz. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Trochu to smrdí zakázkou, ale má to styl a švank rukopis..Bohužel to je jen obrazová stránka-Pokud chci tohle hodnotit musím vzít v potaz i hudební složku a ta je z mého úhlu poslechu dost tragická..brr ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to celistvo ako hudobný videoklip. Skladba a interpret boli tak trápne aspekty, že ani poctivý Švankmajerov vizuál už nedokázal nič zachrániť. Rozhodne je to lepšie pozerať bez zvuku aj keď sa budete čudovať, čo tam ten debilko toľko poskakuje a šaškuje. Vizuálne nápadité a pekné ale dokopy to vôbec nesedí. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Hrozná píseň... nicméně videoklip je fantastický. Kdybych měla hudební nadání, tak si od něj taky nechám natočit video, nicméně jsem dřevo a tak mi nezbývá než jen ta videa sledovat... "A víte, že to není špatný??!!" ()

zette 

všechny recenze uživatele

V animaci nic prevratneho. Nevim co je to za zpevaka, pokud ma ale vsechny pisnicky tak otresne jako tuhle... ()

Reklama

Reklama