Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (64)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nízkonapäťový thriller, často vlečúci sa ako sopeľ z nosa, avšak ktorý je okorenený pár morbídnosťami (ale horor to nie je ani omylom). Ku spokojnosti sa tu thrillerovo vydarilo iba pár scénok, ale tie aspoň stáli za to (hlavne v márnici a k záveru snímku). Škoda, že bolo medzi nimi toľko nudy a celkovej jednoduchosti. Ono vo všeobecnosti pátranie po tajomnom vrahovi nebolo bohviečo, dosť banálne a povrchné, bez myšlienky, ktorá by diváka dokázala zaujať. Keby sa tu pridalo na napätí a zaujímavých situáciách, pričom by sa nezabudlo ani na prípadný masakrík, tak mohlo ísť o veľmi dobrý hororovo-thrillerový počin. Takto len priemer. 60/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi moc nesedlo. Pitomé postavy, které se chovají pitomě podle absurdního scénáře. Mladý Coster-Waldau je extrémní pitomec, který než aby naprášil svého pitomého pseudokamaráda, nechá se radši podezřívat z nevěry a dokonce i z nekrofilie. Takovému pitomému jelitu bych od srdce přál, aby ho neprávem zabásli. A navíc je i nesympatický srábek, který musí pracně sbírat odvahu, když má coby noční hlídač nakouknout do márnice (já byl v obsazený márnici mockrát a nejni to nic hroznýho). Filmu se nedá upřít jisté specifické atmosférično, ale jeho "jazyk" mě zkrátka neoslovil - záměr vyvolat působivost přepjatostí děje se u mne minul účinkem. Pobavila mě jediná scéna - Bodnia s kocovinou při svatém přijímání, po němž vzápětí hlasitě nablije do křtitelnice; tenhle krátký gag je lepší, než celá hlavní dějová linie. Jsem zvědavý na americký remake. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu je škoda že jako první jsem viděl remake, kterej byl parádní ale u tohohle jsem věděl co bude dál. Prostě všechno. Tohle je totiž totální kopie prakticky beze změny. Jen ta atmosféra je tady o něco větší. Což je fajn. A Waldau je sympatickej chlapík. Každopádně celej komentář k remaku bych mohl zkopírovat a hodit sem, vyšlo by to nastejno. Dobré to je. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poměrně rozvleklé a typicky evropsky podivné co se chování hrdinů týče, v závěru je to ale nervák jak prase. K tomu ještě jedno z nejatmosféričtějších filmových nemocničních zařízení. Takže rozhodně silnej nadprůměr. Horror movie of the year ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dobře, tu žánrovou hloupost a prostoduchost film kompenzuje sebe-uvědomělou ironií a okatými komentáři poplatnosti schématům. Rozvleklé tempo však těch několik solidně vystavěných hororových scén kompenzovat moc nedokáže. Celé je to strašně křečovité - herecky i scénicky a mimo márnici tomu chybí atmosféra. Že jsem vraha nepoznal v té minutě, kdy se objevil v záběru, přičítám spíš noční lobotomii než chytrosti Bornedala. Dílčí věci mě na to bavily, celek mrtvolný a páchnoucí dezinfekcí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama