Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé "primabaleríny", které mají do dokonalosti daleko, ale o to víc jsou roztomilejší a Terezin nakažlivý optimismus. Ale život nám klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet, na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel. Petr Tereze oznamuje, že stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehož nic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude myslet vymyslet plán... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

hateorlove odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není ani oddychovka k žehlení. Milionkrát zpracovaný trojúhelník / čtyřúhelník se nepovedl, mezi herci necítím chemii, korunu tomu nasazuje léčba alkoholika a gamblera, jehož ani jeho vlastní dcerka nemotivuje k abstinenci, krátkým projevem na téma "jsi de*il a nechlastej"... Film jsem ani nedokoukala a poprvé využívám hodnotící klikátko "odpad". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Romantická" komédia z dedinského prostredia, ktorej jediným pozitívom je fakt to prostredie a atmosféra vidieka či malomesta. Inak celú svoju komediálnu stránku stavia na tom, že Koháka s Chmelom oblečie do ženských šiat alebo že dve 6-ročné slečny si povedia, že nie sú žiadne teploušky. Scenáristka úplne mimo a Kerekes prekvapujúco neukazovala kozy, čo je jej jediné herecké umenie, pričom jej preskakovanie zo slovenčiny na češtiny bolo skutočne trápne. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tady někdo v životě neviděl bývalou baletku. Kerekes je holka krev a mlíko, ale její nevhodné obsazení je možná ten nejmenší problém. Nikdo soudný přece nemůže vystavět příběh kolem dětské taneční soutěže, ve které exhibují také dobrovolní hasiči naroubovaní v legínách. Kroupová se může jít zahrabat. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Prilis dlouhe. Strihat, strihat, strihat. Trosku jako dort pejska a kocicky: od vseho osvedceneho troska, jen to dohromady nejak nesedi. 10 proc navic za Roberta Mikluse. 3/10 ps: opravdu by partu maniku pustili na detskou (!!!!) soutez? To je trochu moc i na komedii.upd 10012024 muj maly osobni divacky oscar za dila premierove shlednuta v rice 2023. Udeluji panu Robertu M cenu za nejlepsi herecky vykon v komedialni minimalni roli. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Komedie to není, ale založil bych kategorii komedie_škoda mluvit. Klasická televizní blbost točená na známém místě.  Pěkné, ale jistě by se našlo i něco nového. Ondřej Veselý od Vyprávěj popošel herecky o kousek dál ( točí jednu blbost za druhou ), ale prostor moc neměl. Ostatní křoví v čele s panem Kohákem, kterému ti blbci vydrží do důchodu klasicky televizně, nepřekvapivě, nudně. Vica jako baletka? Byť starší, neuvěřitelná, k neuvěření tedy. Odvedla svůj průměr. Jediné plus je nedabováni a československá mluva podle emocí. Tak to má být. Jinak nuda, nuda, nuda. Dal jsem to na Netflixu do konce, pro objektivitu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Taneční soutěž se natáčela v Masarykově divadle v Jičíně. Tenisové scény se točily na kurtech v Horažďovicích. Většina filmu se však točila v obci Železnice u Jičína. (marelzwareli)
  • První klapka filmu padla na Šumavě v červenci 2020. (ČSFD)

Reklama

Reklama