Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý detektiv Brenner pracuje jako řidič záchranky a ke své nelibosti se ocitne uprostřed války dvou soupeřících záchranných služeb. Brenner sám je na straně „Kreuzretter“. Jeho šéf proti jeho minulosti u policie nic nemá a po vraždách, ke kterým na záchranné stanici došlo, je rád, že má ve svých řadách detektiva. Brenner ale příliš kouří, má záchvaty migrény a vyznačuje se neschopností odlišovat podstatné věci od těch nepodstatných. A tak budí jeho pozornost i hlouposti.

Brennerův nedobrovolný návrat k práci detektiva začíná, když se milenecký pár při vášnivém polibku kácí k zemi. Ďábelsky dobře mířená střela spojila milence na věčné časy. Vyhořelý detektiv se své původní profesi zpěčuje, ale brzy je prolito spoustu další krve a Brenner navíc narazí na dávnou lásku z dětství ...

Film Přijď, sladká smrti je první z doposud třech zfilmovaných brennerovských románů Wolfa Haase a v roce 2001 byl jako nejnavštěvovanější film roku oceněn Rakouskou filmovou cenou. [Der Film 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Naladit se na rakouský humor je někdy pro mě vážně fuška. Poprvé jsem ten film vypl do 15ti minut (tipujete-li jako důvod scénu veřejné kuřby penisu v hospodě, tipujete správně...). Když jsem se zadíval podruhé a byl už připraven na téměř vše, dost mě chytl svižným tempem, jen už byla noc a mě se chtělo jít spát... tak jsem zase nějaký čas hledal vhodnou náladu na dosledování. Tu jsem během tradičního dne nenašel a dokoukával zase v hodně pozdní hodinu, která se však k atmosféře filmu náramně hodí. Nemůžu v žádném případě říct, žeby mě Sladká smrt nudila, jenom na můj vkus pracuje se spoustou černého humoru tak brutálním způsobem, až mi byla tato komedie protivná. Leckdy snesu ve filmu různé absurdity i černý humor, ale skupina saniťáků, kteří v téhle profesi bojují proti sobě, milují drsné fórky a často se dopouští i úmyslných vražd, mě spolu s poměrně realistickým akčním zpracováním spíše nepříjemně děsila a šokovala, než abych se bavil jako u dobré komedie. A pokud i budu brát ten film primárně jako thriller, stále bojuji s tím, jak mi byla většina postav a herců (až na Josefa Hadera) značně nesympatická, silné pachuti jsem se po celý film nezbavil a zatím si neumím představit, žebych se díval někdy znovu. Pro mě tak bude Přijd, sladká smrti zatím jedna z (nej)méně oblíbených komedií s Josefem Haderem, nakolik mě naštěstí stále neodradila od dalších... spíše naopak, hořím zvědavostí i obavou, co mě bude čekat a nejspíš i znovu s postavou bývalého policisty Brennera, zase příště. Posledních 10 minut se mi tu dost líbilo, ač v nich zase bylo z hlediska zpracování příliš voiceoveru. [65%] ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Slabšie 4* pre túto rakúsku čiernu krimi comedy so silne satirickým nádychom. Pôvodne som chcel ísť nižšie, ale pre filmík o dvoch súperiacich saniťáckych spolkoch má čo ponuknúť, aj keď beriem, že tento humor každému nesadne, ale J.Hader v hlavnej úlohe a niektoré schopné nápady (fórky s orálom v krčme, Burli či ´´dozadu nemôžeš´´) stoja za reč. ()

Slavice89 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem viděla poprvé Josefa Hadera v tomto snímku na filmovém festivalu německého jazyka v Praze, stala jsem se jeho velkým fanouškem. Umí se dívat nesmírně smutně, a přitom je stále tak vtipný, až bych se rozplakala. Bohužel mě další komedie s ním v hlavní roli už nevzaly tak jako tato, přesto že většina z nich je také moc zábavná. Ale tento film o dvou záchranářských organizacích, které si dělají navzájem různé naschvály, jako že napojí řidiče konkurenční firmy na infúzi alkoholem, je opravdu neobyčejný. Už začátek filmu, dlouhý záběr na jarní krajinu, do které téměř po několika minutách vletí směrem od kamery auto a rozmlátí se na šťavnaté louce, je skoro pohádkový. A scénka s pejskem! A řetězová bouračka vyvolaná příkazem policie, že pronásledovaný vůz má zastavit! A do toho barokní hudba, krása. ()

Reklama

Reklama