Reklama

Reklama

L'orribile segreto del Dr. Hichcock

  • angličtina Raptus: The Secret of Dr Hichcock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1885, kdy nekrofil dr. Hichcock při sexuálních hrátkách dá své ženě příliš velkou dávku uspávadla a ta umírá. Po několik letech se ožení znovu, aby pomocí krve své nové, mladé manželky znovu oživil svou první ženu. (hladass)

Recenze (14)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Perfektní velmi atmosferický klasický gothic horor, který byl natočen v barvě (Technicolor), osobně bych si ho radši představil jako černobílý, ale to už je na posouzení každého z vás. Dobře napsaný (Ernesto Gastaldi) a hvězdně obsazený (báječná a velmi krásná Barbara Stelle v roli zoufalé manželky a Robert Flemyng v roli nekrofilního a perverzního doktora, který rovněž velmi mile překvapil) snímek, ve kterém se najde pár očividných odkazů na Hitchcocka. Pro Barbaru to byl už druhý gothic horor (a právě po "Masce démona" jedna z nej rolí), se kterým skončila někdy kolem roku '66, a zároveň po "Jámě a kyvadlu", opět návrat do Itálie. Je tu hodně žánrových klišé, ale film má jinak perfektní příběh, velké děsivé tajemství, ideální umístění (ponuré sídlo s temnými chodbami, tajemnými místnostmi a podzemními krypty), krásnou a velmi účinnou dramatickou hudbu, která uměla velmi dobře navodit takovou místy až morbidní atmosféru a v divákovi uměla vyvolat pocit strachu a zděšení, hezké herecké výkony, prostě jde o dobře natočený film, který téměř neměl chyb. Zajímavé strašidelné momenty a velmi sugestivní scény; procházka v zahradě v noci, lebka na polštáři, vrzání bot neznámého chodce v noci, kterého za dveřmi slyší na smrt vyděšená Barbara, nebo stařena v závoji. Královna italské gothicky Barbara Steele měla opravdu mimořádně magnetickou obrazovou přítomnost. Viz další Fredův gothic horor "Lo, Spettro" (63). Ve své době byl prý film považován za šokující (obsah+námět) a zasáhnout dokonce museli filmoví cenzoři! Vřele doporučeno! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slušná gothika ve svém nejklasičtějším podání, ale právě ona přímočarost a zaměnitelnost s jinými příbuznými mi dělá problém vzpomenout si po několika týdnech, o čem že to vlastně bylo. Opět je tu Barbara Steele a její muž snažící zbavit se jí, zase ta lebka, černá kočka a tajemné zvuky obcházející ponuré rodinné sídlo. O to víc s podivem, že mě to tentokrát nedokázalo celé tolik upoutat k sedačce. Pro ostatní fanoušky ale rozhodně povinnost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Barbara Steele sa už dávno prebojovala do top desiatky mojich obľúbených herečiek. Je pre mňa ženským symbolom klasických gothických horrorových filmov. Opantala ma svojou uhrančivou charizmou a podmanivým sexapilom. Horrorové snímky, v ktorých stvárnila jednu z hlavných úloh ma vždy prenesú v čase aj v priestore. Vždy sa dokonale vžijem do krásne strašidelného príbehu. Tak tomu bolo aj v prípade talianskeho titulu "L´orribile segreto del Dr. Hichcock" (Strašlivé tajomstvo doktora Hichcocka), ktorý v roku 1962 natočil režisér Riccardo Freda. Gothic horror, v ktorom bolo všetko, čo ku tomuto špecifickému filmovému subžánru patrí. Morbidné kulisy, dobové kostímy, ponurá atmosféra a excelentná Barbara Steele. Film som videl v pôvodnom talianskom znení s českými titulkami. Bol to perfektný zážitok. Perfetto gotico! **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný gotický horror s uhrančivou Barbarou Steeleovou, ikonou strašidelných filmů 60.let. V tradičních kulisách žánru - hřbitov, tajemný dům, podzemní chodby a kobky - se odehrává psychologické drama mezi šíleným doktorem a jeho druhou ženou. Nekrofilní psychopat vyvine anestetikum, které zpomaluje srdeční tep. Umožňuje tak provádět riskantní operace, současně ale přivádí pacienta do stavu, jenž připomíná smrt. V dokonalých barvách Technicoloru a za doprovodu majestátní hudby Romana Vlada spěje temný příběh k děsivému finále. Horrová klišé jsou více než příjemná - lebky, kosti, zhasínající svíce, mlha na hřbitově i v zahradě, kroky, siluety, výkřiky a černá kočka! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dobrý gotizující horor o úchyláckém lékaři, který chce zabít i svou druhou ženu. Alespoň pro mne ke spokojenosti postačovala Barbara Steele, která se do těchto hororů přesně hodí. Navíc mnoho záběrů se odehrává v prostředí zámku či historizující vily, takže film má kolorit i atmosféru, jaké má mít... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bolo obrovskou chybou natočiť snímok vo farbe. Príliš svetla je ďalšou chybou, film tak stráca na pútavosti a tajomnosti. Samotný príbeh je jednoduchý a v malej miere využíva tradičné strašideľné pomôcky. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela atmosférické a mělo to dobrý nápad s nekrofilním doktorem, ale bohužel, jak to bylo jen v náznacích (což je vzhledem k tobě vzniku pochopitelné) tak to nevyniklo tak, jak by mohlo. Příběh jinak průměrný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak vietor zafúka tým správnym smerom, vyvolá zvuk, ktorý človeka zamrazí. A práve tento gothic, je postavený ( nielen ) na tomto smere. Tutovky žánru ( Barbara Steele, výprava, režisér Freda ) sa spárili do klbka, ktorý prináša potešenie, nie však zadosťučinenie. Koľkokrát si divák musí povedať, že toto by mohlo byť ináč a tamto hentak. Nadpriemer ale istý, dokonalosť ale ďaleko. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film si zakladá hlavne na všade prítomnej atmosfére.Naozaj tento film vie narábať z atmosférou slušne,lebo staré nie moc prívetivé sídlo nad ktorým sa znáša hmlový opar,mrazivá hrobka s truhlou kde z ničoho nič skočí čierna mačka.A hudba čo sprevádzala po celú dobu filmu bola úchvatne mrazivá.B.Steel aj tu ukázala herecké kvality a bola prekrásne zmyselná. Atmosféru má užasnú a niekedy aj z napätím disponuje,len škoda že všetko ostatné je v úzadí.či je to jednoduchý príbeh,veľa klišé,lakačky boli predvídateľné a častejšie tu boli nudné pasáže. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Poctivý starý horror ve viktoriánsko-gotickém stylu. Elegantní a dbající na atmosféru a stupňující se napětí. Je sice plný žánrových klišé, ani děj není nijak nepředvídatelný, ale zároveň velice žánrově poctivý. Barbara Steele je dokonalá. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Režisér Riccardo Freda prý neměl hororový žánr vůbec v oblibě. A na jeho filmu je to znát hned na první pohled. I když má k dispozici královnu gotických hororů Barbaru Steele a film obsahuje klasické propriety žánru, tak je to podáno tak vlažně a bez zájmu, že i těch necelých devadesát minut se vleče naprosto útrpným způsobem. V porovnání s o dva roky starším skvostem The City of the Dead, kde se atmosféra dala krájet a každý záběr byl pastva pro oči, tenhle nemastný neslaný kousek dostává těžce na frak. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Velmi málo napínavý plagiát Mrtvé a živé, resp. špatná adaptace předlohy Daphne du Maurierové. Ironie je, že v Hitchcockově černobílé verzi byl gotický jen dům, ale mnohem ponuřejší než celý tento barvotiskový gothic horror. Navíc byl nejen obsazený béčkovými herci, ale v případě Steeleové velmi nevhodně i typově - tak plnokrevné (a lehce vulgární) ženské jsem nevěřil ani jedny mdloby. // 20% ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někteří psali, mnohem radši bych byl, kdyby tenhle gotickej horor byl černobílej. Podle mě by byl ještě víc strašidelnější.. Jinak skvělá atmosféra, i když mi chybělo víc lekaček a hlavně výbornej konec! To bylo psycho kurva! A úplně nejvíc mě potěšilo a i zarazilo, že cca v čase 1:01:20 zazní čeština!!!! To mě fakt překvapilo... ()

Reklama

Reklama