Reklama

Reklama

Útok z hlubin 3

  • USA Deep Blue Sea 3 (více)
Trailer 1

Mosambický průliv je domovem mořského života a každoročně se sem připlouvají pářit a rodit mláďata velkých bílých žraloků. Na vše dohlíží mořská bioložka Dr. Emma Collinsová a její tým environmentalistů, kteří jsou odhodláni pokračovat v odkazu jejího zesnulého otce. Tato idylka však náhle skončí, když Emmin bývalý přítel Richard přichází na lov tří žraloků býčích, kteří měli připravit o život půl tuctu lidí. Jejich matka Bella byla geneticky upravena tak, aby byla chytřejší a mnohem krvelačnější. Jak počet mrtvých těl stoupá, je jasné, že Bellino potomstvo zdědilo její vylepšení, a bude-li se moci pářit, bude to znamenat obrovský boj, nejkrvavějšího návratu do hlubin modrého oceánu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (40)

kingik 

všechny recenze uživatele

Geneticky modifikované paryby jsou poměrně osvědčené téma, které přichází na přetřes i ve třetím dějství hororových dobrodružství z vodní říše. Tentokrát se divák  ocitá v malé vesničce v Mozambickém zálivu, kde svůj  vědecký výzkum provádí vnadná bio(sou)ložka se svým týmem, když jejich klid naruší žraloci  bělaví  a jejich nestandardní chování. A jejich hrozivé ploutve nad hladinou vysledoval vyslaný tým pověřený je dostat pod kontrolu. John Pogue dostal do svého filmu všechno, co je důležité pro správný spektákl, který operuje s jednoduchou zápletkou. Žraloci si postupně k snědku dávají člověčinu, do toho snahu o přežití  komplikuje psychopat Bren Foster a bioložka Tania Raymonde potěší pánské oko. Asi nejhorší je film, když  se pokouší předkládat vědecké teze. Naopak nejlépe mu svědčí,  když se do práce pustí žraloci a jejich zuby, což se projevuje nápaditými úmrtími. Jednoduchý  snímek  s béčkovými proporcemi  se také snaží zaujmout   atraktivními záběry pod hladinou oceánu a nad hladinou se mu daří zachovat si důstojnost. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Emma Collinsová, mořská bioložka, vede výzkum na korálovém útesu. Své zázemí má s několika přáteli vybudované na malém korálovém ostrůvku (tedy stačila by asi třímetrová vlna a vše by smetla, ale je to film, že...). Kromě života na útesu ji zajímají také žraloci, především žralok bílý. Do poklidného života zasáhne výzkumná loď sledující tři žraloky bělavé. Té velí její bývalý přítel Richard, jak se ale později ukáže, rozhodující slovo bude mít jeho podřízený Lucas. Žraloci bělaví ovšem nejsou původní, nýbrž geneticky upravení. Respektive jejich matka byla vylepšena a oni se jen zdokonalují. Každá z hlavních postav sleduje především své zájmy, proto netrvá dlouho a dojde na střety. Pěkná kamera, nádherné podmořské scenérie, žraloci a napínavý příběh, který sice občas postrádá logiku, ale pobaví. Nechybí masakrování obětí, kdy připlouvající potápěč má jen polovinu těla a v rudém mraku za sebou táhne střeva, létající (sic!) žralok ukousne potápěči hlavu, z jednoho chudáka zůstane jen ruka a jiný letí v krvavé spršce do vzduchu. Skok z lodi je na samostatnou hvězdu. Hvězdu si zaslouží i všichni žraloci (ti počítačoví docela ujdou) a také skříň. Nízké hodnocení mne neodradilo a já si tuhle fantastickou jednohubku s napínavými naháněčkami pod i nad vodou užil. Samozřejmě ti žraloci tam nebyli tři minuty, jak se můžete dočíst ve zdejších komentářích, nýbrž podstatnou část filmu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Výprava, ktorú Deep Blue Sea 3 ponúka, je geniálna. Umelý ostrov, z ktorého sa (až na dve výnimky) odsťahovali pôvodní obyvatelia. Miesto postupne chátra, rozpadáva sa a potápa do hlbín oceánu. Milimeter za milimetrom. Centimeter za centimetrom. Až zrazu jedného dňa... nebude. Jednotlivé záchytné body a domy sú navzájom prepojené už na pohľad chatrnými mostami a lávkami visiacimi tesne nad hladinou, prípadne sa do nej dokonca mierne potápajú. Určite sa s tým dalo vyhrať ešte veľkolepejšie, ale aj tak sa mi to páčilo. Pozdával sa mi aj kasting plný sympatických hercov. Takže mi bolo celkom nepríjemné, keď ich postupne zažali žrať žraloky (ups, spoiler). Bohužiaľ scenár je nezaujímavý podpriemer (iba veeeľmi jemne odkazujúci na predchádzajúce dve časti) a postavy sú príšerné. Žraloky ma potešili napriek tomu, že ich trikové spracovanie nie je práve najkvalitnejšie. Nebudem sa na nič hrať, nedám tomu  len 2*, keď sa mi to páčilo na 3*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo dvojka iba vykradla jednotku a nič nové neponúkla, trojka je oveľa lepšia, zábavnejšia, akčnejšia a hlavne výpravnejšia. Príbeh síce nie je extra zaujímavý, ale sú tu sympatické postavy, fajn herci, pekne vyzerajúci žraloci, osamotený ostrov, ktorý sa potápa, nečakané úmrtia a nechýba ani zopár napínavých scén. Na predošlé diely sa takmer vôbec neodkazuje, takže stačí to vidieť aj samostatne. Zatiaľ čo dvojka nič moc neukázala, pri trojke som sa bavil. 65% - 3* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série která víc dílů než jeden mít neměla pokračuje v nastaveném trendu. Takže nijak zvlášť mě to nebavilo, ale zase musím uznat, že některé sekvence v tomhle filmu vypadaly na béčko podobnýho ražení celkem profesionálně, ale já bych se víc bavil u poctivýho levnýho trashe. Takže celkově slabá dvojka.25% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Jihoafrické republice – Kapské Město. (ČSFD)

Reklama

Reklama