Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí - Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : "Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát." Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady "Jak na to". Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda - Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí - každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkáníVšichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu "V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží" nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (478)

golfista 

všechny recenze uživatele

Každý tvůrce vypouští uvedením svého díla na diváka svůj "šíp", kterým chce zasáhnout pokud možno celé spektrum vkusu diváků. Některé "šípy" (těch zase tak moc není) mě zasáhnou do desítky, většina mě zasáhne s různou mírou účinku, některým musím nadběhnout aby můj "terč" alespoň škrábly a u některých se jen divím, co to proletělo kolem a co mě naštěstí minulo. Tohle byl (co se týká vkusu) ten poslední případ. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neskutečné milé překvapení, které jsem nečekala ani v nejmenším a odkládala střet s Nudou, až do chvíle kdy nuda k Nudě sedla .... A sedla! Nic šokantně ulítlého, urputně nezávislého a nakonec nahony realitě vzdáleného, naopak milé, v mnohém povědomé, tu trpké, tu sladké a ve své prostotě vlastně originální podání jedné noci a tisíce lásek. "Kafíčko?"..... "Rajčata?". ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Duo Morávek-Budař zvítězilo na plné čáře. Pár výtek bych sice měl, ale i tak je to nejlepší český film za poslední dva roky. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Český Lev 5 : Nejlepší film, Režie, Herec HR - Jan Budař, Střih, Scénář + 2 nominace: Herečka HR - Kateřina Holanová, Herec VR - Miroslav Donutil ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem mírně (teda spíš i víc) na rozpacích. Film je zajímavě natočený i odehraný, jenže obsah se mě tedy vůbec nedoknul a "humor", který se ve filmu objevuje mi přijde místy až nejapný. Ale rozhodně to stojí za shlédnutí, aby si mohl každý vytvořit svůj vlastní názor. Ten můj je hodně subjektivní a je mi jasné, že se to spoustě lidí líbit bude. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně JINÝ film, stejně jako snad všechno, co (nebo kdo) se v něm objevuje....a tentokrát jsem se s tím moc nesrovnal...po pravdě řečeno, zasmál jsem se jen "zkurveným rozjezdům" a to ještě jen proto, že s podobnými týpky jako byl Miroslav Donutil (mimochodem hodně kvalitní výkon) mám z oněch rozjezdů, jako asi každý kdo tenhle fenomenální institut aspoň jednou využil, bohaté zkušenosti... Možná to na mě bylo až moc "inteligentní"...subjektivní plus za "Ríšu se sametovým hlasem". ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných filmů o sexu má Nuda inteligenci, se kterou ke zvolené látce přistupuje. Zajímavé bylo obsazení Miroslava Donutila a zvolení černobílého obrazu. Herci (neherci) sedli do svých rolí opravdu perfektně a vážný závěr filmu mě příjemně překvapil, což ale nezabránilo tomu, že jsem se zhruba v půlce filmu lehce nudil. P.S. Pupendo nebylo výrazně horší, jen prostě jiné. Rohlík, rohlík...rohlík ;-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Na lečo se vykašli, udělej řízky." Jeden z najmilších filmov o láske a prvom sexe vôbec. Zároveň jeden z mála znesiteľných českých filmov prvej dekády 3. tisícročia. "Hele, nohy!" :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen, jak vtipný, milý, inteligentní a námětově neotřelý film Nuda v Brně je. K výborně napsanému scénáři se přidali i výborní herci (hlavně ústřední dvojice Budař a Holánová je naprosto a po všech stránkách skvostná) a světlo světa tak mohl spatřit ojedinělý počin, který snad i trochu paroduje určité životní situace, hlavně ale dobře pobaví, byť neobsahuje scénky, u nichž by divák smíchy padal na podlahu. Jeden z nejlepších českých filmů posledních 5 let. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příhodný a trochu ironický název pro film. Slovo "nuda" totiž může navodit opravdu nudu a taky to u mě tak nakonec dopadlo i přesto, že ve filmu to rozhodně taková nuda, jako to na první pohled vypadalo, nebyla. Plejáda známých herců od těch opravdu dobrých jako je Donutil k těm opravdu šíleným jako je Liška nebo Budař si nudu určitě užívali, až tak, že divák se občas i pobaví. Mně tam teda ale vadí jedna věc, dost zásadní věc, a to černobílý obraz, který asi měl navodit pocit průměrnosti. Já si nemůžu pomoct, ale autoři museli vědět, že točí normální film, nic extrémně zdařilého. Protože jak to všecko funguje ve filmu a jak to všecko vypadá na venek, to není nic zázračného, a taky by z toho nic zázračného podle mě ani nebylo. Nula od nuly pojde. ---Tady nejde o soulož, jde o lásku, rozumíš. Já třeba hrozně toužím po lásce, jo? A proto bych pořád souložil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno se stane dneska v noci. Nežer to vole, je to lubrikovaný. To víš, Olinko, hezký to nebude. Dotýkej se mě, Stando. Nejlepší česká komedie za hodně dlouhou dobu s tak krásně lidským pohledem na sex, že se mi vryla hluboko pod kůži. Navíc vidět zase Donutila v nějaké "opravdové" roli je hotový balšám. Morávek dokázal natočit film s takřka divadelní preciozitou; všechno stojí na pointovaných dialozích a výtečných hereckých výkonech. Hurá, chci více takových troškovských protijedů! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silně nostalgická postmoderní ozvěna České nové vlny a černobílých 60. let. Morávek pojmenovává něco, co většina českých filmařů ignoruje, totiž prázdnotu životů nejen současných Brňanů, ale i Moravanů, Čechů a Evropanů, dělá to ovšem tou nejchytřejší možnou cestou, tedy vypíchnutím absurdního a komického. Nuda v Brně, spolu s Tycovým Vojtěchem, řečeným sirotkem a Reifovou Postelí, tvoří triumvirát výjimečných filmových retro stylizací, kterým se jako jediným podařilo ve 21. století vyvolat ducha a atmosféru legendární české nové vlny šedesátých let, tedy toho nejlepšího, co česká kinematografie kdy zažila... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Morávkova Nuda, která nenudí aneb kterak divadelník k filmu přišel a svým debutem davy mnohé (ne)pobavil. Nuda v Brně vás nenechá chladnými. Buď si jí zamilujete nebo jí budete nesnášet, ale těžko o ní říci, že jde o tuctovou podívanou jakých je pět v každém regále vaší videopůjčovny. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tohle mě tak zklamalo!! Nudná sračka která se snaží bejt vtipná. Někde jsem četl že to je inspirované snímky Jima Jarmusche (můj nejoblíbenější režisér) jestli je to pravda tak chudák Jimmy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film o posraných vztazích a posrané lásce v naší posrané moderní době. Jsou tu i slabší místa, ale všechno to vynahrazují ony okamžiky hlubokých pravd a výborné herecké výkony s citovatelnými hláškami. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane skutočne perfektné herecké výkony, na druhej nudný scenár. Nie, viac tomu dať nemôžem. Kamarátka mi hovorila že "je to lepšie ako Samotáři", ale to ani náhodou. Čo treba ešte pochváliť je štýlovosť filmu. Inak je to ale Nuda kdekoľvek. ()

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Reklama

Reklama