Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie, přecházející řadou absurdních prvků do grotesky, vypráví zamotaný příběh vypečených sourozenců Zuzany a Petra, recesistů, kteří rádi připravují svému okolí, především Zuzaninu nesmělému nápadníkovi Karlíkovi, drsná překvapení. Kromě povedeného pana Horáka a figuríny, hraje důležitou roli také ochotnický soubor Dalimil, který neúnavně nacvičuje "avantgardní" provedení Jiráskovy Lucerny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jiří Hrzán hraje vodníka, Luděk Sobota selku a Karel Hála Blofelda po dietě, a všichni jsou trochu za dementy (vlastně docela dost), v taškařici tak frapantně blbé, až to získává jistý půvab (vězte, že jde o film, který si zaslouží, aby byl okomentován za užití otravných slov „taškařice“ a „frapantní“). Film chaos nejen oslavuje, jak činily i jiné hybridní crazy komedie – chaos se nechtěně stal organizačním principem vyprávění. Třebaže s vysokou pravděpodobností nešlo o záměr, svým despektem k formě a řádu je to komedie skoro anarchistická, která se vysmívá všemu smysluplnému. Zásluhou střídmé délky, křečovité snahy nacpat do každého záběru nějaký vtip i díky edwoodovsky strašlivé úrovni „akčních“ scén jde paradoxně o větší zábavu, než jakou nabízejí mnohé špatné komedie dneška. Apendix: Kdo vydrží do konce, nechť zkusí také Hodinářovu svatební cestu korálovým mořem, jiné Svobodovo pásmo absurdních gagů a slovních hříček. 60% ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ceska blazniva komedie - herci podavajii neskutecne spatne vykony, scenar proste neexistuje a ani "vtipne" situace, kterych je poskrovnu vubec vtipne nejsou. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy byla síla. Po několika měsících se člověk dostane k televizi a má tu smůlu, že v ní natrefí zrovna na Blázny, vodníky a podvodníky. Přemýšlel jsem, jestli odpad není příliš přísný. Není. Chudák Jirásek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by letní komedie s Hrzánem, Lábusem, Sobotou a Nárožným z osmdesátých let mohla být až tak špatná, jak tvrdí místní hodnocení. Teď už věřím. Scénář prakticky neexistuje, sled nesmyslných scének, o kterých si někdo myslel, že budou vtipné. Zdeněk Srstka nadabovaný Vlastimilem Bedrnou (ten se ve filmu objevuje taky)? Konečně někdo pochopil, že Srstka nikdy neuměl mluvit! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, to je pravda. Ale díky hereckému obsazení a snažení jsem se občas zasmál. Poslední dokončená role Jiřího Hrzána; premiéry yse nedožil ani režisér Tomáš Svoboda. Ochotnický soubor Dalimil zkouší netradiční pojetí Jiráskovy Lucerny. Ve stejné době se natáčel první díl "Básníků" - Jak svět přichází o básníky. V Pecháčkově předloze "Amatéři" původně maturanti také adaptovali Jiráska, ale filmaři Lucernu změnili v Tylovu Lesní pannu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedená věc, kde herci nemají co hrát, není to vtipné, co má být vtipné, je trapné, režisér to neukočíroval vůbec, chybí svižnější střih, který u žánru crazy komedií tvoří nedílnou složku vtipů, a vlastně celý ten příběh je tak nějak prapodivně nevtipný a těžkopádný. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tvůrci se museli při natáčení ohromně bavit. Přes zoufale žalostný výsledek a nebetyčně blbý scénář si umím představit, že u řady scén a s tak dobrým hereckým ansámblem v zádech mohlo proběhnout na place hodně humoru. Pro diváka však neprobíhá nic, co by zaujalo. Luděk Sobota s výjimkou Jáchyma nehrál nikdy v ničem dobrém, totéž lze říct i o komediálních rolích Veškrnové z této doby, o to více mi bylo líto osobnosti kalibru Josefa Kemra, jehož trdlování v potápěčských ploutvích nebylo hodno předního barda Národního divadla. Ale je dobře, že nám TV Barrandov připomíná i tyhle odstrašující příklady "klenotů" československé kinematografie. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Strašný filmový zážitek. Občas jsem vůbec nestíhal a netušil. Jedna hvězdička za ta herecká esa (Kemr, Hrzán), která se téhle "ujetině" upsala ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Dejte do mixéru hromadu vynikajících herců (no, i méně vynikajících) a komiků, spusťte a pak vylejte. Výsledkem bude hnusná břečka. Tak nějak asi tvůrci vyplodili tento film. Nepovedené dílko, kde každý rádoby vtip je dopředu avizovaný a už to jej zabíjí. Scénář je hloupý, střih špatný, děj unylý a roztříštěný...Je mi líto, v jakých pitomostech hráli moji oblíbení herci, pánové Somr, Kemr a další. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní a zamotané jako Velký Malíkov. Rozdíl vidím akorát v tom, že je film žánrově poměrně jednotný a herci, ač známých jmen, se tu neztrapňují (čestná výjimka budiž Luděk Sobota). Proto taky dávám tu jednu hvězdu, jinak na filmu jako takovém pozitivního moc není. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tahle blazniva taskarice me zcela minula. Nechapu takove herecke obsazeni v takovem braku. Nejlepsi z nich vsak byla figurina. Jde videt, ze Troska neni podepsan pod nase nejhorsi "komedie". ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Podle mě udělal režisér Tomáš Svoboda pro československý film jedinou pozitivní věc - předčasně zemřel. Jediný jeho celkem průměrný počin byla povídka Kapsář z filmu Motiv pro vraždu. Zbytek jeho filmotéky je jeden velký omyl, gradující jeho posledním filmem Blázni, vodníci a podvodníci. Nedůstojné zakončení herecké kariéry pana Hrzána. Film se pokouší rozesmát rádoby zábavnými dialogy a situacemi, avšak nedaří se. Film nudí od úvodních do závěrečných titulků. Jednu hvězdu dávám pro Luďka Sobotu, neboť mě opět suverénně přesvědčil, že je Ještě větší blbec, než jsme doufali... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Složení dobově populárních ingrediencí, takhle nějak si představuju veleúspěšné Babovřesky. Pár gagů se najde, ale chudák E.Sirotek ()

Reklama

Reklama