Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z amerických osadníků zabije náčelníka Apačů a následně propuká krutý boj mezi dvěma odlišnými světy.

Nespokojený osadník zabije v pevnosti Yuma apačského náčelníka, velitel pevnosti však ví, že náčelníkův syn Mangas (Abel Fernandez) se bude chtít pomstít a vykope válečnou sekeru. Velitel tedy posílá zprávu do pevnosti Apache, odkud má do pevnosti Yuma přes poušť dorazit zásobovací kolona, posla však na cestě Mangas zabije. Kolonu vede poručík Ben Keegan (Peter Graves), který Apače nenávidí, protože jim nevěří a protože jeho zvěd, seržant Jonas (John Hudson), je bratr apačské dívky Francesky (Joan Taylor), s níž si Keegan prožil milostný románek. Kolonu dále doprovází Melanie Crown (Joan Vohs), která chce mezi Apači působit jako misionářka. Mangas na ně však úspěšně zaútočí... Snímek natočil westernový veterán Lesley Selander, v roce 1955 již na barevný materiál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

RHK 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový western z prostředí US kavalérie a US indiánů. Tématem je vcelku iracionální pomsta zlých Apačů hodné kavalérii kvůli jí nezaviněné smrti indiánského náčelníka. Apači si však dobře pamatují, kdo je v posledních letech střílel jako holuby... Film je dostatečně napínavý, se slušně režírovanou akcí, rychlým střihem a k tomu je i barevný, čímž klady pomalu končí. Mínusem je vcelku chudá výprava (na víc Apačů a bitev nebyly asi peníze), málo propracovaný scénář a celkově nemastný neslaný dojem, který snímek zanechá. Přesto pro milovníky westernů za shlédnutí stojí. Trailer: nenalezen. Stažení: http://www.uloz.to/6484218/fort-yuma-1955-nef-tv-cz-avi ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

¨Béčkový western z 50 let který upadl v zapomění, přeci jenom tu máme mnohem lepší filmy z Fort Yumy. Už jenom prostředí který má být divoký západ vůbec jako divoký západ nevypadá. Celý příběh je poměrně zajímavý ale zpracování je šíleně slabé a to díky tomu že se tu celý film strašně pospíchá, všechno se tu děje moc přehnaně rychle, skáče se od scény ke scéně. Navíc když tu máte naprostý neherce tak už je tu další průser. U tohohle filmu oceňuji parádní kostýmy a akci, ale jinak dost špatný western. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Docela špatný western, který se slepě drží nepříliš věrohodného námětu a charaktery hlavních postav omezuje v podstatě jen na zlého poručíka, jehož osud musí být i méně zkušenému divákovi hned v úvodu jasný. Špatný dabing pro MGM ničemu nepomůže. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ľahký návrat do čias vzdialeného západu. Tým nemyslím zlým, skôr časom zabudnuteľným. Vzhruba polovica scén vrážd má svoju silu, tú druhú berieme s prižmúrenými očami. Herci sú prekvapivo slušní a dokonca aj pointa na konci má svoj význam. A nevadila mi ani kratšia projekcia. Ale stále je to 50%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem klasický western, kterému v první řadě sluší Technicolor barvy. Jinak je to standardní příběh o tom, jak jeden člověk dokáže způsobit zlo a jak indiáni dovedou zabíjet. Je to místy docela drsné, ale opravdu jen místy, více se zde hraje na vztahy a zbytečný humor, který sem tam probleskuje. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkovo z 50. rokov mame k dispozicii ovela  lepsie westerny nez tato pomaly C az  D zalezitost. Bolo to tak materske, ze to uz  asi nie je ani B ckovy western, to uz je D - ckovy western  25 % ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Trochu napínavý western s hloupými dialogy, na kterých se o to více lesknou špatné herecké výkony a chování některých postav v určitých momentech. Herec hrající indiánského zvěda by vyhrál konkurz na Terminátora vzhledem k jeho topornému ztvárnění Apače. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Občas sjíždím staré kavaleristické westerny s doufáním, že naleznu nějaké protorevizionistické dílko. Snadno se pak stane, že vklouznu do bahna. To ze snímku dělají především špatní herci a docela pomalý rozjezd se spoustou klišé. Poslední půlhodinka je docela akční, kdy na 20 kavaleristů útočí 30 Indiánů (ano, komparzu je skutečně málo),chvílemi to má i napětí a spád. Čekal jsem sluníčkový konec, což se úplně nedostavilo, tudíž dojem tak 40%. ()

Reklama

Reklama