Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

molotov 

všechny recenze uživatele

Až mě to překvapilo, jak to bylo hezké. Strhující děj, vynikající herci, skvělá hudba (od J.P. Kaczmareka, který dostal za hudbu pro Hledání Země-Nezemě loni Oscara). Když si člověk uvědomí, že to byl televizní film, tak teda klobouk dolů. Spousta filmů (a nejen českých) uváděných v kinech nesahá tomuhle kousku ani po kotníky. Prostě moc příjemné překvapení. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každodenní vojenský dril, jednotvárný život na základně a najednou Barry objeví v té všudypřítomné zelené něco třpytivého. Jmenuje se Calpernie a nachází se někde uprostřed cesty mezi mužem a ženou. Oba jsou zaskočeni. Calpernie tím, že je přitažlivá i pro někoho „normálního“ a on tím, že mu ta „jinakost“ v lásce nijak nepřekáží. Dva lidé, kteří nalezli jeden druhého a chtějí být spolu, nic víc, nic míň. Příběh o lásce, kterou jim jejich okolí, ale nedokázalo odpustit. Po všech stránkách výborně natočené drama, včetně výběru hudby a především excelentní Lee Pace . „ Na snech je nebezpečné to, že začnete věřit, že se splní“. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh o tom, kam až daleko může dosáhnout nenávist k menšinám. Je smutné, že musel zemřít člověk, aby v americké armádě došlo k revizi politiky "Don't Ask, Don't Tell". Tohle byl můj první film režiséra Franka Piersona a rozhodně si nenechám ujít žádný další. Herecké výkony jsou vynikající, Troy Garity, Lee Pace i Shawn Hatosy hrají srdcem. Troy Garity je opravdu mladý a talentovaný herec, jsem zvědavý kam až to dotáhne. Chvála všem tvůrcům, že tento příběh převedli tak skvělě na filmové plátno. Nenacházím ani jednu slabou stránku filmu, o hudbě Jana Kaczmarka ani nemluvě. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Muž a "žena"....Barry a Calpermia. Jak jednoduché to mohlo být.... Vojín Barry Winchell, nováček na základně. Obyčejný kluk s cílem stát se vojákem měsíce. Calpernia, "tanečnice" v gay clubu. On okouzlen jejím ženstvím a ona zmatena jeho zájmem. Kolik rozpaků a předsudků musel Barry asi překonat, než zazvonil u jejích dveří. Kolik úsilí asi stálo Calpernii než uvěřila, že je pro něho přitažlivá a že ji miluje právě takovou jaká je. Jenže ještě je tu společnost spoutaná předsudky a konvencemi, základna plná "kamarádů" a lidská závist a zloba. "Jsem zrůda když miluju zrůdu?" Možná nepůsobivější otázka celého dramatu. Co asi cítil vojín Winchell když ji vyslovil? A co cítila jeho dívka? Dívka, která se toužila stát dívkou....... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice silný romantický film natočený podle skutečné události je postaven na vskutku originálním příběhu. Barry Winchell je obyčejný muž, jehož život se změní po jeho nástupu do armády, se svou jednotkou naštíví bar kde tančí transvestité a on se do jednoho z nich pomalu zamiluje. Kromě opravdu velice dobrých hereckých výkonů a skvělého hudebního doprovodu dělá z tohoto filmu skvělé dílo výborný scénář, jenž ani jednou nezadrhne na nepovedeném dialogu, vše se odehrává velice věrohodně, vývoj postav je skvěle rozepsán a vykresluje se pomalu ruku v ruce s hlavní příběhovou linií. Musím říci, že Vojákova dívka patří mezi jeden z nejslepších snímků, který jsem měl to štěstí spatřit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)

Reklama

Reklama