Prázdniny, řeka a parta dobrých kamarádů v českém filmu.
Prázdninový příběh pražského kluka Tondy Houdka se odehrává v malé vesničce Pětipsy. Bude také muset překonat nepřátelství se svým nenáviděným spolužákem Rudou, ale hlavně zažije velké a nezapomenutelné dobrodružství při nočním lovu obrovského úhoře... (oficiální text distributora)
Karlos80
Tento dětský film jsem nikdy nějak nemusel, nikdy mě nazaujal ani nenavodil tu správnou pohodu jako jiné z této doby..Možná to bylo neznámým hereckým obsazením převážně dětskými hrdiny a nepříliš zajímavým příběhem z vodáckého prostředí. Když už pořádný film z tohoto prostředí, tak třeba Zlatí úhoři...(30.5.2006)
duklak2
Film patřící k letním prázdninám. Je to dobrodrůžo, které by si nemělo nechat ujít žádné dítko. Vidíme pěkný příběh, který doplňují celkem solidně odvedené herecké výkony. Filmu se v podstatě nedá nic vytknout, ale z mého pohledu více než tři hvězdy dát nemohu.(12.6.2010)
triatlet
Nádherný barevný úvod – kreslení očekávaných prázdninových dobrodružství končí plačícím černým sluncem… Vlastní vesnická prázdninová dobrodružství poznamenala určitě tvůrce snímků Páni kluci, Prázdniny pro psa nebo Za trnkovým keřem. Adaptace Čtvrtkova příběhu upozaďuje děj a upřednostňuje lyriku (vnímání prostřednictvím lupy). Zajímavá je symbolika (lov úhoře). Některé záběry připomínají foglarovskou krajinu klukovských dobrodružství. Příjemný poetický snímek, který si za nápadité závěrečné titulky zaslouží i tu čtvrtou hvězdičku.(5.10.2009)
balba
Skvělí dětský prázdninový příběh.Volně podle knihy Václava Čtvrtka.(10.2.2007)
blackrain
Neobyčejné dobrodružství se dá zažít i na Berounce,obzvlášť, když jste malý kluk z Prahy a jedete na prázdniny do Pětipes. Dospělí herci jsou zde jen do počtu, hlavní prim hrají děti a uhoř velký jako nohavice.(3.10.2009)
Siegmund
Přesto, že jsem již dávno odrostl dětským střevíčkům, rád se podívám i na dětský film. Tento film mě však nijak nenadchl. Obyčejně si člověk po zhlédnutí filmu v duchu připomíná nějaké scény nebo postavy. Já si však v tomto případě jaksi nemám co připomenout. Děj, herecké výkony a celé zpracování filmu mi přišlo takové nějaké plytké. Ba ani moje oblíbená Helena Růžičková tu nijak nevynikala. Nebo jí spíš, nebylo dáno zde vyniknout. Děj filmu se nekonečně vleče a vlastně k ničemu nedospěje. Navíc si někdo z tvůrců filmů vymyslel životu nebezpečnou věc – totiž nastavení šnorchlu hadicí. Autor této myšlenky zřejmě uvažoval jako dítě a neuvědomil si, že šnorchl nemůže být libovolně dlouhý, protože by ten, kdo by takový dlouhý šnorchl používal, vdechoval svůj vydechnutý vzduch a velmi brzy by se udusil. Film však nezklame, není-li po ruce jiný, chcete-li si zavzpomínat nebo na chvíli usadit děti před obrazovku. V každém případě je i přes svou průměrnost hodnotnější, než hromady podbízivých reklam. (sobota 03.10.2009)(3.10.2009)
gogos
Zajímavé, trochu nudné, přespříliž idealizované dětské dobrodružství...(5.10.2008)
Colonist
Nejprotivnější banda dětí v historii českého filmu.(14.7.2007)
cariada
Dětský příběh o chlapci ,který přijíždí na prázdniny na venkov. Loví ryby a jak už to bývá mezi vrstevníkami najde kamarády a nepřátelé.(1.8.2008)
Knuckless
Hlavní děj se odehrává v jedné nejmenované vesničce, kde místní dětský gang jde po krku legendami opředenému, monstróznímu úhoři. Hlavní hrdina má zpočátku problém nejen se začleněním do gangu, ale i s místní kráskou, kterou stále nemůže dohonit! (mimo to, zde funguje klasický milostný trojuhelník ((pokud tedy nepočítáme pejska Pecku)). Za závěrečný souboj (jistě inspirovaný Edem Woodem v nejlepší formě) bych možná měl zvýšit hodnocení... no budu o tom do příští reprízy uvažovat...(2.12.2006)
Master19
Když jsem byl menší, byl pro mě kvůli "přízračnému" úhoři tento film jedním z nejstrašidelnějších, co jsem znal. Dnes už se tak moc nebojím a navíc se mi čím dál víc zdá, že tenhle příběh je "nějakej divnej".(6.10.2008)
Saj
Proč se v dnešní době u nás netočí dětský filmy? A když, tak naprostá demence. Nechápu, a to jsme byli kdysi na hodně vysoký úrovni.(6.4.2009)
spiritus
Klasický dětský film, který nijak zvlášť nevyniká a nemá moc co nabídnout. Dobré tak na nudné sobotní dopoledne.(3.10.2009)
Kalidor_
Jako děcko jsem to žral a takový prázdninový příběh prožít byl můj sen. Nyní oceňuji na filmu magickou atmosféru, kterou tento příběh vyzařuje díky krásnému prostředí, skvělým dětským hereckým výkonům a nádherné hudby Luboše Fišera.(25.4.2010)
crjules
Vracim se v duchu o vice nez dvacet let zpatky.... "Coze? My tri a pes z petipes? Huraaaaaaaa"(20.11.2008)
apolskis
odpad!Kéž by tyhle "pětipsy" potkal osud Lidic místo nich.(24.8.2009)
Karlas
Další z něžných filmů, co pohladí po těžkém dnu a nadchne poezií dětského dobrodružství. Kouzelná řeka se svými tajemstvími, starý zatopený lom střežený malými bojovníky, tajuplný tvor z hlubin a krásná hudba, která nás hýčká, to jsou pilíře tohoto vyprávění. Přesto, že se film nemůže rovnat vynikajícím dílům Věry Šimkové - Plívové, i tak příběh z malebné vísky povzbudí ke vzpomínkám na vlastní zážitky či sny mládí.(22.12.2011)
BradleyT
Jako malého kluka mě tento film moc bavil a viděl jsem honěkolikrát.(5.3.2009)
rigby
Jako malému klukovi se mi tento film moc líbil. Dneska už mě bohužel neoslovuje, přijde mi velmi plytký a nezajímavý. Naštěstí kombajny se tam objeví jen v krátkém záběru a zbytek je jen a jen o klukovských dobrodružstvích, ne o rudé propagandě.(12.2.2012)
FireFox
Jako malá jsem z tohohle filmu měla hrůzu. Scény od vody na mě působily tísnivě a prakticky to bylo všechno, co jsem z filmu vnímala. Děti prostě viděj svět jinak.(4.10.2009)