Reklama

Reklama

A na Vánoce přišla láska

(TV film)
  • Kanada Christmas in My Hometown (více)

Obsahy(1)

Někdy musíš sejít z cesty, abys našel své srdce. Jake Peterson pracuje pro společnost vyrábějící traktory. Od šéfa dostane velmi nepříjemný úkol. V jednom městě musí zrušit tovární pobočku. Jenže je před Vánocemi a navíc se jedná o město, kde vyrostl. Jake si však potřebuje svou práci udržet. Po příjezdu do města potkává sympatickou Emmu a pomalu propadá jejímu kouzlu. Jenže Emma je jednou ze zaměstnankyň krachujícího podniku... Jake se rozhodne k riskantnímu kroku: chce se pokusit postavit továrnu zpátky na nohy. Podaří se mu získat srdce Emmy a podporu místních obyvatel? (Intersonic)

(více)

Recenze (7)

nash. 

všechny recenze uživatele

Je čas ohlédnout se za naším tradičním rodinným Vánočním filmovým fesťákem, při kterém jsme letos zvládli 20 kousků. Vánoční filmy mají svá specifika a mimo vánoční svátky by většina z nich nejspíš neobstála. Bývají naivní, romantičtější než ta nejčervenější knihovna a nikdo si v nich příliš neláme hlavu s reálností ani logikou. Vyžadují tedy specifický přístup nebo možná spíš specifické naladění a uvědomělého diváka. :-) V tomto ohledu dopadl kanadský kousek na výbornou. Je z tradičního ranku cizinec s tajemstvím nalézá štěstí na venkově, ale má sympatické obsazení, tu správnou porci emocí, fungující vánoční kouzlo, nechybí špetka humoru jako koření a samozřejmě megahapyend. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Možná jsou příčinou blížící se svátky, ale tento film se mi líbil. I kdyby nebyl situován do vánočního období, byla by to slušná romance. Zápletka, kdy se firemní pracovník Jake Peterson vrací po letech do svého rodiště, aby zde na zapřenou zlikvidoval nerentabilní podnik a připravil většinu místních obyvatel o zaměstnání, není nijak výjimečná a skončí podle očekávání. Po seznámení s pohlednou Emmou a se zdejšími pracovitými a obětavými lidmi, hledá Jake pro podnik příznivější řešení. Příběh má velmi pohodovou optimistickou vánoční atmosféru, včetně opravdové sněhové nadílky. Herci jsou méně známí, ale jejich herecké výkony jsou dobré. Je zde místo pro city i pro humor. Možná jen, že ten konec je až moc přeslazený. No ale proč ne, když jsou ty vánoce. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Melissa je celkem pohledna dama, takze se to v ramci vanocniho berserku dalo normalne odkoukat. S realitou to samozrejme nema nic spolecneho... :) Gauc, cukrovi, odpocinek... ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice příjemný romantický film. Samozřejmě, že se zde nekoná žádné velké překvapení a každému hned na začátku musí být jasné jak to všechno dopadne, ale to je na tom zároveň to hezké a alepsoň v mém případě to přispělo k příjemné náladě při sledování, kdy se těším jak k sobě hlavní hrdinové najdou definitivně cestu. A vánoční atmosféra se také povedla. Kdo má rád sladkou romantiku a pustí si tento film během vánoc určitě neprohloupí. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek s názvem A na Vánoce přišla láska mne docela příjemně překvapil, protože jsem od tohoto kanadského filmu moc nečekal. Zámořská produkce totiž málokdy přijde s milým vánočním filmem, na který jsme zvyklí tady u nás v České republice. Navíc mi žádné jméno z uvedených herců nic neříkalo a i podle nízkého hodnocení zde na ČSFD se mohlo zdát, že snímek A na Vánoce přišla láska může patřit mezi pořádné průsery. Po uplynutí 90 minut si to však rozhodně nemyslím, jelikož když jej srovnám s jinými vánočními počiny, je to diametrální rozdíl. Nechyběl zde sníh, což bylo důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Romantika si zde rovněž našla své místo a také mne potěšil pořádný příděl lidského přístupu, kterého je potřeba nejen o vánocích. Docela mne oslovil samotný příběh, vyprávějící o potížích jedné firmy, jejíž pobočky v Severní Americe vyráběly traktory. Kvůli klesající poptávce po jejích výrobcích, poslal majitel firmy do každé pobočky manažera, který měl rozhodnout, které zaměstnance bude potřeba propustit. Jedním z manažerů byl i Jake Peterson, kterého osud poslal do svého rodného města, což se mu vůbec nelíbilo. Malé městečko továrna na traktory doslova živila a pracoval v ní skoro každý její obyvatel. Jake Peterson přijel do města za dramatických okolností, kdy se mu ve sněhové vánici pokazilo auto a zachránila jej svobodná matka Emma, která se jej ujala a pohostila ve svém domě, v němž žila jako mladá vdova se svou asi osmiletou dcerou. Aby zakryl svůj pravý účel návštěvy, Emmě tvrdil, že přijel jako zástupce společnosti, která potřebuje dodat 80 traktorů. Tím udělal radost nejen Emmě, ale i celému městu, kterému tak svitla naděje na přežití, neboť se v něm o propouštění už šuškalo. Byl jsem zvědav, kdy se celá lež provalí a jak se pak bude film vyvíjet a nemusel jsem čekat ani moc dlouho. Samozřejmě, že všechno dobře dopadlo, ani jsem si nemyslel, že by tomu mohlo být jinak. A že se mezi Jakem a Emmou vyvine vztah, o tom jsem se možná ani nemusel zmiňovat. Přes všechny tyto čitelné dějové linky jsem se nenudil a s potěšením jsem sledoval velmi milý film s celkem sympatickou dvojicí hlavních hrdinů. Tento fakt považuji za velmi důležitý, protože škaredí mají být jen ti zlí parchanti. Suma sumárum, snímek A na Vánoce přišla láska ode mne získal čtyři zaláskované hvězdy na kanadském traktoru ****. ()

Reklama

Reklama