Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (64)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě se to až příliš vleklo a vynahradit to nemohla ani ta nepříjemná atmosféra sterilní márnice. Díky Bohu za vygradovaný závěr. Líbil se mi i ten závan místy až parodického humoru, který do podobného konceptu zdánlivě nezapadal, ale kupodivu sednul jak p*del na hrnec. A nakonec potěšili i Coster-Waldau a Kim Bodnia v dobách, kdy ještě nebyli známými ksichty. Ale i tak převládá pocit mírného zklamání. 55% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na mou novou práci!“ - „Nechápu, proč s tím opruzuješ.“ - „A co dělám?“ - „Zní to hnusně.“ - „Budu jen muset celou noc sedět na prdeli.“ Alespoň to si Martin myslel, než jednou zazvonil alarm z márnice…Film má 2 roviny. Jednu se špičkováním 2 nevyzrálých, pubertálně se chovajících spolužáků, která je odlehčená a sem tam se u ní člověk opravdu pousměje (ačkoliv z ní oba parťáci před divákem nevychází morálně zrovna nejlépe), druhou s prací nočního hlídače, která je už vyloženě thrillerová (dokonce s drobnými prvky hororu). Ta mě také bavila podstatně více a budování napětí spolu s hutnou atmosférou hodnotím na výbornou. K tomu se přidá postupná bezvýchodnost situace hlavního hrdiny, kdy se začne všechno obracet proti němu, směrem ke konci pak solidní gradace…jen to nepříliš uvěřitelné chování až vyložený zkrat 1 z postav kazí celkový dojem a jde z něj poznat, že talentovaný Ole Bornedal se tenkrát teprve hledal. Škoda, přesto slušné 4* rád dám. „Zahrajeme se si s osudem.“ - „Už na nás těžce dopadá. Cítíš to?“ ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vrcholom filmu je pre mňa nehororová scéna v kaviarni. Dialógy, herci .. prvotriedna prácička a do toho fajnové zimomriavky, jak keby len tak medzi rečou. Proste život pár postáv a pripletie sa medzi ne horor. Teda vrah.. Bornedal je vynikajúci režisér, spravil z priemernej látky, nadpriemerný film a ja som sa bavil na silné štyri hviezdy a ani trochu mi neprekážalo, že už som videl remake a vedel som ako to skončí . ()

tron 

všechny recenze uživatele

Originál má rovnaké plusy a mínusy, ako remake (ktorý nakrútil o 3 roky neskôr režisér originálu): vynikajúca atmosféra opustenej nočnej márnice so všetkými čudnými zvukmi, tieňmi a pachmi, ktoré k nej patria. Snaživí herci... ktorí však nemajú príliš čo hrať. A scenár, ktorý motívom tajuplného sériového vraha ktovieako nezaujme (a vyvrcholenie je len tradičnou naháňačkou v temných priestoroch). Remake mi napriek tomu pripadal o truhlu lepší: jednak mi atmosféra nočného vrátnika uprostred rozľahlej márnice pripadala prepracovanejšia a jednak kasting bol o poznanie lepší. Obe diela sú najpôsobivejšie v momentoch, v ktorých sa nič nedeje (obchôdzky). Akonáhle sa začne niečo diať, atmosféra sa pokazí a film začne stagnovať a nudiť. A myslím si, že pílkou na kosti bolo logickejšie prepíliť potrubie, než ruku (čakal som, že si z toho na konci niekto urobí srandu, ale nie). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bohužel jako první jsem viděl režisérův vlastní remake. Těžko pro mne říci, o kolik je původní film lepší nebo horší, jelikož remake téměř doslovně kopíruje první snímek. Moje smůla, možná jsem se připravil o pěkný zážitek. Takhle mohu jen napsat, že jsem se utvrzoval v tom, jaká další scéna bude následovat... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama