Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oba současné příběhy vyprávějí o nesnadném období podzimu, lidského stárnutí i stáří s trochou nostalgie, ale zároveň i v lyrickém a komediálním duchu směrují k vtipné pointě. Povídka Podraz získala hlavní cenu odborné poroty Zlatý prim" na 24. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu 2002 a cenu za nejlepší mužský herecký výkon obdržel Ladislav Chudík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nevím, jaké má smysl spojení dvou zcela nesouvisejících filmů do jednoho, snad je to jen proto, aby to mělo nějakou rozumnou stopáž a proto, že jsou oba o starých lidech. Povídka s Chudíkem coby jazykovědcem je na pět hvězdiček, ta druhá mě absolutně minula, tím způsobem, že ani nevím o čem byla. Půl na půl, tři hvězdy. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dvě krátké humoresky na téma stáří, které dovede být krásné a inspirativní, ale i pošetilé a nebezpečně rafinované. Vynikající herecké obsazení v čele s Jiřinou Bohdalovou, Květou Fialovou, Ladislavem Chudíkem, Josefem Somrem, Stanislavem Zindulkou a Luborem Tokošem je samo o sobě zárukou kvality. ()

Galerie (8)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama