Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé "primabaleríny", které mají do dokonalosti daleko, ale o to víc jsou roztomilejší a Terezin nakažlivý optimismus. Ale život nám klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet, na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel. Petr Tereze oznamuje, že stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehož nic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude myslet vymyslet plán... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná tutovka, docela pohodový, milý film rodinného typu, kde řešíte jenom, který z tatínků nakonec zůstane. Vica vypadá pořád skvěle, a to samé Schneiderová. Ondřej Veselý je takový český Kolejník. Příroda, postavičky z městečka i hasiči celkem cajk. První projekce v Catacombes Milou kinematográfos. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Romantická" komédia z dedinského prostredia, ktorej jediným pozitívom je fakt to prostredie a atmosféra vidieka či malomesta. Inak celú svoju komediálnu stránku stavia na tom, že Koháka s Chmelom oblečie do ženských šiat alebo že dve 6-ročné slečny si povedia, že nie sú žiadne teploušky. Scenáristka úplne mimo a Kerekes prekvapujúco neukazovala kozy, čo je jej jediné herecké umenie, pričom jej preskakovanie zo slovenčiny na češtiny bolo skutočne trápne. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes jako učitelka baletu na vesnici, kde ji dobrovolní hasiči nabídnou prozatimní místo pro její třídu v hasičárně a tak je rovnou zapojí na přípravu vystoupení v Praze.  Sice to v jednu pikosekundu vypadalo, že to bude česká vesnická varianta Flashdance (1983), ale jelikož Vica předvedla, že to opravdu nebude stát na jejím "brilantním" tanečním umu, tak z toho vypadla jen další nezapamatovatelná tuctová romantická komedie bez většího vtipu, která plyne, ale nějak mne to iritovalo míň než je běžné a dalo se to aspoň dojet. Nic víc, nic míň. Dvě hvězdy za námět a Vicu, který to tu sekne. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Obsah, upoutávky, plakát, obsazení…..možná to není úplně fér, ale měl jsem jasno ještě před samotnou produkcí. Další produkt současné pásové výroby made in tuzemské romantická komedie…sice nevím, kde se schovává Vetchý, Polívková nebo Hřebíčková, ale myslím, že mne nemá co překvapit. A taky nepřekvapilo. Podobnými kousky otřískaná Kerekes, její princ na červeném hasičském autě Veselý (to není herec pro celovečerní filmy), Kohák a pol. pro pobavení, nějaké děti…..ale abych nebyl úplně zaujatý, byly chvilky, kdy jsem si říkal, že jde o docela neškodnou a relativně snesitelnou blbinku. Když však rádoby romantická zápletka začala ovládat zbytek děje, počáteční obavy se vrátily. ()

hateorlove odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není ani oddychovka k žehlení. Milionkrát zpracovaný trojúhelník / čtyřúhelník se nepovedl, mezi herci necítím chemii, korunu tomu nasazuje léčba alkoholika a gamblera, jehož ani jeho vlastní dcerka nemotivuje k abstinenci, krátkým projevem na téma "jsi de*il a nechlastej"... Film jsem ani nedokoukala a poprvé využívám hodnotící klikátko "odpad". ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • V približne 26 minúte telefonuje Vica v krčme. V jednom zábere drží telefón v ľavej ruke a hneď po strihu, bez viditeľného preloženia, ho drží v pravej ruke (Johnny.ARN)
  • Taneční soutěž se natáčela v Masarykově divadle v Jičíně. Tenisové scény se točily na kurtech v Horažďovicích. Většina filmu se však točila v obci Železnice u Jičína. (marelzwareli)
  • První klapka filmu padla na Šumavě v červenci 2020. (ČSFD)

Reklama

Reklama