Reklama

Reklama

Delirium

  • Itálie Delirio caldo (více)

Obsahy(1)

Herbert Lyutak je velice zvláštní člověk. Pracuje jako kriminální psycholog a mezi svými kolegy je velice uznáván. Nikdo z nich však neví o jeho zvrácené úchylce, kterou je zabíjení mladých dívek. Jednoho dne se v něm cosi zlomí a už nechce dál pokračovat v dráze sériového vraha, proto se rozhodne skoncovat se svým nechutným koníčkem a ke všemu se přiznat. Jenže ještě než k tomu dojde, začne v okolí docházet k dalším vraždám a je jasné, že na scénu přišel další zabiják. Herbertovi se naskytne příležitost alespoň částečně odčinit své hříchy a začne s policií na případech spolupracovat. Přestože nezná vrahovu totožnost má pocit, že to musí být někdo, koho moc dobře zná. Vrah je však před svými pronásledovateli pořád o krok napřed a to dohání Lyutaka k šílenství. Navíc se v něm opět probouzí touha zabíjet. (SOLOM.)

(více)

Recenze (25)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám pozretých viacero giall ale toto už bolo prestrelené.Bolo tu viacej erotiky ale niektoré sa k príbehu vobec nehodili.Celkovo príbeh nieje zlý,sériový vrah je na stope inému sériovému vrahovi ale zapracovanie do filmu to nefungovalo.Lebo tam bolo veľmi veľa nezmyselností a hlavne scén,ktoré celkový dojem viac kazili ako ho vylepšili.Je tu fantázia,snové sekvencie aj psychická nevyrovnanosť ale sú ukázané mdlo,nevýrazne a strnulo.Herci tiež nič neukázali a ukázali len to,že nevedia hrať.Mám veľkú úctu ku giallu ale toto ma vobec nechytilo.A toho vraha by zistilo aj malé dieťa,také to bolo prehľadné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Delirio caldo se dá v klidu označit za průměrný kousek ve světě gialla. Občas sice nudí, ale dívat se na něj určitě dá, hlavně asi i díky velkému počtu erotických scén. Sličné děvčata se rozhodně nestyděla a byla pro film rozhodně velkým oživením. Bohužel si však tvůrci moc nevěřili co se vraždících scén týká a tak je vyloženě odflákli či raději přerušili otravným střihem. Průměrný film si žádá i průměrné hodnocení 5/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase som dostal chuť na nejaké originálne staré podctivé talianske giallo. Zalovil som vo svojom archíve a vytiahlo snímok "Delirium", ktorý v roku 1972 natočil Renato Polselli. S tvorbou tohto menej známeho režiséra som sa ešte nestretol, takže som nečakal žiadny giallo klenot na úrovni snímkou Daria Argenta, Lucia Fulciho či Mario Bava. Renato Polseli patrí skôr do druhej ligy v tomto špecifickom filmovom žánry. No i tak som bol s jeho snímkom "Delirio caldo" spokojný. Andante italiano giallo. *** ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Delirium caldo je rozhodně jedno z nejpodivnějších a nejšílenějsích giallo, které kdy spatřil tento žánr. Základní kostra je značně nestandardní, ale na druhou stranu velice originální, snímek totiž sleduje sériového vraha mladých dívek, který pomáhá policii chytit jiné vraždící monstrum. Film je tak nabit notnou dávkou nahých slečen, které se nebojí ukázat všechno, což rozhodně snímku pomohlo a vytvořilo značně dusnou atmosféru. K tomu sposta psychadelických scén, koziček, byčíku, vražd a jde opravdu o jedno z nejšílenějších kousků v ránci žánru. A i přestože je v Delirium spousta nelogičností, druhého vraha lze zjistit cca po 20 minutách, herci jsou někdy dost toporní, tak mě tento kousek vážně sednul a moc jsem si ho užil. Věřím, že kdybych tento flák sledoval jindy, tak bych mnohem nižší hodnocení, ale protože jsem měl náladu na přesně takouhle šílenost, moc jsem si to užil a film tak dost nadhonocuji. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že jsou motivy, zápletky a pointy italských giall často zašmodrchané až tak, že sami ani pořádně neví, jak se dostanou k nějakému závěru, je věc běžná, silně erotické Delirio caldo je v tomhle ale fakt přeborník. Někde ve středu filmu jsem se prostě ztratil a přestal snažit tu nit najít a navázat. Naštěstí, i když to rozhodně nepatří k nejlepším a nejstěžejnějším kouskům žánru, film obsahuje spoustu věcí, kvůli kterým se na něj dá koukat. Jednou z nich je samozřejmě ona erotika, v trošku úchylnějším hávu a okořeněná bohatou přehlídkou italského domácího zvířectva, lehce lesbická, tradiční výborná muzika, charismatický hlavní hrdina (respektive ani ne tak on sám, jako jeho představitel), jeho velmi zajímavá až podivná manželka a naprosto nadbytečný, čistý oslí můstek, leč všudypřítomný hlídač. Naštěstí se to v závěru zvrhne v docela zajímavou podívanou. Forma lehce předbíhá a zastiňuje obsah, v tomhle případě je to však k dobru. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama