Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí - Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : "Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát." Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady "Jak na to". Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda - Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí - každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkáníVšichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu "V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží" nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (477)

Legas 

všechny recenze uživatele

Název Nuda v Brně a jeho podtitul „komedie navzdory osudu“ jsou zároveň takovou minirecenzí filmu. Zvlášť podtitul vypovídá mnohé. Když k tomu připočítáte ještě ten symbolický rohlík na obalu nosiče s filmem, pak snad nemusím kromě mého názoru už nic víc psát. Tak tedy: Nuda v Brně je pro mě velkým překvapením. Zejména v první polovině jsem se řehtal jak blázen. Inu české „prcičky“ (americké jsem neviděl) mají ten správný šmrnc, nápad, myšlenku, možná i poselství, vtip (místy trochu černý), zajímavé herce, režijní nápady (prolínání záběrů „různých“ rohlíků) arohlík ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen, jak vtipný, milý, inteligentní a námětově neotřelý film Nuda v Brně je. K výborně napsanému scénáři se přidali i výborní herci (hlavně ústřední dvojice Budař a Holánová je naprosto a po všech stránkách skvostná) a světlo světa tak mohl spatřit ojedinělý počin, který snad i trochu paroduje určité životní situace, hlavně ale dobře pobaví, byť neobsahuje scénky, u nichž by divák smíchy padal na podlahu. Jeden z nejlepších českých filmů posledních 5 let. ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých komedií posledních let. Režisér Vladimír Morávek si ke spolupráci na svém debutu vybral několik v té době neokoukaných hereckých tváří(Kateřina Holánová, Jan Budař, Pavla Tomicová, Marek Daniel), zaujal mě neobyčejný scénář, hudba a texty písní Jana Budaře. Ač jsem tento film viděla už poněkolikáté, opět jsem se naprosto skvěle bavila... ()

Willy Kufalt odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda ve filmu. Sice ve filmu hodně extraordinérním a taky extravagantním, ale ona i extra-nuda je pořád jenom nuda, byť se Nuda v Brně tváří spomezi novodobých českých filmů jako něco jiného. Inu, netradiční forma s černobílým vizuálem dokumentárního ražení nepostačí, odmítám vnímat polo-amatérské homevideo party brněnských nadšenců jako artový film. Působí to sice, jakoby se ani nejednalo o hraný film, ale spíše autentický záznam kolem večírku a vyvádění ve znamení alkoholu a prvních zkušeností se sexem, ale dle mého by se nic nestalo, kdyby tenhle záznam plný trapných incidentů (byť doplněný o účast několika lokálních hereckých hvězd) veřejnost raději nespatřila. Zaujalo a úpřimně mne rozesmálo jenom to úvodní natáčení filmu. Na komedii žalostně málo. Vím, že se to nesluší při oceněném filmu říci, ale u těch prokletých Babovřesek Zdeňka Trošky jsem se před pár lety dokázal pobavit určitě více... 5% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický pokus našich západných susedov o niečo nové, originálne, niečo, pri čom si divák znova nehovorí, že sa musí pozerať na tých istých hercov v tých istých úlohách a musí smiať sa tomu istému typu humoru. V tomto bol Morávek úspešný, ale musím povedať, že sa stále dalo z témy vyťažiť viac a príbeh mohol byť poňatý viac dramaticky. Nezanedbateĺným faktorom hodnotenia je aj to, že podobne postihnutý človek prežíva sex úplne ináč. Aspoň podľa odborníka, vyjadrujúceho sa k postihnutým filmovým postavám v jednom čísle staršieho ročníka jedného nášho už zaniknutého filmového časopisu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Krajský přebor, kde se seznámili Olinka (Kateřina Holánová) se Standou (Jan Budař), se konal ve Vyškově. Vyškov leží v Jihomoravském kraji. Ovšem Standa bydlí u Bruntálu, který se nachází v kraji Moravskoslezském, a tudíž na jihomoravském přeboru nemá jako závodník co dělat. (hermiona)
  • Ve scéně, kdy jde opilý Miroslav Norbacher (Miroslav Donutil) tunelem, vzpomíná na scénu se žárovkou v puse a komentuje ji slovy: "Ty vole, Láďo, kdes na tom byl?" což je narážka na scenáristu a režiséra filmu Vladimíra Morávka. (Marten77)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Reklama

Reklama