Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle krásný film je zároveň tak moc smutný a to především svou pravdivostí: Barry je voják a zamiluje se. A k tomu do ...... Calpernie. Společnost si libuje v šedi, armáda si libuje v khaki a on si dovolí něco "jiného". ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každodenní vojenský dril, jednotvárný život na základně a najednou Barry objeví v té všudypřítomné zelené něco třpytivého. Jmenuje se Calpernie a nachází se někde uprostřed cesty mezi mužem a ženou. Oba jsou zaskočeni. Calpernie tím, že je přitažlivá i pro někoho „normálního“ a on tím, že mu ta „jinakost“ v lásce nijak nepřekáží. Dva lidé, kteří nalezli jeden druhého a chtějí být spolu, nic víc, nic míň. Příběh o lásce, kterou jim jejich okolí, ale nedokázalo odpustit. Po všech stránkách výborně natočené drama, včetně výběru hudby a především excelentní Lee Pace . „ Na snech je nebezpečné to, že začnete věřit, že se splní“. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY NEJSTE JAKO JINÝ HOLKY.…“ /// ON je gentleman a ONA vzbuzuje pozornost velice divnejch lidí. Love story nasmrádlá pachem vojenský základny, ve který ho on má, vona ho má taky a ještě navíc se mají rádi (VÍTEJ ZA ZRCADLEM, ALENKO.). Hodně zajímavej film nejen pro heterosexuály a transky, ale všechny co chtěj zjistit, že voják US army má (většinou) v hlavě nasráno, umí dobře chlastat a volat zdravotníka. Scénář, jakej nemaj ani filmy pro kina je až neuvěřitelně bez hluchejch míst, vévodí mu zvláštní romantika a hudební stránka, která je sice mimo moji ,,ligu“, ale k příběhu sekne. A Lee Pace? Tak von je to vážně chlap?! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy podle skutečnosti. 2.) Neženskejch částí na starý si moc nevšímám. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Prý láska, která se vymkla kontrole. V otázkách milostných mezilidských vztahů poněkud zdravě avantgardní a rozhodně výborný film, který je dobře natočený i velmi dobře zahraný. Divák je provázen příběhem krůček po krůčku, nic není odhaleno dříve, nežli nastane ta pravá chvíle. Film je to romantický i tragický a především opravdový, neboť byl natočen podle skutečné události. O to větší silou dokáže zapůsobit a vzbudit různá pokušení. A tou nejskvostnější lahůdkou pro mě byla krásná hudba, zejména pak v pěveckých vystoupeních okouzlující Calpernie. Bezpochyby nejnádhernější byla smutná píseň - Následky pádu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o citlivých věcech citových. A taky o hře na vojáčky, o stupiditě, nesnášenlivosti a ubohé homofobii, kteréžto debilní lidské vlastnosti ve spojení s iq vymaštěného vojáckého mozku a alkoholickým raušem vedou zákonitě k marné tragedii... Lee Pace v roli Calpernie (aka Scottie) je prostě skvělý(á!) a stejně tak Troy Garity v roli (až příiš) citlivého pěšáka, který - ač dnes již v principu je americká armáda formálně velmi tolerantní k sexuálním menšinám - v prostředí citové tuposti a >zeleného chlapství< vlastně ani nemá příliš šanci... Prostě skvělý film o >jiné< lásce, s naprosto civilními a lidsky uvěřitelnými hereckými výkony, film (ač jako televizní produkce), kterému vlastně ani není co vytknout... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný, laskavý a zároveň krutý film. Navzdory faktu, že se z větší části odehrává mezi vojáky se soustředí přdevším na intimní vzatah Barryho a krásné Calpernie, který je vykreslen velmi reálně, mezi postavami funguje úžasná chemie... A konec filmu je nesklutečně nasírací... Hlavou mi vrtá jedna věc - Lee Pace, který hrál Calpernii... je to kurnik chlap, nebo ženská.. ?? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice silný romantický film natočený podle skutečné události je postaven na vskutku originálním příběhu. Barry Winchell je obyčejný muž, jehož život se změní po jeho nástupu do armády, se svou jednotkou naštíví bar kde tančí transvestité a on se do jednoho z nich pomalu zamiluje. Kromě opravdu velice dobrých hereckých výkonů a skvělého hudebního doprovodu dělá z tohoto filmu skvělé dílo výborný scénář, jenž ani jednou nezadrhne na nepovedeném dialogu, vše se odehrává velice věrohodně, vývoj postav je skvěle rozepsán a vykresluje se pomalu ruku v ruce s hlavní příběhovou linií. Musím říci, že Vojákova dívka patří mezi jeden z nejslepších snímků, který jsem měl to štěstí spatřit. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Film, co jde až na kost věci, měl být rozhodně uveden v kinech. Podobný TELEVIZNÍ film se asi častokrát nevidí. Pořádně ani nevím, co bych k tématu měla říct, film ve mně zanechal tolik dojmů, jen těžko si lze všechny myšlenky urovnat v hlavě. Snad jediné: považuji se za poměrně tolerantního člověka, i když čestně přiznávám, že setkat se tváří v tvář s transexuálem, také bych nevěděla, jak reagovat. Ale po shlednutí tohoto fantastického filmu už vím jedno jistě, že skutečná zrůda nemusí být nutně ten, o kom se to říká. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Osudová, tragická a zcela netradiční love story, vymykající se všem konvencím. Drsnější o to, že celý příběh je "Based on true story." Transformace Lee Pace do podoby Calpernie je úchvatná a coby transsexuál je neuvěřitelně sexy:) Troy Garity mu zdatně sekunduje a na jeho vztahu k "ní" jde vidět, že láska nezná hranice. Vůbec neměl žádné předsudky, nebo obavy z toho, co začíná cítit k člověku, který se sám rozhodl, že se ze svého pohlaví změní na jiné. Jejich společné scény jsou nabité erotickým napětím a jiskření mezi nimi by dokázalo rozsvítit celou ulici. Jako další excelující herec se zde objeví Shawn Hatosy, jehož jsem prvně poznala v teenagerské sci-fi Fakulta. Jeho herecký rejstřík je však mnohem bohatší a jeho doménou jsou zejména nevyrovnaní, drsní a násilničtí jedinci. Rozhodně jeden z nejvíce podceňovaných "nehvězdných" herců. A tragický konec se dal očekávat. Jakoby taková láska mohla trvat jen na nepatrný okamžik a to ještě ve věčných obavách, kdy a jak bude muset skončit. "I'm tired to see me as a freak." - "So I'm a 'freak' being in love with another.", "The dreaming is dangerous when start to becomes reality." ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Až mě to překvapilo, jak to bylo hezké. Strhující děj, vynikající herci, skvělá hudba (od J.P. Kaczmareka, který dostal za hudbu pro Hledání Země-Nezemě loni Oscara). Když si člověk uvědomí, že to byl televizní film, tak teda klobouk dolů. Spousta filmů (a nejen českých) uváděných v kinech nesahá tomuhle kousku ani po kotníky. Prostě moc příjemné překvapení. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události: to mě vždycky zaujme. Tohle je tragický příběh, jak se divák dozví hned v první minutě, a k smutnému konci vše neodvratně směřuje. Přesto pak ale člověka zamrazí. Výkon Leeho Pace je úžasný, fakt jsem nevěděl, na koho se to koukám, to jsem zjistil až na YouTube po konci filmu. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Velmi šokujícící, ale vynikající film o věcech, o kterých se raději moc nemluví... Barryho láska k transexuálovi Calpernii byla až moc skvělá na to, aby vydržela. Život je vevyzpytatelný, jak dokázal poněkud krutý konec. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o predsudkoch a latentnej homosexualite s neskutočne famóznym Lee Pace - tak presvedčivý herecký výkon čoby transvestita, že sa len ťažko verí, že to bol chlap. Film dramatickým spôsobom ukazuje, že v predsudkoch sú najhorší tí ľudia, ktorí sami majú problém s vytýkaným nedostatkom - tu bol jednoznačne hlavným vinníkom spolubývajúci slizký had a potkan Justin Fisher, ktorý evidentne sám bol homosexuál odmietajúci prijať túto skutočnosť. Len málokedy mi bola vo filme niektorá postava tak odporná. Očakávaný záver preto so sebou priniesol veľký smútok a zmes rôznych pocitov - veľmi emotívne. 85/100 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hustý knedlík . . . jedna scéna ma obzvlášť vzala a keby sa podarilo viac rozviť túto "psychologickú" rovinu dilemy mladého barryho, tak by to bol ešte hustejší knedlík . . . keď niekto dobrovoľne vstúpi v 17 do armády (a tvrdí, že vylúpil banku) nemôže to mať tam hore všetko v poriadku; a kto na to doplatí? jeden nezvyčajne zamilovaný mladík; osudovo tragické; skoro až rómeo-júliovské; ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Možná trochu pomalejší rozjezd ale se srdcervoucím fínále. Nad výkony Garityho a Pace jsem jen žasla. Snad se jednou zbavíme předsudků a tak už nebude tyhle filmy, podle čeho točit. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slouží-li voják ve válce, tak potom nemá kontrolu nad chováním a jednáním své dívky. TAhle si ovšem tančí v baru, a voják se s ní pokouší sblížit. Ale jací vlastně oba jsou? Co si od života slibují? Nakolik se jeden dokáže přizpůsobit druhému? A co společné cíle? A vytrvají? Film pochvalují ženy, aby ne, vylepšuje je, a to se jim líbí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Strhujúci film, ktorý vás určite nenechá chladným ... Lee Pace je fantastický. Bez váhania päť hviezd. ()

Reklama

Reklama