Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V učňovském internátu se odehrává příběh inspirovaný skutečnými událostmi, osudy několikanásobného mladistvého vraha. „Série sexuálních vražd! Skutečný případ, který se může kdykoliv opakovat.“ (oficiální text distributora)

Recenze (80)

erl 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení tu bude určitě působit jako pěst na oko ale mě je to jedno. Nečekal sem vůbec nic a dostalo se mi syrové kriminálky která se s ničím nepáře. Nebál bych se ani to hodit do škatulky české exploitation:-) Je tu ponižování , šikana , násilí , nahota a účes Káji Rodena. Ženy jsou zde neustále odhalené a celkem pěkné... Debut režiséra Petra Šíchy lze sotva označit za zdařilý (text distributoa) - mě to tak nepřišlo jelikož sem se královsky bavil. Takže spokojenost maximální. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Syrově natočený film, který mohl být natočený jedině začátkem 90. let. Atmosféra učňovského intru je syrová, znepokojující a ubíjející - já být na místě té vychovatelky, tak po prvním incidentu odejdu. No, ona ne... Měla silný žaludek. Ale to postava Jana Přeučila taky. Věřte mi, tohle není film, který byste chtěli (možná spíš chtěly) vidět sami (samy) v kině a pak jít samy (někdo možná sami) domů... ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Trochu pokračování filmu "Proč?" - tedy alespoň námětově. Příběh se odehrál v půli osmdesátých let a jasně ukazuje, v jakém rozkladu se v té době ocitla morálka některých mladých lidí zvláště ze skupin s nižším vzděláním. Alkohol, drogy, promiskuita, šikana na školách a zvláště na internátech se tehdy rozšířila nebývalou měrou a vedlo to k růstu kriminality, jež se pak prohloubila po roce 1989. Příběh mladistvého vraha je v závěru filmu poněkud zlehčen poznáním, že šlo o chlapce, který vyrůstal od kolébky v asociálním prostředí, jenže co ti ostatní? Co ten hajzlík s ocelovým boxerem, proti němuž nakonec vystoupil hoch ovládající judo? Roden jako osobitý policista jako by zde odstartoval "hvězdnou" dráhu typu akčních hrdinů hollywoodské provenience. Vůbec celý ten film byl načpělý už tím,co v dalších letech bylo pro americké thrilery typické (závěrečná hodičkav podzemí). Hodnotu filmu to rozhodně zlehčuje. Ale dívat se na to (jednou) dalo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá syrová porevoluční krimi s linkami šikany na internátu učiliště a vraždani mladých žen. Tvůrci chtěli dohnat západní filmovou tvorbu tak přitlačili na pilu v několika hororovými momenty a erotikou ( ze všech nej 100% pro překrásnou Sylwiu Wohanku, která si dopřála asi jeho jedinou odvážnou milostnou scénu s Jabubem Wehrenbergem ) PS: To je snad první český film s unsimulated sex - ve sboorovně pedagogové koukají na porno v telce, kde je vidět velmi všechno... přesto jsme tím západ nedohnali a tenhle film i přes solidní obsazení i zpracování zapad ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Funí to jak Karpíšek s černou punčochou, ale tentokrát je to deviant bodavý.. Byť odehrávající se v roce 1986, je tam hmatatelná ta tvůrčí otevřenost a divoká estetika velmi raných devadesátek. Výsledkem je žánrová slátanina, při které se odpudivost prostředí vtiskla do formy a obsah chaoticky vede postavy až k podivné scéně kořenů zla. Při tom chvílemi hraje hudba jak z Terminátora a chvílemi jak kdyby někdo brnkal na gumičky natáhnuté na krájecím prkýnku. Po herecké stránce prachbídné, šikanátor Ernesto je out jak Rodenova přehazovačka. Aspoň že Kvído už zkrotil tu předčasnou ejakulaci.. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Točeno částečně v okolí pražského Vyšehradu. (xentrixx)
  • Film není inspirován případem spartakiádního vraha J. Straky, nýbrž kauzou Roberta Čiháka, který – stejně jako filmový pachatel – jako vražedný nástroj používal nůž. (xentrixx)

Reklama

Reklama