Ve francouzských klubech, restauracích i nočních podnicích se ozývá kankán jako výraz úspěchu země i její expansivity. V této atmosféře se objevuje hlavní hrdina příběhu Duroy jako chudý, nicméně velmi ambiciózní muž, který chce udělat kariéru. K tomu mu dopomůže jeho přítel, redaktor Charles Forestier, a posléze celá plejáda žen, které obdivují nejen jeho exteriér, ale i vrozený vnitřní šarm. Z učedníka se postupem času stává mistr. Mistr ve zneužívání lidských vztahů, které mu nakonec přinášejí místo na slunci. Román Guy de Maupassanta se právem řadí k vrcholům francouzské prózy devatenáctého století. (oficiální text distributora)
Oskar
Příliš všední, bez nápadu, švihu, nadsázky, po níž příběh přímo volá. Navíc obsazení hl. role Lukášem Vaculíkem - to je opravdu hodně špatný vtip. No, je to zkrátka suchopárný podprůměr a dobré herecké výkony Vilmy Cibulkové, Viktora Preisse nebo Hany Maciuchové to bohužel nemohly zachránit. 40%(2.5.2003)
willow666
Rozhodně jsem ten film čekala mnohem horší. Vaculík i ostatní herci překvapili, opravdu příjemná podívaná.(21.7.2007)
Kochanski
Průměrná adaptace dokonalé knihy! Příběh musel být příliš zjednodušena nemá takovou sílu. L. Vaculík mě ovšem mile překvapil!!(19.8.2003)
Lobotomas
Scénář: Guy de Maupassant, Eduard Verner(23.7.2007)
tereza.s
Kdyby to nebylo podle knížky tak je to odpad, takhle to má aspoň nějaký děj. A Lukáš Vaculík? Není zrovna dobrým příkladem arivisty, a vlastně téměř všichni se do svých rolí nehodili....(18.11.2007)
Bigfuckman
Vzestup vesnického chasníka až na velké politické pole. Cesta plná intrik, podlézání, šmajchlování s ženami nadřízených, ale hlavně neskutečné touze po bohatství, slávě a blahobytu sebevědomého a hlavně cílevědomého mladíka, kterého ztvárnil Lukáš Vaculík znamenitě. Takže kamarád do deště již nechál vítr vyfouknout z kapsy, odešel z pasáže a začal totiž něco více již hereckého.(23.2.2009)