Reklama

Reklama

Případy komisaře Mejzlíka


Zmizení pana Hirsche (E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Komisař Mejzlík (V. Voska) řeší záhadu ztraceného šéfa. Majitel krámu s koberci pan Hirsch zmizel, ale manželka ani příručí (I. Racek) neví, jak k tomu mohlo dojít, když byli oba v domě. Později je nalezena Hirschova mrtvola v kufru na nádraží. Příručí prozradí, že v osudné dopoledne měl šéf návštěvu, dva arménské obchodníky s koberci, ale protože jejich obchody byly nekalé, nesmělo se o tom hovořit. Podle skvrn na těle mrtvého komisař zjistí, jak byl čin proveden a kdo je jeho pachatelem…Povídka podle Karla Čapka je důmyslně řešena a má i své morální poslání, ostatně jako vždy. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu poněkud nekorektní věc, kde se poměřují obchodní praktiky a "praktiky" židů a Arménů. Navíc tady Voska neskutečně přehrává (a nejen on), vlastně ze sebe často dělá blbce, ale veselé to vážně moc není. A ty detailní záběry obličejů také nejsou moc příjemné. Přišlo mi to takové rozhárané a nijaké, bylo mi líto Sloupa, že hraje jen papouška opakujícího slova a krátké věty (a rovněž to vtipné nebylo), kam zmizela paní Hirschová a hospodyně, to by mě posléze zajímalo víc, protože se z příběhu ztratily jak pára nad hrncem. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V televizním provedení této orientálně laděné čapkovské povídky doslova exceluje Ilja Racek v roli přičinlivého židovského příručího, který si ví rady za všech okolností. Výborná epizoda z "mejzlíkovského" cyklu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Krámek pana Taussiga je v Dlouhé ulici na Starém městě v Praze. (sator)

Reklama

Reklama