Reklama

Reklama

Epizody(2)

Obsahy(1)

V nové desáté sérii tohoto populárního seriálu se opět setkáme s postavami předcházejících častí - stárnoucím a osamoceným Tanem Caridim, který se skrývá před vzpomínkami na temnou minulost ve svém sídle v blízkosti sopky Etny. Ramonteho vyšetřuje Nejvyšší soud a po propuštění pospíchá za Tanem, aby získal od něho dobře utajené informace o pronásledovaní a vydíraní osob italského podsvětí. Tano se rozhodne pro spolupráci, tentokrát však po své linii. Spojí se s Vanjem, Ramontesovým asistentem a vymyslí si ďábelský plán na infiltraci staré a nové mafie ze všech institucí. Na scénu v dnešní části nastupuje i nová hrdinka Giulia Mercuriová, mladá dcera senátora Mercuriho. Ona je jediná, která rebeluje proti spojení Ramontese a Caridima. Silvia Contiová se rozhodla pomoct Giulii v její utopickém hledaní pravdy, a zachrání ji život po tom, co zjistila že ji unesli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli všechny předcházející série, budete jasně ve výhodě. Komisařka Contiová dál vede svůj téměř osamělý boj proti mafii, kterou tentokrát ovládá starý známý Tano Caridi. Množství flashbacků do minulých sérií mi ani tak nevadilo, ale ty neustále se opakující záběry sopky mi za chvíli lezly krkem (tři a půl). ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se smíříte s tím, že Corrado je mrtev, objevíte jednu z nejlepších krimi, co kdy byla natočena. A platí to pro všechny serie, i když první čtyři získávají díky charismatu Corrada ještě cosi nedefinovatelného navíc. Pokud má někdo pocit, že poslední série nejsou dobré, tak ať si přepne na Cobru 11... :-( Za vrchol a gradaci děje považuji sedmou řadu, nicméně i ty další Vás obohatí o nadprůměrný filmový zážitek. ()

Reklama

Arkanoid odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desiata séria, konečne už posledná, prináša finálnu bodku pre starých známych hrdinov minulých sérií s hereckými predstaviteľmi, na ktorých sa podpísal vek. Nijakých vhodných zástupcov mladšej generácie sa do seriálu nepodarilo úspešne etablovať spôsobom, ktorým by malo význam točiť ďalej. Dojné kravy už nemajú čo ponúknuť. Tvorcovia si neuvedomili, že určité veci sú už za zenitom a svoje dve najdlhšie používané postavy zasadili do ďalšieho príbehu, ktorý im už ale vôbec nepasuje. Seriálu by prospeli už len asi prequely, a hlavne s mafiánmi a korumpovaním vplyvných osobností, lebo takých zaujímavých postáv tu bolo neúrekom a bola by škoda ich navždy zahodiť. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z geniálního mafiána troskou?! To snad ne? Tano Carridi byl do tohoto dílu miláčkem zvráceného publika, avšak co mu vymysleli tady na samotný závěr, to byla střela vedle. Celý seriál byl dívatelný, je jasné, že když postaví děj na hlavním hrdinovi Catanim, tak že nikdo jiný už ho prostě nemůže nahradit. Z kdysi krásné Silvie Conti tu udělali spíše postarší nehezkou paní a co víc, chvílemi až trapnou těmi kecy o spravedlnosti a jiných ctnostech. Pokud chcete mít ucelenou filmotéku, tak na to mrkněte, jinak tato řada opravdu za moc nestojí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani tahle poslední série není vyloženě k zahození. je vidět, že určitou úroveň si seriál držel až do konce. Mě to prostě chytlo a pokud jste jako já viděli předchozí série, tak tohle je opravdu jakési zakončení navazující přímo na sedmou řadu, protože osmá a devátá s tím nemají co dělat. Pořád mě to ještě vtáhlo do děje i když určité výhrady už k tomu mám. Přeci jenom po tolika dílech už seriál mohl jen těžko přijít z něčím novým a taky hlavní hrdinové mi tu přijdou už takový trochu unavení, bez šťávy a to platí jak pro Patricii Millardet která viditelně zestárla a už nemá její postava ten šmrnc co měla v předešlých řadách, tak pro Remo Gironeho. Tohle už prostě není ten Tano co předtím. Všichni už jsou zkrátka takový rezignovaní není to ono i když ten závěr na sopce byl ještě celkem působivej. Na druhou stranu je tu dost zbytečných scén. Nepochopil jsem tu vsuvku z harantama z Černobylu co mají leukémii nebo celkově tu místy zbytečnou hrozně detailní sebeanalýzu hlavních postav. Takže celkově těsně nad průměrem a asi je dobře, že tato série už je poslední.55% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama