Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí - Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : "Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát." Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady "Jak na to". Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda - Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí - každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkáníVšichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu "V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží" nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (477)

Legas 

všechny recenze uživatele

Název Nuda v Brně a jeho podtitul „komedie navzdory osudu“ jsou zároveň takovou minirecenzí filmu. Zvlášť podtitul vypovídá mnohé. Když k tomu připočítáte ještě ten symbolický rohlík na obalu nosiče s filmem, pak snad nemusím kromě mého názoru už nic víc psát. Tak tedy: Nuda v Brně je pro mě velkým překvapením. Zejména v první polovině jsem se řehtal jak blázen. Inu české „prcičky“ (americké jsem neviděl) mají ten správný šmrnc, nápad, myšlenku, možná i poselství, vtip (místy trochu černý), zajímavé herce, režijní nápady (prolínání záběrů „různých“ rohlíků) arohlík ;-) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Byl to předposlední film na prvním filmovém maratonu, tudíž jsem byl už pěkně unavenej. PO těch dnech prosezených v kině. Viděl jsem jen bílou a černou a myslel si, že už jsem zbarvoslepnul. Určitě bych si příběh víc vychutnal, kdybych byl trošku více čilejší. Grafik plakátu v podání Martina Kaisera, dobrá práce. (( :: ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžu počítat s tím, že jsme přátelé?" Můžeš, Stando, protože jsi sympaťák, stejně jako Olinka. A ještě kretén Richard se dost líbil mé pěsti, ale tím to tak nějak hasne. V Brně jsem totiž žil řadu let a nikdy jsem tam nezažil takovou nudu, jakou mi naservíroval tento snímek. Zkrátka ve štatlu, ve kterém řádil betálné borec Rudy Kovanda, kde se lid modlí ke Kometě a veselé slečny číhají na každém rohu, není místo pro černobílou nudu. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal *****, ale film bohužel trpí pro debuty klasickými chybami jako ne-úplně zvládnutou režií a dramaturgií a taky mě přišlo neopodstatněné použití černobílého materiálu. Ale kladů je mnohem více - skvělý scénář tandemu Budař-Morávek, přesvědčivé herecké výkony (ústřední dvojice Budař-Holánová jsou vynikající), spoustu zábavných nezapomenutelných scén a chytlavá ústřední píseň ("Všechno se stane dneska v noci"). Už se na Hrubeše a Mareše nemůžu dočkat! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno se stane dneska v noci. Nežer to vole, je to lubrikovaný. To víš, Olinko, hezký to nebude. Dotýkej se mě, Stando. Nejlepší česká komedie za hodně dlouhou dobu s tak krásně lidským pohledem na sex, že se mi vryla hluboko pod kůži. Navíc vidět zase Donutila v nějaké "opravdové" roli je hotový balšám. Morávek dokázal natočit film s takřka divadelní preciozitou; všechno stojí na pointovaných dialozích a výtečných hereckých výkonech. Hurá, chci více takových troškovských protijedů! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy jde opilý Miroslav Norbacher (Miroslav Donutil) tunelem, vzpomíná na scénu se žárovkou v puse a komentuje ji slovy: "Ty vole, Láďo, kdes na tom byl?" což je narážka na scenáristu a režiséra filmu Vladimíra Morávka. (Marten77)
  • Producent Čestmír Kopecký v říjnu 2023 napsal na sociální síti: "V ČT probíhá změna a výměna kreativních producentů. Vzpomínám na schvalování filmu Nuda v Brně, kdy jsem se vedoucího producenta ptal jestli chce být v titulcích. Řekl: 'Já nevím, minulý týden jsem byl na premiéře, byl jsem v titulcích, všichni říkali, že je to blbý a moje žena řekla, že se za mě stydí. Tak nevím.' - 'Tak já Vám to pustím a rozhodnete se.' - 'Hm, no to nevím,' zamyslel se, 'když já to nepoznám.'" (NIRO)
  • Vladimír Morávek a Jan Budař se jednoho dne při natáčení filmu ošklivě pohádali a komunikovali společně jen tak, že si navzájem psali jednoduché věty na malé papírky. (Ukko)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Reklama

Reklama