Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 921)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Quentin Tarantino je prostě génius. Ten jeho scénař je perfektně propracovanej, líp to snad ani nešlo. Všechny ty příběhy se krásně prolinaj a nakonec do sebe všechno skvěle zapadne a ještě k tomu ten Tarantinovsekj černej humor, kterej z kultovního filmu udělal ještě kultovnější, všechny ty nezapomenutelný scény a víc než dokonalý dialogy, hlášky a jak už je Tarantina zvykem, spousta krvavejch scén, který mi v paměti uvíznou ještě hodně dlouho, snad ani nemohl natočit normální člověk. Samozřejmě tomu taky hodně pomohlo herecký obsazení, Samuel L. Jackson byl jako vždycky skvělej a jeho výtažek z bible, kterej vždycky odřiká před rozstřílením nějakýho šmejda je strašně krutej, ale překvapil i JohnTravolta, kterej se před Pulp Fiction už moc neprosazoval, ale tady zase dokázal, že je extratřída a ve spojení s Jacksonem vytvořil nezapomenutelnou dvojici zabijáků, ale i další herci jako Bruce Willis, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Ving Rhames nebo Christoher Walken hráli taky báječně i když tam některý měli jenom štěk, tim mam namysli hlavně Keitela a Walkena, jinak tam ostaní měli větší či menší role, ale taky bálečný. Quetin Tarantino je od tohohle filmu pro mě pan režisér, škoda jen že tady nejde dát 6*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi jsem poslední, kdo právě viděl Pulp Fiction a je to můj třetí Tarantinovský snímek. Takže ho moc neznám a jeho rukopis bude pro mě zřejmě tvrdý oříšek i do budoucna. Herecky vynikající a kdyby to nebylo tak šíleně přepálené.....tak možná.....takhle slabá čtyřka. Filmová výzva 2016 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction svým nezaměnitelným feelingem jakoby obyčejných, ale přesto unikátních epizodických příběhů vtahuje do jakoby všedních, ale přesto nevšedních životů sympaťáků na druhé straně zákona. Pulp Fiction si hraje na obyčejnost, ale přitom se jedná o originální a geniální počin, který svým totálním zanícením pro poutavost vyprávění, ruku v ruce s maximální kvalitou (vskutku dokonalý scénář od náčrtu děje až po nejzapadlejší dialog) a zábavností (vtipné paradoxy a náhody) onoho vyprávěného vytváří jedinečný a blahodárný prožitek... Takže nakonec s přihmouřeným okem, protože mám řadu oblíbenějších filmů, dám i těch 10/10 no :) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Možná neexistuje film, který by více vystihoval pojem "kultovní záležitost" a je určitě jedním z těch, kteří, ač relativně noví, naprosto zásadně ovlivnily tucty současných režisérů a scénáristů. Tarantino nastolil nový standard v gangsterském subžánru a jeho velice černý humor mísící se s absurdností celého příběhu včetně karikatur-hlavních postav tvoří i po dvacátém zhlédnutí neodolatelný mix dokonalé zábavy a skvěle odvedené filmařiny. I když se mu vlastní stín už překročit nepodařilo (co není, může být, uvidíme jak dopadne Kill Bill), stále zůstává velikým režisérem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Co říct o legendárním Pulp Fiction. Perfektní scénář, kouzelný nezapomenutelný dialogy, nejlepší herci a prostě Quentin Tarantino. Quentin možná nikdy svůj geniální výtvor nepřekonal, nic to však nemění na tom, že z tématu vždy dokáže vyždímat maximum (aneb, co jste o filmu nevěděli). Tohle je naprostá paráda. Travolta v nejlepší formě...100%...[28.5.2014_Kino Šumava_Klatovy] ()

Galerie (247)

Zajímavosti (330)

  • John Travolta (Vincent Vega) se chtěl lépe vcítit do role člověka závislého na heroinu, a tak režisér snímku Quentin Tarantino pozval svého kamaráda, který měl s heroinem dlouhodobou zkušenost. Ten mu poradil, ať se pořádně opije tequilou a lehne si do bazénku s horkou vodou. Travolta radu poté vyzkoušel se svou manželkou v hotelové vaně. (Indy_Brabino)
  • Když vejde Vincent Vega (John Travolta) do domu pana Wallace (Ving Rhames), je možné si všimnout v čase 32:10 v odrazu prosklených dveří kameramana, jak posouvá kameru směrem vpřed. (imagoo)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama