Samuraj Jack (TV seriál)

Samurai Jack

Animovaný / Akční / Sci-Fi / Dobrodružný

USA, 2001, 52x22 min

Časti zo Škótom sú for the win. Aku je záporák, ktorý mi je miestami sympatickejší než Jackie.(13.8.2006)

Nedokážem prísť na to, čo je v tomto animáku tak zaujímavé, že sa k nemu sadne, a musí sa dopozerať. Magické.. Ak na to prídem, ozvem sa.(25.12.2008)

• Webb

Tak tenhle animák mě teda moc nechytnul. Popravdě, nevím co dělá nějaký "Samuraj Jack" v TOP 200 nejlepších seriálů. Pro mě je to průměr v rámci žánru.(14.12.2008)

Pro mě jeden z nejoblíbenějších seriálů z dětských let na Cartoon Network.(11.3.2009)

Sice trochu kyčovité, ale napadité a zabavné. Jack je druhem neohroženého bojovníka s nezničitelným mečem.(5.1.2010)

Frajerštější než Sandžuro Cubaki, preciznější než Zatoiči, moudřejší než Rudovous, chvílemi zběsilejší než Rjúnosuke Cukue a k tomu ještě vtipný. :) Tohle všechno navíc v krásně stylizovaném vizuálnu a s vynikajícím hlavním padouchem Akuem. Jeden z nejlepších animovaných seriálů z produkce Cartoon Networku.(21.2.2010)

Narozdíl od svých kreslených sourozenců, jako napříklat Dextera, nebo Neporazitelných sester, kteří slouží pouze k jednorázovému pobavení, Samuraj Jack hraje na struny jak komediální tak akční, milostné, mentorské, povznášející, či poučné. Kdyby se tohohle příběhu ujal schopný režisér, tak bych měl určitě čemu dát dalších 5 hvězdiček.(28.8.2006)

• honajz

nic moc napsal honzík(2.9.2009)

Nepochybne jedna z najlepších cartoonoviek, aj napriek tomu, že je z novšej vlny. Samuraj Jack je na pomery Cartoon Networku pomerne dospelá a epická záležitosť spracovaná netradične i v rámci žánru. Mystika, história, moderna, hudba a nezvyčajne umelecká kresba prevyšujú iné cartoony nielen originalitou, ale aj celkovou vysokou úrovňou a zábavnosťou jednotlivých častí. (90%)(4.8.2010)

pěkný, opravdu pěkný, ale mě ten příběh ani hlavní hrdina nesedly. Buď jsem strašně vybíravej, nebo jsou i lepší cartoony.(15.12.2005)

Prosíím, sfilmujte to niekto! Tartakovskeho feeling, a samozrejme absolútne avantgardné príbehy a dá sa povedať aj celkom slušná brutalita. Cartoon Network sa fakt pozviechal, a v rámci počitačovo animovaných šialeností nám ponúkol toto. NICE(25.2.2009)

Anime o japonskem samurajovi, co neni od japonskych tvurcu. Mix sci-fi, fantasy, samurajske filosofie, pohadky a kdo vi ceho jeste. Uzasne prapodivny, misty az psychedelicky ulet. Hodne originalni a svebytna zalezitost jak po vytvarne tak dejove strance. To vsechno se da o tomhle serialu napsat a porad ho to dostatecne nevystihuje.. budu si muset vzit cas a trochu se nad tim zamyslet. :-)(20.4.2005)

Jen v mála animovaných seriálech vidíte širokoúhlé až "artovně" pomalé záběry. Skvěle vymyšlená postava Jacka - ani nemluvím o úhlavním záporakovy Aku:)(29.7.2005)

V ponuke množstva animovaných hovadín kanálu Cartoon Network jednoznačná voľba, ktorá zaujme chytľavím spracovaním , bizarními situáciami (veď už len samotný námet samuraja v budúcnosti si zaslúži pozornosť) a zábavnými príbehmi. Váhal som medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami, ale pri porovnaní s ostatkom americkej detskej seriálovej produkcie musím Jacka zaslúžile oceniť.(18.4.2008)

sranda a celý to je až moc dobře natočený:)(22.5.2003)

Rozhodně velmi zajímavý seriálový pokus. Sice je obsažen i humor, ale v principu jde o vážně míněný seriál, inspirovaný očividně anime, kdy se samuraj snaží dostat z budoucnosti, kam ho vrhlo kouzlo hlavního záporáka, který je v budoucnosti vládcem Země. Mimochodem, právě záporák je zde úžasný, "tvaroměnič" (nevím, jak bych jinak přeložil shapeshifter) Aku, megalomanský až za hrob a vizuálně inspirován japonskými draky a démony. Variabilita dílů je vynikající, skoro každý se odehrává jinde. Je tu i několik vedlejších charakterů, ale v podstatě jde o one-samurai-show.(4.9.2006)

Když jsem ráno viděl v televizi tohle, docela mě to překvapilo. V tuto dobu na tomto programu jsem zvyklý na jiné kvalitativní třídy oslovující jen vybrané skupiny diváků. Hlavně mě zaujalo vizuální provedení a až podivuhodné cítění pro kompozici a detail. A velice příjemné mi bylo pomalé a neztřeštěné plynutí příběhu. Viděl jsem jen dva díly a pravidelný divák ze mě nebude, ale za ten netradiční zážitek okořeněný smyslem pro humor si určitě 4* zaslouží.(14.11.2009)

Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdičky ... způsob animace je opravdu vypracovaný, ale potom jsem si v hlavě zabrouzdala ve vzpomínkách na japonské seriály a prostě Amerika na Japonce nemá, příběh jako mají v zemi vycházejícího slunce není srovnatelný U.S.A. a bylo by tudíž nefér, ohodnotit animované díla na stejné úrovni.(15.10.2010)

Parádní hudba, animace příběh no prostě všechno. Jack je prostě nej samurai ever.(28.6.2007)

Pár dílů je slabších..občas na nás vybafne vyložená sračka....ale ten zbytek je povětšinou shluk akční (filmovokomixové)dynamiky, odkazů na všechnomožné odevšaď, až filosofujícího hloubání a výborných nápadů....=tohle prostě žeru!!!(3.9.2009)