Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Recenze (179)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vizuální paráda a obsahová delikatesa. Opravdu pokud budete mít možnost, neváhejte a koukejte, budete příjemně překvapeni, stejně jako já. Obrovská chlouba naší kinematgorafie, která je bohužel neprávem zapomenuta, ale co by jste chtěli od ČT, když na prvním místě jsou finanční prémie vedení ČT, pak rozdělovaní zakázek kamarádům vedouchích pracovníků ČT a někde tam na konci zdvižený prostředníček všem koncesionářům v podobě 100x opakovaných blbostí podle stejnýho mustru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik zajímavých kreslených filmů se v Československu za komunistů urodilo. Zajímalo by mě, jak bychom na tom byli, kdybychom byli součástí západního světa. Že by jedna z nejvyspělejších zemí Evropy? Bůhví. Pak bychom si mohli hrát s Německem jako zde zdejší národ s člověkem. Velice zajímavý a pěkný film, který jsem jako malý neznal. V televizi jsem ho nikdy neviděl. O to více mě překvapil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi odvážny animák z množstvom dobrých nápadov a v prevedení, ktoré nemusí každému sadnúť ale cením si tú nápaditosť tvorcov, miestami som dosť s tým bojoval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oslava lidského potenciálu a vlastností, které nás dělají tak úžasnými a zároveň nepřátelskými, v porovnání s nadlidskou entitou, rozměrovou i intelektuální. Animace je jiná, než jsem očekával a přívlastek bych použil snad jedině "svá". Nejde říct, že je úchvatná, ani škaredá, je prostě jiná, ale skvěle využitá pro potřeby "futuristického" světa jiné planety, která zas tak jiná není... stále tu autoři nezašli za hranice oproštění od reality, kterou znají, i když to svým způsobem asi není úplně možné. Metafora, hloubka, cit a jednoduchost, kterou dokáže pochopit jak díte, tak dospělý. Každý si najde něco, pravděpodobně nikdo nebude doslova ozářen dokonalostí, ale bude určitě potěšen zajímavostí. PS: nebýt příjemného pocitu cca týden po shlédnutí, tři hvězdičky by padly jako ulité:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film překypující fantazií. Něco tak orginálního a zároveň hrozně divnýho jsem snad ještě neviděl. Animace je sice už starší, ale má své nezaměnitelné kouzlo. Příběh je dost drsný a umře tam velká spousta lidí. Hraje k tomu navíc skvělá hudba, která jen podtrhuje tu zvláštní atmosféru. Jsem fakt pyšnej, že tenhle film vzniknul u nás. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než sci-fi bych řekl spíš fantasy... Každopádně fantastický film, lehce insitní leč poutavý příběh u kterého jsme jako děcka museli hodně přemýšlet, film, který mne osobně hodně ovlivnil ve vnímání (animovaného) filmu jako umění - i když takto jsem si to začal uvědomovat mnohem později. Bylo nám 10 - 11 a na ten film šli tenkrát do kina nejmíň třikrát... . . . Bůh suď, proč tohle nám nenaservíruje naše "Veřejnoprávní" místo pravidelných dávek sraček ze současné produkce. No - asi by z toho nikdo z kumpánů neměl vejvar... Každopádně pro našince KULTOVNÍ, SKVĚLÉ A NEZAPOMENUTELNÉ! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak na kanálu CS film asi běžela nějaká vykuchaná verze, protože 100 minut to nemělo ani omylem. Trvalo to cca 1 hodinu. Jinak myšlenka je to opravdu zajímavá a originální. Problém je v tom, že já nějak nemam kreslený filmy moc rád, takže pro mě je to za 3 hvězdičky. Kdyby se to natočilo s dnešníma efektama jako normální hranej film, mohla by to bejt celkem bomba. Rozhodně mnohem lepší, než nějakej přiblblej Avatar. Za zmínku stojí ještě muzika, protože ta je taky dost ujetá. Zní to asi jako kdyby to hrála skupina Mimikry z 30 případů majora Zemana :-) Jinak je prdel, že jedna písnička se dokonce o rok později objevila i v tomhle budovatelskym díle. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

No ne!:) Francouzsko-český animovaný psychedelický sci-fi film natočený ve studiu Jiřího Trnky. A skvělý. Postavy a výtvarné zpracování je opravdu bizarní, stejně tak hudba ve stylu raných Pink Floyd. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Zjevení z jiného světa, téměř doslova. Pamatuji si, že už před lety jsem obdivovala tento kolektivní výtrysk fantazie prakticky na hranici závisti, a platí to pořád. Tehdy jsem byla fascinovaná tím, jak to všechno vypadá (koneckonců, promítání bylo v rámci dějin animace jako příklad dokreslovaného papírku). Dneska jsem na film omylem narazila v televizi, tak jsem si ho dala znovu a mnohem víc mě tentokrát zarazilo, o čem to vlastně je! Kam se hrabe jiný nejmenovaný film o velkých modrých ufonech. Ale to srovnání mě napadlo až teď, během sledování jsem na takové blbosti neměla vůbec čas. Tento film si bere celou pozornost. ♥ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dnes bohužel zapomenutý a přitom mimořádný animovaný kousek, který vznikl v českých ateliérech s francouzskou produkcí v době největšího úpadku československé kinematografie. Animované tvorby se čistky naštěstí tak nedotkly... Nedávno jsem měl možnost ho znovu po letech vidět na velkém plátně na Anifestu v Třeboni a ze vzpomínek z dětství jsem nemusel nic slevit, což je samo o sobě vyjímečné. Fantastický snímek s pozoruhodným výtvarným pojetím, originálním příběhem a zvláštní atmosférou. Nepoměrně mladší a známější filmy jako například Final Fantasy vedle téhle skvělé klasiky vyznívají až trapně...Film o zvůli zdánlivě neotřesitelné moci, manipulaci a neschopnosti naslouchat. A taky o tom, že malé se nevyplácí podceňovat. Celkový dojem 95 %. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý, ale naprosto geniální film... a je to moc velká škoda... Na lidi pod kontrolou v obojcích... když jsem to viděl jako malý špunt poprvé, strašně jsem se potom bál... Nevěřil jsem vlastním smyslům, když se mně po více jak 35 letech od shlednutí, objevila v rukách placička s tímhle filmem... Všeho jsem nechal a hned jsem spěchal... však víte.... Mohu jen konstatovat, že ani po tolika letech ten film své kouzlo neztratil.... P.S. Mám ho!!! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tvrzení některých komentátorů, že neznají kvalitní český či československý animovaný film, působí jako zjevení z jiného světa. Od legendární VZPOURY HRAČEK Hermíny Týrlové či Trnkova ŠPALÍČKU, STARÝCH POVĚSTÍ ČESKÝCH nebo DOBRÉHO VOJÁKA ŠVEJKA nemluvě o klasickém Hofmanově STVOŘENÍ SVĚTA platí, že jsme ve druhé polovině minulého století byli naopak jeho velmocí. PLANETA, která mi v lecčem připomíná neméně legendárního KRABATA, je hluboce humanistickou sci-fi v čistě čapkovském duchu, jež jakoby předjala - myšlenkově hlouběji a umělecky propracovaněji - o čtyřicet let AVATARa. Ekologický prvek filmu - myšlenka, že člověk nemusí být vždy domnělým vládcem přírody - je tu využita k hlubokému, působivému pohledu na jednu ze základních existenciálních otázek lidstva, vlastně našeho druhu HOMO SAPIENS. Její multikuturalistické vyznění, zdůraznění koexistence jako nejen jediné možné formy soužití, ale také jako způsobů vzájemného prospěšného obohacování, je nesporně nadčasová. Stejně nadčasový je i tento film pozdního Pražského jara. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Každá planeta, kteoru navštívil Ládínek Smolík se svým psem Zorem, byla promyšlenější a konzistentnější a její povaha, role, ekologie i osídlení hrálo promyšlenou úlohu v příběhu! Tady je každá scéna a každá nová informace nekompatibilní s ostatními, příběh se odvíjí jako sled výkřiků a hesel bez scelující paměti, alzheimerovský. Neexistuje nic jako vnitřní logika a sledovatelné odvíjení děje, ale každá scéna se dá naopak dourčit zvně, pomocí existujících filosofií, ideologií, syžetů a představitelných poruch soustředění, jimiž tvůrcové evidentně trpěli, nebo z nich alespoň podezírali diváky. Otázky, které nutně vyvstávají, jako např. kde se vůbec lidé na oné planetě Drágů vzali, jsou nejen nezodpovězené, ale především nedovoditelné, protože nekonzistentní děj jakoukoli možmost vysvětlení předem popírá. za odměnu, že jsem ten škvár přetrpěla, se podívám na pět dílů Ládínka za sebou. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Genialny snimok. Samotna vizia, bizardnost, originalita a vytvarne spracovanie spolu s hudbou su proste neopakovatelne a ako celok vytvaraju zazitok ktory sa neda zrovnat so ziadnym inym filmom. Mozno to znie trochu cudne, ale pri pozerani filmu som sa citil, akoby som cital knihu. Kedysi som cital vela sci-fi a medzi moje najoblubenejsie patrili tie knihy (ci poviedky), ktore opisovali exoticky zivot na inych planetach. A tento jediny film mi priniesol zazitok zrovnatelny s tym, ktore mi ponukli knihy. Neskutocne exoticky svet, ktory vas jednoducho fascinuje. (ps:. vsimli ste si tu brutalnu podobnost deja s tym z filmu Bojisko zem? Zeby utajeny remake ?:)) (10/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slovy Varla Frištenského: "Bylo to sice hezký, ale že bych to musel vidět dvakrát..." Divoká planeta je zvláštní. Zkoušel jsem se na ni dívat třikrát, ale pokaždé jsem zhruba po čtvrthodině usnul. Dnes ne, film jsem vydržel, ale musím říct... Nic extra to není. Líbila se mi hlavní myšlenka ochočených a divokých lidí a toho, kdy se z "mírumilovných" tvorů stávají úplně jiní, kteří se násilí neštítí. Ale to bylo (kromě dabingu) asi tak všechno. Animace mi připadá zastaralá (a přitom o mnohem starších snímcích, než je Divoká planeta, se to říct nedá), podání příběhu a dialogy děsně suché, bez emocí, závěrečná čtvrthodina podivně prázdná, ačkoliv měla být nejspíš dramatická. Je to tak na dvě a půl hvězdy, ale zaokrouhluji nahoru - čistě z úcty k českým tvůrcům, kteří se před lety ještě nebáli být originální a vyzkoušeli natočit "něco jiného". ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Rok vidění určitě ubírá, před lety bych rozhodně dal víc, ale na dnešní dobu jen za tři. Člověk jako domácí mazlíček, originální příběh. Takový malinko erotický podtext. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama