Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Jordan 

všechny recenze uživatele

hustý knedlík . . . jedna scéna ma obzvlášť vzala a keby sa podarilo viac rozviť túto "psychologickú" rovinu dilemy mladého barryho, tak by to bol ešte hustejší knedlík . . . keď niekto dobrovoľne vstúpi v 17 do armády (a tvrdí, že vylúpil banku) nemôže to mať tam hore všetko v poriadku; a kto na to doplatí? jeden nezvyčajne zamilovaný mladík; osudovo tragické; skoro až rómeo-júliovské; ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o predsudkoch a latentnej homosexualite s neskutočne famóznym Lee Pace - tak presvedčivý herecký výkon čoby transvestita, že sa len ťažko verí, že to bol chlap. Film dramatickým spôsobom ukazuje, že v predsudkoch sú najhorší tí ľudia, ktorí sami majú problém s vytýkaným nedostatkom - tu bol jednoznačne hlavným vinníkom spolubývajúci slizký had a potkan Justin Fisher, ktorý evidentne sám bol homosexuál odmietajúci prijať túto skutočnosť. Len málokedy mi bola vo filme niektorá postava tak odporná. Očakávaný záver preto so sebou priniesol veľký smútok a zmes rôznych pocitov - veľmi emotívne. 85/100 ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Film, co jde až na kost věci, měl být rozhodně uveden v kinech. Podobný TELEVIZNÍ film se asi častokrát nevidí. Pořádně ani nevím, co bych k tématu měla říct, film ve mně zanechal tolik dojmů, jen těžko si lze všechny myšlenky urovnat v hlavě. Snad jediné: považuji se za poměrně tolerantního člověka, i když čestně přiznávám, že setkat se tváří v tvář s transexuálem, také bych nevěděla, jak reagovat. Ale po shlednutí tohoto fantastického filmu už vím jedno jistě, že skutečná zrůda nemusí být nutně ten, o kom se to říká. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden voják, který potkal v baru dívku, do které se okamžitě zamiloval. Tuto na první pohled fádní love story však velmi brzy rozboural fakt, že ona dívka vlastně tak docela dívkou nebyla, či spíše byla, ale spíše psychicky než fyzicky. Ale jelikož oba věřili ve skutečnou lásku, milovali se i tak. Čím dál tím méně je však mělo rádo jejich okolí... Tím bych shrnul obsah tohoto filmu zároveň i s jeho charakteristikou. Opět je tu téma homofóbní společnosti libující si v již zažitém. Nejde však o prachprostou snahu o kontroverzi, jakých bývá v poslední době dosti a dosti - jde především o příběh, nenucený, pomalý a mrazivější o to poznání, že je podle skutečné události. Jak může být lidská společnost tak nechápavá, odporná a do jakých extrémů je schopna zajít... O tom by nám mohla vojákova dívka vyprávět. ()

Hebča 

všechny recenze uživatele

Nenápadně vypadající film, který mě ale na 112 minut přikoval ke gauči a donutil zase trochu přehodnotit postoj k životu a lidem. Komu by připadal divný vztah transvestity s mužem, po tomto filmu mu to přijde více než normální. Ten konec byl brutální. A to jsem netušila, že to nebyl výplod scénáristy, ale příběh kruté reality. 6.12.2006 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama