Reklama

Reklama

Et Cetera

  • angličtina Et cetera
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1966, 8 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak už samotný název snímku napovídá, vše se tu opakuje stále dokola. Český překlad latinského et cetera = a tak dále. Tento 8minutový kraťas je rozdělen na tři díly: díl I. KŘÍDLA, díl II. BIČ, díl III. DŮM. (Pedestrian)

Recenze (46)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Kruhy v kruzích jiných kruhů. Švankmajer pokračuje v osahávání základních stavebních kamenů, ze kterých začne už brzo skládat své dějovější a tudíž přístupnější kousky – tentokrát jsou na řadě repetice, návraty, hadi zakousnutí do vlastních ocasů, pes jitrničku sežral (dnes by bylo možná jistější vzít za leitmotiv tu o farmě starého McDonalda). Čistá hravá forma na způsob výstavy bláznivých hodinových strojků nebo perpetuí mobile, nesvázaná povinností vyprávět příběh, má pro mě nemalý půvab, škoda jen, že to trochu víc negraduje. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Animace: Vlasta Pospíšilová, scénář a výtvarník: Jan Švankmajer. Tak toto mě vůbec neoslovilo. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Ani nevíte jak jak se mi ulevilo když jsem si mohl přečíst se závěrečného ttitulku nápis "Da Capo Al Fine". Snad jen ta atmosferická a velmi dynamická hudba zde ušla, ale zase bych si ji klidně dokázal představit v úplně nějakém jiném filmu. Tady mi to bohužel s tímto filmem nějak nesedělo a nešlo to. To lepší teprve však mělo přijít viz Rakvičárna atd. Proč se ale totéž stále opakuje? Skvělá otázka, ale myslím si že ani sám režisér to neví nebo ani nevěděl a zasadil tak nejednomu divákovi velké šrouby do hlavy. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Pes jitrničku sežral... to je zde leitmotiv Liškovy hudby. Naprosto přiléhavý. Tato známá odrhovačka, stejně, jako dokonalá animace tady symbolizují opakování téhož. Proč se ale totéž opakuje? To je nádherná otázka, a tento film vaši hlavu motivuje pokládat si ji, a vymýšlet na ni odpověď... Poklona, pane Švankmajer! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Když už mám Švankmajera mezi mými oblíbenými režiséry, tak jsem si dal za úkol okomentovat jeho dílka. A tak dále a stále dokola ve třech kapitolách. Je to hravé, nápaditě animované, ale jinak pusté a prázdné bez příběhu - hodné tak studentské či diplomové práce a nebo jako prezentace. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama