Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože je Mirek mladík jako hora, pobírá už invalidní důchod. Jeho nemoc se projevuje občasnými mikrospánky a stavy připomínajícími epilepsii. Tragikomický hrdina občas ztrácí na krátkou chvilku vědomí i na veřejnosti. Žije jen svými sny a představami a jeho intimní život se projevuje pouze častými telefonáty na erotickou linku, které stojí Mirkovu matku značné peníze. Po hlase se Mirek na této lince seznámí se záhadnou dívkou, do níž se platonicky zamiluje. Jejich vztah komplikuje nejen matka, ale i Mirkův obdiv ke staršímu bratrovi, který využívá jeho nemoci ke svým plánům a záměrům. Mezi dívkou po telefonu a sympatickým, leč pomalým a tvrdohlavým mladíkem se vyvíjí velice originální vztah... V hlavní roli uvidíte herce pardubického divadla Radka Žáka, v dalších úlohách pak známé herce Barboru Hrzánovou, Milenu Dvorskou, Davida Matáska a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář Ivo Pelanta, ale výsledek není až tak jednoznačně podařený. Nicméně Barbora Hrzánová je tady naprosto dokonalá (už dlouho nedostala takhle zajímavou, zábavnou postavu a myslím, že si to tady plně vynahradila). Radek Žák průměrný. Místy jsem mu vůbec nevěřil. Milena Dvorská jako vždy přesná. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, ale strašně mi vadí všechny ty rádoby uvědomělý filmy, kdy Hrzánová na konci řekne, "No a co, že je psychicky nemocnej, mně je s ním dobře.".. Vždyť realita je úplně jiná a tvářit se, že by bylo fajn, kdyby naše společnost všechny mentálně postižené začala brát jako sobě rovné, je hodně zjednodušený pohled... ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Bára Hrzánová, skvělá dcera skvělého tatíka. Ví, že není hezká a s tím pocitem i ztvárňuje svoje role. I tohle je doslova její koncert. Svým uměním se ta holka vlastně stává krásnou. Bohužel námět i scénář této porevoluční magority jsou někde v prdeli. Škoda potom plýtvat talentem. Dovedete si představit, že holka z erotické linky vyhledá dementa s IQ 42 a padoucnicí a potom si s ním chce zašukat? I když je to Bára, taková zaprclá s psíma očima? Já tomu nevěřím. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat stopy SPOILERů. Příběh o tom, jak Mirek ke štěstí přišel. Dávám 4/5, jelikož film byl na české poměry vkusně vtipný, skvěle zahraný i zrežírovaný. Především musím pochválit Barboru Hrzánovou - ale není žádnou novinkou, že hraje skvěle. Zajímalo by mě, jestli se někdy stalo na erotické lince, že jim tam volal nějaký podobně postižený člověk a chtěl si povídat o něčem jiném, než o neexistujících přednostech telefonistky či jejímu "vyvrcholení". ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní film, který by neměl zapadnout. Pelantův scénář nabízí jeden z mála dobře napsaných příběhů o lidech s handicapem a jak Bára Hrzánová, tak (tehdy čtyřiatřicetiletý) Radek Žák, jeden z nejvýraznějších pardubických herců, vytvořili své role s velkým zaujetím. Nedojímavě, lidsky, opravdově. Více takových filmů. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama