Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co skrývá mlčící vesnice? Venkovská dvojice detektivů (O. Vlach a J. Zadražil) pátrá po vrazích starého Vodičky. Byl to nesympatický stařec, který se zřejmě kdysi stal svědkem kriminálního činu. Dvojice pomalu rozplétá nitky případu sahajícího hluboko do minulosti. Avšak staré události jsou již dávno překryté mlhou zapomnění a neochotou vesnice odhalovat tajemství, které se dotýká osobně každého z jejích obyvatel. Nakonec pomůže, jak to tak bývá, náhoda a nepřímým důkazem vraždy se stane obyčejný knoflík od košile… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Prostředí 4/10/// +Jan Zadražil, Jiří Holý, hodně dobrá hudba -zbytečně dlouhé, vyšetřovatelé se točí v kruhu, nebo možná divák v tom nemá jasno, vlažné dialogy, podprůměrný děj/// Když už jsem to načal, tak jsem to i dokoukal. Méně výrazné obsazení spolu se slabým scénářem dělají z tohoto filmu hodně podprůměrný televizní zážitek. Pár dobrých momentů se tu najde, za většinu z nich mohou známé (staré) tváře a napínavá hudba. Jinak nemá tahle moderní detektivka z vesnického prostředí co nabídnout./// Celkem 41%/// ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a povedená kriminálka z dílny České televize. Povedený námět i děj. Nesourodá dvojice Vlach - Zadražil byla výborná. Líbilo se mi, že se zde objevil pan herec Jiří Holý a v epizodní roli soudního lékaře rovněž Karel Polišenský, který na můj vkus dostává málo prostoru ve filmu. Bylo rovněž příjemné po dlouhé době vidět ve filmu krále českého dabingu Petra Olivu a Jana Novotného. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Téměř po dvaceti letech jsem si dal repeté a nijak zvlášť na mě tahle televizní detektivka nezapůsobila ani tenkrát, ani teď. Dvojka vyšetřovatelů (starej a mladej, Vlach a Zadražil) musejí přijít na kloub vraždě jednoho dědka, jehož tělo nalezli po týdnu pátrání v lesním potoku. Začnou rozplétat další okolnosti, které je přivedou až do hluboké minulosti, která má s vraždou jasnou spojitost. Není to vyloženě blbý, chtělo by to však lépe zdramatizovat. Moc se mě líbila hudba Jiřího Václava, která by více seděla filmové produkci, než televizní. Další plus bych dal za zapadlou vesnici a její dvě zakouřený putyky, z čehož dýchala ještě bolševická atmosféra (děj se však odehrává již po revoluci). Jan Hraběta se do role hospodskýho snad narodil, klidně bych se jím nechal obsloužit a dát si čepovanej škopek a kančí guláš :). ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Konec kriminalniho pribehu byl,alespon pro mne nepijaka kavy hodne silny kafe a stejne tak i desivy. Jinak jsem si pribeh uzival a sledoval ho v prubehu dvou let podruhe.Vyuziti exterieru je na patricne vysi.Nejvice vsak hodnotim dialogy dvou detektivu, ktere byly velice vtipne.Jenom si neodpustim rypnout si do nepeclivosti a nepozornosti tvurcu filmu,ktera se projevila pri jedne scene s hlavnim kriminalistou prezdivanym svym podrizenym "Sef".Zminovany sef , jenz stale neco basti,coz by nebylo nic az tak divneho ,kdyz by pri jedne takove svacine na nadrazi, detektiv pozivajici salam s houskou v igelitu,onen dany igelit v nemz byla houska zabalena jen tak nemrskl pred sebe na zem a to jeste do mist,kde to bude miti pred ocima pri jidle.To mi prislo jakozto dobre neudelane pany tvurci.Neverim ,ze tvurci chteli takto videt,popsat a vylicit hlavniho hrdinu,ktereho jinak fantasticky stvarnil Oldrich Vlach, ktery tim u mne dost stoupnul v cene. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Místo, kde by lišky dávaly dobrou noc, kdyby je nevystříleli pytláci, je svědkem zločinu, který nevzrušuje místní ani forenzní vyšetřovatele. Nastává čas prostého dotazování a bloudění po hospodách, nádražích, lesích a lukách v podání dua šéfík Vlach - elév Zadražil, kdy ten první se něčím neustále láduje jak Pitt v Dannyho parťácích a přitom zamítá teorie svého mladšího kolegy (zřejmě proto, že sytý hladovému nevěří).. Zachycení venkovské atmosféry, uvolněné dialogy a celková civilnost přinášejí své kouzlo, škoda jen toho zbytečně zamotaného rozuzlení. A pana Vlacha žádám, ať vrátí Schimanskemu bundu, pokud možno bez mastných skvrn od salámu.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Když mladý kriminalista Jarda (Jan Zadražil) jde v Baronově domě za hlasy, které podle něj patří vrahům Barona, zjistí nakonec, že byla pouze puštěná televize a z ní tyto hlasy vycházely. V tu chvíli na obrazovce běží epizoda „Strach“ ze seriálu 30 případů majora Zemana (1974) a v záběru jsou právě Josef Vinklář a Oldřich Vízner. Ovšem hlasy, které Jarda slyšel, nepatřily těmto hercům. Ani textová pasáž, kterou Jarda z televize slyšel, v seriálu nikdy nezazněla. (navabaca)
  • Hajný našel na místě činu nábojnici. Má to být nábojnice z vražedné zbraně – revolveru. V revolveru však po výstřelu vždy zůstává nábojnice uvnitř bubínku. (Scott67)
  • Hlavní vyšetřovatel, kterého ztvárnil Oldřich Vlach, se jmenuje Wurst, což znamená v němčině „párek“. Je to příhodné jméno vzhledem k jeho stravovacím návykům. (Untentrauer)

Reklama

Reklama