Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Naštěstí jsou tu její malé "primabaleríny", které mají do dokonalosti daleko, ale o to víc jsou roztomilejší a Terezin nakažlivý optimismus. Ale život nám klade do cesty nečekané nástrahy. Jedné noci mlýn začne hořet, na scéně se objevují dobrovolní hasiči a jejich hezký velitel. Petr Tereze oznamuje, že stěhuje do Prahy, ředitel školy, že kroužek pohybové výchovy chce vedení města zrušit, a na scéně se zničehož nic objeví Tereziny kamarádky. Pokud to všechno chce Tereza ve zdraví přežít, bude myslet vymyslet plán... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybychom se s tátou nedostali do Železnice (ze které je tam vidět hlavně náměstí) přesně v den, kdy tam natáčeli tu "vesnickou" slavnost a my nebyli tak překvapení z toho, že tam něco točí a pobavení z toho, že se to jmenuje Láska na špičkách, v životě bych se na to nepodíval (teda nepodívali, koukali jsme na to s tátou, protože sám bych to nedal a on asi taky ne). Už jen ten plakát dost jasně ukazuje, jak velká kravina to bude. Horší plakát jsem snad ani v životě neviděl a když byl jednu dobu v Praze na většině zastávek, vždycky jsem se strašně vytočil nad jeho kýčovitostí a dementností. Nicméně k filmu. Asi to nebude překvapivé, ale on je přesně tak strašný jako jeho plakát. Mizernější a divnější střihy jsem snad ještě nikdy neviděl, zahrané to bylo úplně otřesně, postavy byly všechny do jednoho jak z nějaké špatné hry a jejich reakce na situace byly absolutně nepřirozené a co se toho humoru týče, eh... teď se připravte, prožívá z toho dostanete záchvat smíchu, ze kterého se jistojistě udusíte. Víte, co tu je nejvtipnějším prvkem celého filmu? Že ne? Hhh... Tak se připravte. Oni tu totiž čtyři chlapi... haha, já už teďka nemůžu... tancují v ženském oblečení! Hahahahaha! A v závěru dokonce pomáhají místní baletní skupině vyhrát nějakou soutěž, takže tam Kohák a spol. v závěru poskakují v punčocháčích a růžových šatičkách! HAHAHAHAHAHA! Jej, málem jsem se smíchy udusil, jen jsem si na to vzpomenul. Nejsmutnější ale je, že jiné pokusy o humor než tyhle tam v podstatě nejsou a většina filmu je jen ta typická kýčovitá romantika, kterou je možné vidět i ve všech ostatních současných českých romantických komediích. A možná i zahraničních, co já vím, ještě pár takových filmů a asi mi hrábne. Tohle ani ta Železnice nezachrání, je mi líto, tohle je prostě odpad. Btw, neměl by ten baletní soubor být diskvalifikován, když si vypomáhali dospělými "baleťáky"? Zvlášť, když to byla soutěž DĚTSKÝCH baletních souborů? odpad! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Romantická" komédia z dedinského prostredia, ktorej jediným pozitívom je fakt to prostredie a atmosféra vidieka či malomesta. Inak celú svoju komediálnu stránku stavia na tom, že Koháka s Chmelom oblečie do ženských šiat alebo že dve 6-ročné slečny si povedia, že nie sú žiadne teploušky. Scenáristka úplne mimo a Kerekes prekvapujúco neukazovala kozy, čo je jej jediné herecké umenie, pričom jej preskakovanie zo slovenčiny na češtiny bolo skutočne trápne. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Těžce předvídatelný a zbytečně dlouhý a natahovaný film, který si jednu hvězdičku vydobyl jen za Železnici, kde se část scén natáčela. Lidé se chovají naprosto nesmyslně, viz ta úvodní scéna, kdy kráva Tereza tančí ve stodole, kterou vlastní chybou zapálí - a ona je pak za ubližovanou chudinku a ještě se vzteká na všechny kolem sebe, sprdává hasiče, sprdává manžela, a nikdo jí neřekne: "Drž kušnu, krávo, sama sis tu stodolu zapálila, je to celé tvoje chyba, ani pojišťovna nám za to nic nedá." A manžel asi mimoň z jiné planety (naprosto divně přehrávající Havelka) chvilku zmateně běhá, aby ráno odjel profesořit na školu, jako by k ničemu nedošlo a nic se nestalo. Asi se tím mělo ukázat, jaký je jako chlap zmetek a že ženská potřebuje oporu v chlapovi, jenže jako Havelkova postava by se nezachoval JEDINÝ chlap na světě, jen mimozemšťan. Tohle je prostě sci-fi. Taky nechápu, co mají Pražáci pořád s tou vesnicí, okresními přebory a dobrovolnými hasiči, že netočí skoro o ničem jiném. (Pokud to není seriál, to se tam ještě dostanou vinaři.) Navíc ve stylu zesměšňování, jací burani to jsou, ale když si je vezme do parády holka z Prahe (ačkoli je to Slovena, tak možná Bratislavy, tam to funguje nemlich jako v Čechách), tak kluci se pochlapí (fórek vzhledem k ději filmu) a zatančí balet tak, až první cenu vyhrají. (To snad ani není spoiler, k tomu to očividně a zcela průhledně celou dobu směřuje.) A jinak ano - sbor dobrovolných hasičů sice hasit požáry neumí, ale v ženských šatečkách tančí balet a dostane se s ním až na soutěž. Btw, už trochu oplácanější Vica občas taky musí z pozice scénáře tančit, a jsou to ty nejtrapnější scény hned po hasičích v sukýnkách. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Taková běžná podprůměrná česká romantická komedie. Děj není originální a je v něm několik romantických klišé. Postavy kromě jedné nebyly ničím zajímavé, ta jediná zajímavá byla postava Tomáše Jeřábka, která měla i nějakou tu archu. Všechy postavy mli také averzi vůči gayům, což mi přišlo velmi zvláštní, nebyla to přímo homofobie, ale některé ty narážky si paní scénáristka mohla odpustit. Prezentace je fajn, ale některé scény byly zbytečně rychle sestříhané. Spousta dialogů je předabovaných v postprodukci, což má trochu rušivý efekt. Film je místy upřímně vtipný, ale za břicho jsem se taky zrovna nepopadal. 4/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

taková ta klasická česká jakože romantická komedie, která ale není moc romantická a vtipná už vůbec. Po cca pěti minutách budete přesně vědět co se bude dít a jak vše skončí a tým režiséra Zahrádky vás nezklame. Je to sice o něco menší utrpení než české vztahové polo dramedie, ale za výhru se to rozhodně označit nedá. Pokud je tu něco alespoň trochu v pořádku tak je to Vica Kerekes, která sice nemá moc co hrát, ale aspoň se na ní hezky dívá. Škoda že jako svůj protipól vyfasovala Ondřeje Veselého. Ten sice vypadá dobře bez trička, ale hrát umí jen o něco málo lépe než Kohák a nebo třeba stolní lampa...35% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • První klapka filmu padla na Šumavě v červenci 2020. (ČSFD)
  • Leoše Nohu musela z natáčení odvážet sanitka, jelikož měl během natáčení infarkt. Nastěstí vše dobře dopadlo a Leoš Noha pokračoval v natáčení. (tsatsiki)
  • Taneční soutěž se natáčela v Masarykově divadle v Jičíně. Tenisové scény se točily na kurtech v Horažďovicích. Většina filmu se však točila v obci Železnice u Jičína. (marelzwareli)

Reklama

Reklama