Tak jako restituce i filmy byly mnohdy rychlokvašné. Ovšem díky Miroslavu Donutilovi a několika opravdu vydařeným gagům se na to přece jen dá dívat...(8.8.2003)

Ještě do poloviny filmu jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, protože satiricky zobrazované události v roce 1990 z pohledu Čechoameričana opravdu stály za to. Hotýlek v srdci Evropy jsou vlastně taková Tři přání, jen místo kouzelného děděčka je tu kouzelná babička.(22.11.2009)

• Ivoshek

Jediný přínos tohohle filmu je, podobně jako u spousty dalších filmů raných 90. let, že docela hezky zobrazuje dobu a její hodnoty.(23.2.2008)

• LION-MR.T

Dobrý nápad,však málo využitý a malý rozpočet a nudný konec udělal své. A ještě štíhlý Donutil to moc nezachrání.(16.11.2006)

• wuxia

Pane Růžičko, vám se ten film jako líbil?(17.3.2006)

• otík

Klasický porevoluční snímek, který ukazuje české lidi v takovém světle, v jakém jsme byli a stále jsme = okrademe, koho můžeme, ale srdce máme ve své podstatě dobré. Jaké to asi je, když si Američan přijede do Čech vybrat manželku, ví snad jen Miroslav Donutil sám.(2.11.2006)

• wosho

Film je to sice nic moc, ale bráno z historického hlediska (třeba za 100let) má toto dílo svým způsobem právo na existenci (což spousta jiných filmů ne). A díky pár hercům (hlavně Donutil) je to i koukatelné.(25.4.2007)

• brooklyn73

Film drzi svymi vykony Miroslav Donutil se sladce obrylenou Veronikou Zilkovou. Samotny dej pribehu mohl byt o deset minut kratsi. Zbytecne se to dohravalo a natahovalo. Ve filmu hral i Jan Kehar,nechybel ani Zdenek Srstka.(21.12.2008)

S takýmito scenármi sa asi roztrhlo vrece. Jeden za druhým...Len preto, že mám rád Donutila tak 55%.(29.11.2010)

• Horak

Ruzickuv talent, ktery naznacil ve vynikajici bizzarkomedii Trhala fialky dynamitem, se bohuzel ukazuje jako castecne lichy. Je zde sice videt jeho nepopiratelny cit pro trapnost a zamerne neumetelstvi, ale snimek jinak pusobi prezrale a vysperkovane, cim ztraci jeho charakteristicky humor. Hotylku se nepodarilo navazat na svezest Trhalkove zumpy, ale presto tento snimek patri k dustojnym zastupcum porevolucnich blaznivych taskaric na jejichz odkaz se dnes snazi navazovat snad jen chladne vykalkulovane Kamenaky, ktere uz ale zcela rezignuji na uvolnenenost a maximalni volnost formy, kterou symbolizuji prave Ruzickovy snimky.(27.10.2006)

• Valentin

V podstatě to samé, co jsem psal u Ještě větší blbec než jsem čekali... s Dědictvím to srovnávat nejde, plus jen za Donutila.(28.1.2011)

• Muztag Ata

No, když to člověk srovná s Kameňáky, Dagmarami a Poldami, tak tohle je "umění"...(16.1.2007)

• PedroPo

Dva chlapi ve slipech se sejdou v noci u popelnice na českém panelákovém sídlišti: Vy jste taky Američan? Jediný vtip celého filmu.(3.10.2011)

• jezurka42

Zajímavost: Film obdržel plyšového lva za nejhorší film,ale Miroslav Donutil dostal českého lva za nejlepší herecký výkon. :)(21.1.2012)