Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (790)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Poněkud překombinované, ale přece jenom je to jeden z nejoriginálnějších českých filmů, které u nás za posledních deset let vznikly. Ivan Trojan opět ukázal, že je to asi nejtalentovanější současný český herec, i když pořád hraje jenom magory a mimika Jiřího Macháčka mě taky nikdy nezklame. Mě film rozhodně pobavil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého. Po naprosto plytkých Samotářích a prázdné bublině Šeptej se Ondříčkovi podařilo trefit cíl uspokojivě. Prostě a jednoduše proto, že si přestál hrát na něco víc než jen panoptikum kuriózních, šílených a nereálných figur. Že natočil ujetou a nijak hlubokou komedii, která je v podstatě o tom hnědém nevoňavém, ale je výtečně sehraná (výkon Ivana Trojana je bezchybný, více než bezchybný! a Jan Tříska je neodolatelně úchylný), je dynamicky natočená, originálně humorná a jaksi milá, ujetě milá. Pravda, Ondříček vsadil na vše vyzkoušené, co už před tím spolehlivě fungovalo, ale vtělil to do filmu, který se nevtírá jako něco, co vypovídá o naší době... a možná právě proto má Jedna ruka alespoň částečnou výpovědní hodnotu. Opravdu jenom trochu. Vlastně je to pouze kolekce černého humoru. Kvalitního. A o to jde především. ***1/2 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší film než byli Samotáři. Herecké obsazení je trefené. Ivan "Hitler" Trojan je dokonalý šílenec a jeho manželka Klára jsou úžasně absolutní spojení. On nacistický blázen a ona přesvědčená o správnosti svého konání. jejich děti budoucí tranvestit a geniální dítě. Macháček hraje hodně podobně jako v Samotářích, jenže jeho výkon je typu "to už jsme někde viděli". Pár výborných hlášek a jedno nachytání přímo na kameru. Hudba i kamera jsou příjemné. Ondříček se snaží vytvořit druhé Samotáře, ale myslím si, že by se o toto snažit neměl a měl udělat něco sobě více vlastního a neopakovat se. Film by neměl stát jen na pár vtipech, ale některé jsou natolik brutální a geniální, že si je divák dokáže zapamatovat na vždy.... a žádný komentáře jste nečetli! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě nestačí ani zavřít se na tři týdny na chatu a v tvůrčí atmosféře dolovat ze sebe nápady, pánové. Vypotili jste to ze sebe hezky, ale poskládat k sobě tak, aby z toho vyšel nějaký sevřený příběh, už se nepodařilo. Tenhle film je totiž sledem více, ale spíše méně zdařilých scének s notně připitomnělou zápletkou v pozadí. Hlášky a geniální Ivan "Adolf" Trojan ještě dobrý film nedělají. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mišmaš rádoby komických výstupů mnoha aktérů, přičemž příběh pokulhává a doufá se v jedinečnost Jirky Macháčka. Čím více film trvá, tím více jsou zpočátku svěží vtipy vyčpělé a trapné. Ivan Trojan by si už zase jednou zasloužil hrát nějakou postavu bez psychických problémů. A jeho žena taky. Není to až tak zmatené jako Eliška má ráda divočinu, jsou tu vtipné hlášky ("strome, kamaráde"), k něčemu se i trochu chtěl autor vyjádřit (ano, prosím, lidi blbnou, a je jedno, jestli sami doma odříznutí od reality, nebo z reality, předávané televizí, I've got it), ale celkově prostě je to ... mišmaš. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (28)

  • Názov filmu Jedna ruka netleská vychádza z perzského príslovia. V podstate znamená, že by sme si mali pomáhať, pretože jedinec nič nezmôže. (Raccoon.city)
  • Na roli Ondřeje byl velkým favoritem Pavel Liška díky svým zkušenostem s rolemi idiotů. Na konkurs ale dorazil i v té době ještě nepřilíš známý Marek Taclík a roli překvapivě získal. Ondříček později přiznal, že Taclíkovi k získání role mj. pomohl jeho výraz, kdy se zatvářil, jako by mu uletěly včely, kterým režiséra dokázal opakovaně rozesmát. (Šéfik)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama