Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oproti kultovemu Donnerovmu Omen 1 je toto podstatne slabsi film. Ponajprv vrcholny demental /pardon, satan/ vzbudzuje hrozbu iba obcas, a tak som si strasidelnej atmosfere musel trochu dopomahat : dodatocne som si zaskripal zubami, popripade som si obcas otvaral a zatvaral 30 rokov nenaolejovane dvere. To som praktizoval vzdy, ked Don Taylor zabudol, ze toci horor - aby som vedel, ze sa treba dacoho bat! Takze podstatne slabsie pokracovanie kultoveho Donnerovho Omena. Za zmienku stoji ucast vyborneho Williama Holdena tuna /Sunset Boulevard, Wild Bunch/. 66 % ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokračování snímku Přichází Satan! se podle mého názoru příliš nepovedlo. Více jak hodinu a půl zde sledujeme dějové zvraty, které nám jsou již od prvního dílu jasné, a není zde prakticky nic nového. Když se někomu má stát nehoda, je to hned vidět a žádné překvapivé momenty jako v jedničce se nekonají. Jako jedinou bych snad mohl vyzdvihnout jen výtahovou scénu. Obsazení je pěkné, ale William Holden si nedokázal mé sympatie získat do takové míry jako Gregory Peck. Potěšila menší role Lence Henriksena. Jinak jsem vcelku zklamán. Vidím to tak na dvě hvězdy, ale třetí přihodím za skvělou hudbu Jerryho Goldsmithe. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kvalit jedničky to sice nedosahuje, ale velmi se jim to přibližuje. Za mě je Damien více než důstojným pokračováním kultovky Přichází Satan, stále jde o parádní podívanou plnou napětí a skvělé atmosféry. Damien má ale ještě něco - staré známé Ave Satani v mnohem větší míře, což napovídá, že bude více obětí, což zase napovídá, že bude mnohem více srandy. Damien má ale taky něco, co původní film neměl - perfektního představitele. Náš Antikrist je tady vážně působivej hajzlík, ten herec je dokonalý. Po hororové stránce nemám co vytknout - gradující příběh, spoustu originálních úmrtí, skvělá atmosféra, vynikající herci a skoro neustále znějící chorály, pro fanoušky původního filmu rozhodně povinnost. Jak už jsem říkal, jeho kvalit sice nedosahuje, ale může mu stát velmi hrdě po boku, protože Damien se velmi povedl a přestože má s Omenem spoustu společných prvků, je zároveň dost jiný a přesto drží hororovou kvalitu. Takhle to má vypadat. Ave Satani! 85%. ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať. Dvojka je je asi o 2 triedy horšia, absolútna ignorácia Damiana a jeho schopností, ale hlavne že sa mohlo 50 minút riešiť obchodné záležitosti!!!!! To ma ale fakt dožralo, ako to mohlo scenáristu napadnúť, takýto priestor dať,,Vate" do pokračovanie skvostného hororu?!. Tri hviezdičky za vraždy, i keď všetko sa dialo skoro cez deň. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Civilně budovaný příběh se do žánrově podřadných, béčkových vod zvrhává vždy v předvídatelných, dopředu avizovaných (a nedobře natočených) vraždách nepohodlných šťouralů, které se prostě dějí z vyšší moci a není jasné, kdo za nimi stojí (následovníci, zlověstný havran?). Ovšem kdykoliv se rozezní ďábelské Goldsmithovy chorály, atmosféra řádně zhoustne (i když znovu, v první polovině značně strojeně), jak si "hodný synek" Damien začíná uvědomovat svou identitu. 7/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama